Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Tekin’den atama açıklaması
Tekin’den atama açıklaması
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
2 Kasım 2009 Pazartesi - 12:51

ÖZTÜRK'TEN GARANTİ

Vali Öztürk, kış oyunlarının ilk olarak Türkiye'de daha sonra dünyada daha fazla tanıtılması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin İzmir'de yapılan yaz oyunlarını başarıyla tamamladığını dile getiren Vali Öztürk, " İnşallah gelecek sene bu zamanlar misafirlerimiz geldiklerinde bu işlerin anahtar tesliminin bitmiş olduğunu göreceklerdir." dedi.

ÖZTÜRK TEN GARANTİ

 

'2011'e doğru Erzurum" konulu panelde, Kış oyunları süreci, Erzurum’un sportif geleceği ele alındı.. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen panelde konuşan TSYD genel Başkanı Esat Yılmaer, "Üniversiad olimpiyatların ilk adımıdır. Erzurum artık olimpiyatlara hazırlanmalıdır" dedi.
DAGC Başkan Vekili Mehmet Şener'in başkanlık ettiği panele TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, 2011 Üniversiad Koordinatörü Bekir korkmaz ve Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Çintimar konuşmacı olarak katıldı.
UÇAK GELMEYİNCE PANELE KATILAMADILAR
Panele konuşmacı olarak katılması beklenen Başbakanlık Danışmanı ve Oyunlar Genel Koordinatörü Mehmet Atalay ve Gençlik Spor Genel müdürü Yunus Akgül, THY Ankara-Erzurum uçağının kar yağış nedeniyle Erzurum'a inememesi üzerine katılamadılar.

 

//ÖZTÜRK:TANITIMA AĞIRLIK VERMELİYİZ

Panel öncesi söz alan Vali Sebahattin Öztürk, kış oyunlarının ilk olarak Türkiye'de daha sonra dünyada daha fazla tanıtılması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin İzmir'de yapılan yaz oyunlarını başarıyla tamamladığını dile getiren Vali Öztürk, "Erzurum bunu yapabilir mi? Acaba bunun altından kalkabilir miyiz? diye düşündüğümüzü hepimiz biliyoruz. Kabul etmek lazım ki yüzme denizde öğrenilir. Böyle bir organizasyonu yapmadan, yapıp yapamayacağımızı bilemezdik. İzmir'de yüzümüzün akıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yakışırca, ustaca bir organizasyonu tamamladık. Bunun kış versiyonunu da 2011'de Erzurum'da yapacağız. İnşaat kısmında hiçbir sorun gözükmüyor. İnşallah gelecek sene bu zamanlar misafirlerimiz geldiklerinde bu işlerin anahtar tesliminin bitmiş olduğunu göreceklerdir." dedi.
//KAR KÜLFETTEN NİMETE ÇEVRİLİYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de külfet olarak görülen karın 2011 ile birlikte nimet olarak değerlendirilmeye başlandığını belirtti. Küçükler, "Türkiye'yi yaz turizminde tanıtabilmişiz ancak kış turizmi konusunda bir tanıtma olmamış. Birçok kayakseverimiz Avrupa'da Alplerde kayak yapmaya gidiyor. Türkiye'de Doğu'nun zirvesinde Palandöken'de çok güzel kayak merkezleri oluşmaya başladı, bunu düzelteceğiz." diye konuştu.

 

//PANEL

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Oturum Başkanı DAGC Başkan Vekili Mehmet Şener, Erzurum'un Üniversiad oyunlarına en iyi şekilde ev sahipliği yapacağını belirterek, "Bir hayal gibi başladığımız bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. DAGC olarak bu panellerle Erzurum'u 2011'e hazırlamayı amaçlıyoruz" dedi.
 ERZURUM DÜNYA KENTİ OLMA YOLUNDA
Panelde ilk konuşan TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, Erzurum'un modern bir dünya kenti olma yolunda ilerlediğini belirterek, "Ülkeler kültür, sanat ve spor aktiviteleri ile tanıtım çalışmalarına yoğunluk veriyorlar. Özellikle spor aktiviteleri ülkelerin tanıtımı açısından son derece önemli. 2011 sadece Erzurum'un değil, tüm ülkenin tanıtımı açısından ele alınmalıdır. Erzurum ilk adımını atmıştır. Üniversiad olimpiyatların ilk ayağıdır.Erzurum hedeflerini büyük olarak belirlemeli ve olimpiyatlara evsahipliği yapmak için hazırlanmalıdır. Dün ve bugün 2011 kapsamında yapımı devam eden tesisleri gezme imkanı bulduk. Hepsi dünya standartlarında tesisler. Bu süreci çok iyi değerlendirmek lazım. Bizlerde sizleri yalnız bırakmayacağız. Her zaman sizinle omuz omuza olacağız" diye konuştu.
//ERZURUM, HAYALİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ
Yılmaer de, dünyanın kendini tanıtmak için seçtiği yollardan birinin de spor olduğunu kaydetti. 2011 Kış Oyunları'nın önemine dikkat çeken Yılmaer, "Özellikle sporla dünya kendini en iyi biçimde ifade ediyor. Oyunlar süresince bütün dünya o kentle yaşayacak, o kentle kalkacak, o kenti tanıyacak. Sadece oyunları görmeyecek o kentin değişik yerlerini çekecekler. Türkiye'de bundan 10 yıl öncesine kadar kış sporları denildiğinde güler geçerdik. Erzurum böyle bir hayalin peşindeydi. 2004 yılında Torino'da 2011 Üniversite Kış Oyunları'nı, küçük olimpiyatta olsa ilk adımı atarak bunu aldı. Üniversite oyunları olimpiyatların ilk adımı. Oyunlarda yarışan sporcuların çoğu ülkelerinin olimpik sporcuları. Bu tesisleri yaptıktan sonra tesisleri bir kere kullanabilmek değil, o tesisileri yaşatabilmek, tesisleri en iyi şekilde işleterek dünyaya tanıtmak önemlidir." ifadelerini kullandı.
//FİSU’DAN YENİ DENETİM
2011 Üniversiad Koordinatörü Bekir Korkmaz ise konuşmasında FİSU heyetinin incelemelerde bulunmak üzere 15 Kasım'da Erzurum'a geleceğini belirterek, "Bu bir denetleme değil, tecrübe paylaşımıdır. FİSU heyeti çalışmalardan son derece memnundur. 2011 öncesi komiteleri oluşturmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Önümüzdeki günlerden itibaren medya ve tanıtım anlamında büyük bir çalışma yapmayı planlıyoruz" dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ise konuşmasında 2011 Üniversiad oyunlarının Erzurum'a verilmesi sürecini anlattı.
//2011 YATIRIMLARI HIZLA İLERLİYOR
2011 Kış Oyunları'na aday olma sürecini anlatan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, Mehmet Atalay'ın önerisi ve talimatıyla 2011'e aday olunduğunu bu süreçlere gelindiğini ifade etti. Sporcu yetiştirme konusunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Çin'den hız pateni antrenörü getirdiğini anlatan Çintımar, birçok alanda sporcu yetiştirilip, 2011'de madalya alınması gerektiğine değindi.
//MADALYALARA ADAYIZ
Çintımar şöyle konuştu: "Şu an Hız Pateni Milli Takımı'nın tamamı Erzurum'dan oluşuyor. Bu çocuklarımız 2009 yılı başından beri antrenmanlarına devam ediyor. Figür pateninde, buz hokeyinde çalışmalar devam ediyor. Yabancı sporcu ve antrenör arayışları devam ediyor. Türkiye Kayak Federasyonu'nun yurt dışında kayaklı atlama, biatlon, kuzey disiplini gibi branşlarda yapmış olduğu eğitimlerle 2011'e tüm branşlarda olmasa da yüzde 95'inde ülkemizi temsil edeceğiz. Madalya almamız gerekiyor, bunun içinde buz hokeyi, buz ve kayak federasyonu bütün sorumluluklarıyla, güçleriyle mücadele veriyorlar. Kendi ülkesinde düzenleyip madalya alamayan ülke konumuna düşmek istemiyoruz."
Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Vali Yardımcısı Mehmet Gök, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, öğretim elemanları, öğrenciler ve sporcuların katıldığı panel yaklaşık 2 saat sürdü.
 Paneli, TSYD Başkan Vekili Faik Gürses ile TSYD Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Ağca, Aybars Hünalp, Halil Özer, Güray Soysal, Spor Müdürü Haluk Güney, Osman Korkmazel, Adnan Poyraz ve Zafer Ertem, çok sayıda öğrenci, sporcu ve basın mensubu takip etti.

 
İBO ŞOV'DAN ERZURUM GÜZELLEMESİ
 
TARIMSAL BAŞARI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yavi ecdat eserine sahip çıktı
Erzurum’un Çat ilçesine bağlı Yavi Beldesi’ndeki 700 yıllık cami, vatandaşlar ...
“Ülkem İçin” yeni konsept!
“Ülkem İçin” projesinin Erzurum koordinatörü olan Ford Bayisi Muammer ...
Sezonun İlk Kardan Adamı
Erzurum'a günün erken saatlerinde yağan kar hava ve karayolu ulaşımını ...
 
TEFECİ REZALETİYLE GÜNDEMDEYİZ
Erzurum adı yine tefecilerle gündemde. Gün geçmiyor ki, yeni bir tefeci ...
HAİNLER ATATÜRK BÜSTÜNE SALDIRDI
ERZURUM’un Sanayi Semtindeki Milli Mücadele Parkı'nda bulunan bronz Atatürk ...
TOKİ hedeflerini açıkladı
TOKİ, Erzurum uygulamaları programını açıkladı. Erzurum’da 11 bin 571 ...
 
Tarımsal eğitimde AB süreci
Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi tarafından verilen “Tarımsal ...
Dış Politika Paneli
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Erşat Hürmüz, son yıllarda Arap ve Türk dünyasının ...
Borsa'dan Tarım Zirvesi
Erzurum’un üst düzeydeki yönetim kadrosu, Ticaret Borsası tarafından organize ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva