Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
1. Ligde Erzurumspor özel sinerji oluşturdu
1. Ligde Erzurumspor özel sinerji oluşturdu
Hakem Akademisinden, 81 İlde Eğitim uygulaması
Hakem Akademisinden, 81 İlde Eğitim uygulaması
TCMB yılsonu TÜFE beklentilerini paylaştı
TCMB yılsonu TÜFE beklentilerini paylaştı
Bolat: 'Dış ticaret açığı geriledi'
Bolat: 'Dış ticaret açığı geriledi'
Gazze’de can kaybı 34 bin 535’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 535’e yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
26 Ekim 2009 Pazartesi - 11:33

TOKİ hedeflerini açıkladı

TOKİ, Erzurum uygulamaları programını açıkladı. Erzurum’da 11 bin 571 konut, 6 ilköğretim okulu, 3 lise, 3 kütüphane ve 7 adet pansiyon yapmayı planlayan Toplu Konut İdaresi, sosyal uygulamalar kapsamında da, 5 ticaret merkezi, 4 cami, 4 çok amaçlı salon, sosyal tesis, sevgi evleri ve engelsiz yaşam merkezini hizmete sunacak.

TOKİ hedeflerini açıkladı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Erzurum uygulamaları programını açıkladı. Erzurum’da 11 bin 571 konut, 6 ilköğretim okulu, 3 lise, 3 kütüphane ve 7 adet pansiyon yapmayı planlayan Toplu Konut İdaresi, sosyal uygulamalar kapsamında da, 5 ticaret merkezi, 4 cami, 4 çok amaçlı salon, sosyal tesis, sevgi evleri ve engelsiz yaşam merkezini hizmete sunacak.

//TOKİ’YLE İMARDA YENİ VİZYON
Erzurum’daki uygulamalarını, ‘yapımı tamamlananlar’, ‘yapımı devam edenler’ ve ‘yapılması planlananlar’ şeklinde kategorilere ayıran Toplu Konut İdaresi (TOKİ), il genelinde 5 bin 225 konut, 4 ilköğretim okulu, 1 lise, 4 ticaret merkezi, 2 cami, kütüphane ve sosyal tesis, 2 çok amaçlı salon ve 5 pansiyon uygulaması başlatıldığını bildirdi. Konutlardan bin 593’ünün, gecekondu dönüşüm kapsamında yaptırıldığı belirtilerken, bin 16’sının konut afet uygulaması, 119’unun konut tarım köy uygulaması ve 893’ünün de, alt gelir grubuna yönelik konut uygulaması olduğu kaydedildi. İnşaatı devam eden uygulamaların 916’sı konut, 2’si ilköğretim okulu, 5’i pansiyon ve ticaret merkezi ve 2’si de, çok amaçlı salon şeklinde açıklanırken, proje ve ihale aşamasındaki işlerin ise, 6 bin 346 konut, 2 ilköğretim okulu, 2 lise, ticaret merkezi, 2 cami, 2 pansiyon, 2 çok amaçlı salon, sevgi evleri ve engelsiz yaşam merkezinden ibaret olacağı aktarıldı. 
// TOKİ TARAFINDAN ERZURUM’DA ŞU ANA KADAR TAMAMLANAN YAPIM İŞLERİ…
Erzurum’da şu ana kadar yapımı tamamlanan konut sayısının 3 bin 426 olduğunu açıklayan TOKİ, bunun dışında 2 ilköğretim okulu, 3 ticaret merkezi ve 2 de, kütüphaneleriyle birlikte cami uygulamasında bulunulduğunu bildirdi. Buna göre, Erzurum Merkez Yakutiye ilçesinde 340 konut, Erzurum Merkez Dere Mahallesi ve Yıldızkent’te 725 Konut, Hasan Basri Mahallesi’nde 528 Konut, Erzurum Ilıca 248 Konut, Erzurum Aşkale Çarşı Mahallesi’nde 182 Konut, Erzurum Aşkale Yeniköy’de 45 Konut yapıldı. Erzurum Aşkale Kandilli’de 100 Konut, Erzurum Aşağı Çat 51 Konut, ve Yukarı Çat’ta da 68 Konut inşa eden TOKİ, Erzurum Hınıs Aşağıkayabaşı’nda 99 Konut Erzurum Ilıca 1. Bölge’de 215 Konut, 2. Bölge’de 149 Konut ve Erzurum Ilıca’da 279 Konut uygulaması gerçekleştirdi. Erzurum’da sosyal donatı kapsamında 16 derslikli ilköğretim okulu yapan TOKİ, Erzurum İspir’de 51 Konut, Erzurum Oltu’da 83 Konut ve Erzurum Narman’da 164 Konut ve Erzurum Olur’da 99 Konut yaptı.
//PROJE VE İHALE AŞAMASINDA OLAN DİĞER İŞLER
TOKİ’nin Erzurum programı içerisinde inşaatı devam eden uygulamalar da açıklandı. Buna göre, Erzurum İspir 2. Etap 131 Konut, Erzurum Olur 120 Konut ve Sosyal Donatısı olan 1 Derslikli İlköğretim Okulu, 2 Adet 240 Kişilik Pansiyon, Çok Amaçlı Salon ve Lojman yapacak olan TOKİ, Erzurum Tortum Kaledibi Mahallesi’nde de, 160 Konut ve Sosyal Donatısı olan 24 Derslikli İlköğretim Okulu, 2 Adet 300 Kişilik Pansiyon, 10 Dairelik Lojman ve Çok Amaçlı Salon yapımını gerçekleştirecek. TOKİ, ayrıca Erzurum Kazım Karabekir’de 463 Konut ve Erzurum Şenkaya’da ise, 42 Konutun yapımını tamamlayacak. Yapımı devam eden işler için, 289 milyon TL tutarında harcama yapacak olan TOKİ, yapımı, proje ve ihale aşamasında bulunan diğer uygulamaları da açıkladı. Bu yatırımlar ise şöyle: Erzurum Merkez Dere Mahallesi 100 Adet HAİT, Sosyal Tesis, Erzurum Hınıs 16 Derslikli İlköğretim Okulu, 200 Kişilik Pansiyon, Kandilli’de Aşkale Camii, Erzurum Aşkale 264 Konut, Erzurum Aziziye 352 Konut, Erzurum Merkez 16 Derslikli Lise, Çok Amaçlı Salon, Erzurum Memur Sendikası 500 Konut, Erzurum Pasinler 12 Derslikli Lise, 300 Kişilik Pansiyon, Çok Amaçlı Salon, Erzurum Palandöken Yıldızkent 2. Etap 384 Konut, 24 Derslikli İlköğretim Okulu, Ticaret Merkezi, Cami, Erzurum Palandöken Yıldızkent 3. Etap 984 Konut, Erzurum Palandöken 2 bin 396 Konut, Erzurum Yakutiye 224 Konut, Erzurum Tortum 120 Konut, Erzurum 15 Adet Sevgi Evi ve Ortak Kullanım Alanı, Erzurum 6 Adet Sevgi Evi ve Ortak Kullanım Binası ve Erzurum Engelsiz Yaşam Merkezi.

 

 
Palandöken’de siyaset zirvesi
 
ŞEHİT AİLELERİNDEN HÜKÜMETE VERYANSIN!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarımsal eğitimde AB süreci
Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi tarafından verilen “Tarımsal ...
Dış Politika Paneli
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Erşat Hürmüz, son yıllarda Arap ve Türk dünyasının ...
Borsa'dan Tarım Zirvesi
Erzurum’un üst düzeydeki yönetim kadrosu, Ticaret Borsası tarafından organize ...
 
Çat'ta Şehitlere dua, teröre lanet yağdı
Erzurum’un Çat ilçesine bağlı Yavi Beldesi’nde PKK’ya lanet yağdırıldı. ...
ERZURUM'A ZIRNIK YARARI OLMADI!
Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü bir Erzurumlu. Yaklaşık 6 yıldır ...
BU MU İNSANLIK!
Erzurum'un Palandöken ilçesinde yaşayan Arslanoğlu ailesinin 4 ferdi, ...
 
UZUNDERE'DE GARİP ŞEYLER OLUYOR!
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın Erzurum Uzundere ziyaretinde Belediye ...
Uzundere Festival'de Marka ilçe
“Uzundere Bal-Ceviz Festivali ve Aşık Mahiri’yi Anma Şenlikleri”, Uzundere ...
Tefeci operasyonunda 4 tutuklama
Erzurum'un Hınıs ilçesinde liderliğini İl Genel Meclis Üyesi S.Y'nin yaptığı ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva