Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
İliç kazası Araştırma Komisyonu toplandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
'Temsilci Genç'ler açıklandı
'Temsilci Genç'ler açıklandı
Kurtulmuş’tan yeni bir dünya sistemi mesajı
Kurtulmuş’tan yeni bir dünya sistemi mesajı
Büyükşehir’den barınak açıklaması
Büyükşehir’den barınak açıklaması
HABERLER>GÜNDEM
15 Mart 2011 Salı - 07:23

Zafer'e çirkin saldırı

Zafer Gazetesi Yazı İşler Müdürü Faruk Özkan, kanun karşısında kendilerini ‘sorumsuz’ zanneden bir grup tarafından saldırıya uğradı.

Zafer e çirkin saldırı

Zafer Gazetesi Yazı İşler Müdürü Faruk Özkan, kanun karşısında kendilerini ‘sorumsuz’ zanneden bir grup tarafından saldırıya uğradı. Özkan’ın, aynı zamanda mali işler sorumlusu olarak görev yaptığı şirkete borçlu durumda bulunan söz konusu grup, bu borcu ödemek yerine kaba kuvvete başvurdu. Yazı İşleri Müdürü Faruk Özkan’a saldırarak hastanelik eden ve şehirde karıştıkları çeşitli suçlarla tanınan grup, bununla da yetinmeyerek Zafer Ofset ve Zafer Gazetesi’nin baskı tesislerini hedef aldı. Tesisleri silahla basan ‘şehir eşkıyaları’, olaya polisin müdahalesiyle gözaltına alındı. Saldırganlar tarafından darp edilen Faruk Özkan ise, hastaneden aldığı raporla savcılığa suç duyurusunda bulundu.
DARP EDİLDİ
“Bu kadarına da pes doğrusu” dedirtecek olay, Zafer Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Faruk Özkan’ın, mali bir sorunu çözmek için devreye girmesiyle başladı. Çalıştığı şirketin aynı zamanda mali işler sorumlusu olan Özkan, alacaklı olan karşı tarafla görüşme yolunu seçti. Borçlu tarafla yaptığı görüşmede hiç beklemediği bir tutumla karşılaşan Özkan, “Biz Erzurum’un haracını yerken, sen bizden para mı istiyorsun?” diye sert çıkan grup üyeleri tarafından önce hakarete, ardından darpa maruz kaldı. Kimliğini bilmediği kişilerce adeta linç edilen Özkan, saldırganların elinden çevredeki vatandaşların araya girmesiyle kurtulabildi. Yürümekte zorlanan ve kendinden geçen Özkan, olay yerinden geçen bir ekip otosu tarafından hastaneye kaldırıldı. Acil müşahede altına alınan, yüzünde ve burnunda çatlaklar oluşan Faruk Özkan, aldığı sağlık raporuyla savcılığa suç duyurusunda bulunurken, ‘şehir eşkıyaları’ bununla da yetinmedi.
İŞYERİNİ BASTILAR
Faruk Özkan’ı darp ettikten sonra bellerindeki tabancalarla Zafer Ofset’i basan grup üyeleri, tehditler savurmaya burada da devam etti. Tesis yetkilileri tarafından sakinleştirilmeye çalışılan, ancak saldırgan tutumlarını sürdürmeye devam eden ‘şehir eşkıyaları’, olay yerine çağrılan polisler tarafından etkisiz hale getirildi. Üzerlerinde yapılan aramada tabanca ele geçirilen şahıslar, şikayet üzerine Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma ise, devam ediyor.
ASAYİŞ SORUNU YİNE GÜNDEMDE
Öte yandan şehir merkezinde yaşanan bu olay, Erzurum’da ‘çete’ tarzı yapılanmaların oluşmaya başladığını gözler önüne sererken, asayiş sorununu da gündeme getirdi. Esnafın yakasına yapışarak haksız kazanç elde etmeye çalışan kişi ya da grupların bir an önce etkisiz hale getirilmesi ve adalete teslim edilmesi, kamuoyunun en büyük beklentisi haline gelirken, Zafer Ofset Tesisleri’ne yönelik olarak yapılan bu saldırı dolayısıyla hukuk önünde mutlaka hesap sorulacağı kaydedildi.
KAYGI İÇERİSİNDEYİZ
Zafer Ofset ve Zafer Gazetesi’nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Kurum olarak yıllardan beri Erzurum'da katma değer üretme ve istihdam sağlama noktasında çok önemli bir sorumluluk yüklenmiş bulunmaktayız. Tesislerimizde 30'a yakın insana ekmek kapısı açmış olmamızın yanında, ‘hukuk tanımaz’ ve ‘haksız kazanç elde etme’ meraklısı bir grup tarafından saldırıya uğramış olmamız, endişemizi artırmış olmakla birlikte maşeri vicdanda da derin bir yara açmıştır. Bugüne kadar ticari ilişkilerimizde hep dostluk ve kardeşliği ön planda tutmuş olan bizler, üzülerek itiraf etmek istiyoruz ki; endişe ve kaygı içerisindeyiz. Bu yüzden kurumumuza veya kurum içerisinde çalışan herhangi bir çalışanımızın başına gelecek her türlü müessir fiil ve davranıştan olaya karışan kişiler ve yanındaki insanlar sorumludur”

 
Vilayeti göreve çağırıyoruz!
 
Saldırganlara tepki yağıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vilayeti göreve çağırıyoruz!
Zafer Gazetesi ve matbaasına dönük baskın olayına EGC’den büyük tepki.
Pasinler milli coşku yaşadı
Erzurum'un Pasinler ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü ...
SHÇEK'ten Kültür Projesi
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü'nce ...
 
EGC'den sanat desteği
Ressam Halil Akkurt, yağlıboya resim sergisini gezmeye gelen davetlilere 'mey' konseri verdi.
Doğu Anadolu’da Milli Coşku
Milli Şairimiz, istiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy tüm yurtta olduğu ...
Erzurum'a 2023 vizyonu
Başbakan Erdoğan, “Erzurum'a hak ettiği önemi, hak ettiği değeri vermeye ...
 
Erdoğan 12 Mart coşkusunu paylaştı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hürriyet ve istiklal, güçlü bir ekonomiyle, ...
Şehitlerimizi rahmetle andık
Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü düzenlenen törenle ...
'Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz'
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva