Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Kaya Oltu UBF vizyonunu paylaştı
Kaya Oltu UBF vizyonunu paylaştı
Sekmen: ‘Her can bize emanet’
Sekmen: ‘Her can bize emanet’
ESKİ öğrencileri bilgilendirdi
ESKİ öğrencileri bilgilendirdi
ETSO’da bölgesel istişare gündemi
ETSO’da bölgesel istişare gündemi
HABERLER>GÜNDEM
14 Mart 2011 Pazartesi - 02:53

Erdoğan 12 Mart coşkusunu paylaştı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hürriyet ve istiklal, güçlü bir ekonomiyle, itibarlı bir dış politikayla, büyük hedeflerle, büyük vizyonla sağlanır'' dedi.

Erdoğan 12 Mart coşkusunu paylaştı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hürriyet ve istiklal, güçlü bir ekonomiyle, itibarlı bir dış politikayla, büyük hedeflerle, büyük vizyonla sağlanır'' dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen Erzurum'un 93. Kurtuluş Yıl Dönümü Şöleni'ne katıldı
İSTANBUL’DA DADAŞ BULUŞMASI
Burada yaptığı konuşmada, İstanbul'da, Erzurumlularla buluşmanın ve hasret gidermenin heyecanını yaşadığını belirterek, İstanbul'daki tüm Erzurumlulara, Erzurum'daki kardeşlerine, tüm Dadaşlara selam ve sevgilerini yolladığını söyledi. ''Japonya'da meydana gelen deprem ve tsunami felaketinde hayatını kaybedenlere başsağlığı ve geçmiş olsun mesajlarını ileten Erdoğan, Erzurum'un depremin ne olduğunu Türkiye'nin depremin acısını bildiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, ''Japon kardeşlerimizin acısını paylaşıyor, her türlü imkanımızla yanlarında olduğumuzu, kendileriyle dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Şu anda Kızılayımız hazır haber bekliyor. Aynı şekilde bir sivil uçağımız, 3 askeri uçağımız hazır haber bekliyor. Tüm kurtarma ekiplerimizle Japonya'da olmaya hazır olduğumuzu Japon dostlarımıza bildirmiş vaziyetteyiz'' şeklinde konuştu.
93’ÜNCÜ YIL KUTLAMASI
Bugün çok önemli iki yıl dönümünün idrak edildiğini kaydeden Erdoğan, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıl dönümü nedeniyle tüm Erzurumluları, tüm Dadaşları bu vesileyle tebrik ettiğini söyledi. Erdoğan, bugünün aynı zamanda, İstiklal Marşı'nın kabulünün 90'ıncı yıl dönümü olduğunu anımsatarak, bundan 90 yıl önce 12 Mart 1921'de, İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde okunduğunu, ayakta dinlendiğini ve gözyaşları içinde, alkışlar içinde kabul edildiğini belirtti.
İSTİKLAL MARŞI YÜREĞİMİZE NAKŞOLUNMUŞTUR
Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği ''11 Farklı Beste ile İstiklal Marşı'' törenine katıldığını anlatan Erdoğan, ''Şunu söylemek istiyorum: İstiklal Marşı, bizim yüreğimize nakşolunmuştur. İstiklal Marşı, bizim zihnimize adeta kazınmıştır. İstiklal Marşı, bizim tarihimizdir, bugünümüzdür, istikbalimizdir. Merhum Mehmet Akif, İstiklal Marşı'yla ilgili şunları söylemişti: 'İstiklal marşı. O şiir bir daha yazılamaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için, o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O
şiir artık benim değildir. O, milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur.' Bu millete en büyük hediyeyi veren, İstiklal Marşı'nın şairi, büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle, minnetle yad ediyor, Allah ondan razı olsun, mekanı cennet olsun diyorum'' diye konuştu.
İSTİKLAL MARŞINDAKİ MESAJ
Kurtuluş Savaşı başta olmak üzere tüm şehitleri, tüm gazileri rahmetle ve minnetle yad ettiğini ifade eden Erdoğan, kabulünün 90'ıncı yıl dönümünde, İstiklal Marşı'nın son kıtasını bir kez daha paylaşmak istediğini söyledi. Erdoğan, İstiklal Marşının '' Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal/Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal/ Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlal/ Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; hakkıdır; hakka tapan, milletimin istiklal'' dizelerini okudu.
HÜRRİYET AY YILDIZLI BAYRAĞIN HAKKIDIR
Erdoğan, "Hürriyet, bu ay yıldızlı bayrağın hakkıdır. İstiklal, bu milletin hakkıdır. Biz bu hakkı ebediyen koruyacak, bu hakka ebediyen halel getirmeyeceğiz ama şunu burada özellikle ifade etmek durumundayım. Hürriyet ve istiklal, sadece sözle, sadece sloganla, heyecanlı nutuklar atarak, bağırarak, çağırarak sağlanamaz. Hürriyet ve istiklal, güçlü bir ekonomiyle, itibarlı bir dış politikayla, büyük hedeflerle, büyük vizyonla sağlanır. Ekonomisi zayıf olan, bağımsızlıktan bahsedemez. Ekonomisi zayıf olan, uluslar arası itibardan, güçten söz edemez. Ekonomisi zayıf olan, demokrasiyi, insan haklarını ideal anlamda, ileri manada tesis edemez. İşte biz bu hissiyatla, güçlü bir ekonomiyi, ileri demokrasiyi, itibarlı dış politikayı bir
arada tesis ediyor, hürriyetimizi, istiklalimizi daha güçlü temeller üzerinde muhafaza ediyoruz" diye konuştu.
ERZURUM DESTANI
Birinci Dünya Savaşı'nda, Erzurum'daki 3'üncü Ordu'nun bir harekat kararı aldığını ve orduların Sarıkamış'a doğru hareket ettiğini ifade eden Erdoğan, ''Ne yazık ki, Allahu Ekber dağlarında, Oltu'da, Tortum'da, Narman'da, Pasinler'de, Horasan'da, Köprüköy'de, binlerce askerimizi şehit verdik. Bizim askerlerimizin elleri, ayakları donmuştu, gözyaşları donmuştu, tüfekleri, tüfeklerindeki mermileri donmuştu. Erzurum ayazında adeta Mehmet'in hayalleri donmuştu. Ama düşman askeri, tam donanımlı, tam teçhizatlı biçimde, en kalın elbiseler içinde, Sarıkamış'a kadar olan tren yolunu kullanarak Mehmet'in karşısına çıkmıştı. Ben daha önce de birkaç vesileyle ifade ettim. Düşman askeri, çok uzak diyarlardan trenle Sarıkamış’ kadar gelirken, bizim askerlerimiz, Haydarpaşa'dan trene biniyor, 3 gün 3 gece yolculuk yapıyor, Niğde'nin Ulukışla ilçesine kadar trenle gelebiliyordu. Oradan Erzurum 900 kilometre. Bizim askerlerimiz, Mehmetçiğimiz yaya olarak, 52 günde Erzurum'a ulaşabiliyordu. Ne ayağında postal kalıyor, ne üzerinde elbise kalıyordu. Savaşacak, vatanı savunacak mecali zor buluyordu. Biz bu acı hadiseden, bu acı hatıradan çok önemli bir şey öğrendik. Eğer yol yoksa, zafer yoktur. Yol yoksa, istiklal yoktur, bağımsızlık, hürriyet yoktur. Yol yoksa, medeniyet de yoktur'' diye söyledi.
BÖLÜNMÜŞ YOL
Erdoğan, bu anlayışla kolları sıvadıklarını belirterek, 79 yılda Türkiye'de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmasına karşılık, kendilerinin 8 yılda 13 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını dile getirdi. Erdoğan, ''Şimdi sizle bir hesap yapacağız. 8 yılda 13 bin 600 kilometre yol yapıldığına göre, AK Parti iktidarı olsaydı 80 yılda kaç kilometre yol yapardı? Söyleyeyim mi? 1'e 10 yani ortalama 130 bin kilometre yol yapardık. Peki Türkiye'nin yol sorunu diye bir şey kalır mıydı ? Ama bak şimdi konuşuyorlar'' diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, Erzurum'un güzel bir atasözü olduğunu dile getirerek, ''Ne söylemiş Dadaşlar 'Dağ ne kadar yüce olursa olsun yol onun üzerinden aşar' demişler.
İşte o yüce dağların üzerinde yolları aşırdık, inşa ettik ve Erzurum'a ulaştık. İşte farkımız bu'' diye konuştu.

 
Şehitlerimizi rahmetle andık
 
Erzurum'a 2023 vizyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehitlerimizi rahmetle andık
Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü düzenlenen törenle ...
'Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz'
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar ...
Büyükşehir’den kurtuluş şöleni
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce 12 Mart Erzurum’un Düşman İşgalinden ...
 
Büyükşehir'den örnek etkinlik
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü öncesi Büyükşehir ...
'İstiklal Marşı Milli Alfabemiz'dir'
İstiklal Marşı'nın Türk'ün şahlanış destanı ve öneminin manasında gizli olduğu belirtildi.
Öztürk'ten Milli Birlik Mesajı
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden ...
 
İstiklal Marşı Milli Ruhumuz..
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. ...
Çelik dualarla uğurlandı
Erzurum’da yerel olarak yayın yapan Sıla Gazetesinin sahibi Yaşar Çelik’in ...
Gençlik Merkezi'nden örnek etkinlik
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Müdürlüğüne üye ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva