Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
HABERLER>GÜNDEM
14 Mart 2011 Pazartesi - 02:55

Erzurum'a 2023 vizyonu

Başbakan Erdoğan, “Erzurum'a hak ettiği önemi, hak ettiği değeri vermeye devam edeceğiz. Erzurum'u imar etmeye, Erzurum'u bir dünya kenti, bir marka kent haline dönüştürmeye devam edeceğiz. Erzurum'un desteğiyle, katkısıyla, Erzurumlu kardeşlerimin hayır duasıyla, Erzurum'a, İstanbul'a, Türkiye'ye çok daha fazlasını kazandıracağız. Göreceksiniz Erzurum'dan ayrılanlar yeniden Erzurum'a dönmeye başlayacak.”dedi.

Erzurum a 2023 vizyonu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin artık dünyaya teknoloji ihraç eden bir ülke haline geldiğini belirterek, ''Artık alan el değil, veren el, yardım elini uzatan el haline geldik. Türkiye'nin 2010 yılında dış ülkelere yaptığı yardımların toplamı 1 milyar doları geçti'' şeklinde konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen Erzurum'un 93. Kurtuluş Yıl Dönümü Şöleni'ne katıldı Burada yaptığı konuşmada, ''Dadaş tayyareyi, uçan arabayı sadece havada görüyordu, benim çocukluğumda gördüğüm gibi. Tayyare o kadar ulaşılamaz bir araçtı ki, rahmetli Teyyo Pehlivan, 'Tayyareye bindim' dediğinde çok büyük bir hayal, çok büyük bir palavra kabul edilir, kahkahalarla gülünürdü'' diye konuştu.
HIZLI TREN PROJESİ
Artık Erzurumluların da istediği zaman uçağa bindiğini ve uçakla yolculuk yaptığını anlatan Erdoğan, 2002 yılında 94 bin 610 olan Erzurum Havaalanı yolcu trafiğinin yüzde 746 oranında artarak, 2010 yılında 800 bine yükseldiğini bildirdi. Demir yollarında da aynı şekilde yol alındığını belirten Erdoğan, Türkiye üzerinden Avrupa-Kafkasya-Orta Asya doğrultusunda, yüksek standartlı bir demiryolu inşa etmek için kolları sıvadıklarını, Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars Hızlı Demiryolu Projesi'ni planladıklarını söyledi.
GÖKTÜRK UYDUSU
Bu hattın etüt proje ve mühendislik hizmetlerini Haziran 2010 tarihinde tamamladıklarını belirten Başbakan Erdoğan, ''Allah'ın izniyle, İstanbul'dan Erzurum'a kadar hızlı treni gerçekleştireceğiz. Hani söylüyorum ya 2023 cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü diyorum ya, oraya bunları bitmiş olarak gireceğiz. Rahat, konforlu, güvenli, hızlı yolculuğu bu hat üzerinde de mümkün hale getireceğiz. Sadece yol yapmakla kalmıyoruz. Savunma Sanayii'nde Türkiye 8 yılda artık çok farklı bir yere geldi. Bu yıldan itibaren, Türkiye artık kendi milli piyade tüfeğini seri olarak üretmeye başladı. 'ALTAY' adı altında, bütün alt sistemleriyle, Türkiye ilk defa modern bir tankın imalatına başladı. 'ATAK' helikopterlerimiz bu yıl testlere başlıyor. 2013 yılında seri üretime ulaşıyoruz, kendi helikopterimizi üretiyoruz. 'ANKA' adı altında insansız hava araçlarını biz tasarlıyor, biz imal ediyoruz. Aynı şekilde özel sektör de yapmaya başladı. Türkiye artık ABD ve İsrail'den sonra dünyada insansız hava aracı imal edebilen üçüncü ülke oldu. Türkiye'nin ilk savaş gemisi 'MİLGEM'i tamamıyla öz kaynaklarımızla inşa ettik. Kendi imalatımız olan 'GÖKTÜRK' uydusunu inşallah 2012'de uzaya gönderiyoruz'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, dünyadaki 100 büyük savunma sanayi kuruluşunun içinde artık Türkiye'nin de bulunduğunu belirterek, Malezya'nın zırhlı tekerlekli araçlarını, Birleşik Arap Emirlikleri'nin silahlı güvenlik botlarını, Suudi Arabistan'ın zırhlı araç modernizasyonunu, Hollanda'nın alçak irtifa savunma sistemini, Pakistan'ın F-16 modernizasyonunu, Güney Kore'nin simülatörlerini Türk firmalarının ürettiğini kaydetti. Türkiye'nin artık dünyaya teknoloji ihraç eden bir ülke haline geldiğini dile getiren Erdoğan, ''Artık alan el değil, veren el, yardım elini uzatan el haline geldik. Türkiye'nin 2010 yılında dış ülkelere yaptığı yardımların toplamı 1 milyar doları geçti'' dedi.
TÜRKİYE GÜNDEM BELİRLEYEN ÜLKE
Türkiye'nin artık gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen ülke konumuna yükseldiğini vurgulayan Erdoğan, ''Aynı şekilde devam edeceğiz. Aynı hızla, aynı aşkla, aynı şevkle devam edecek, Cumhuriyetimiz'in kuruluşunun 100. yıldönümünde, inşallah 2023'te Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına yükselteceğiz. Hedeflerimizi belirledik, projelerimizi, projeksiyonlarımızı belirledik, şimdi bu hedefe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. 12 Haziran inşallah bir dönüm noktası olacak. 12 Haziran, 2023
hedefleri için bir milat olacak. Türkiye, 12 Haziran'dan itibaren daha güçlü, daha aydınlık, daha huzur dolu bir geleceğe doğru kararlı adımlarını atmaya başlayacak. Şunu burada özellikle ifade etmek istiyorum. Biz kardeşlikle bugünlere ulaştık. Biz birlikle, beraberlikle, dayanışmayla bu seviyelere geldik. Aynı şekilde kardeşliği yüceltecek, aynı şekilde dayanışma içinde inşallah yıldızlara ulaşacağız'' diye konuştu.
ERZURUMLULARA TEŞEKKÜR
Başbakan Erdoğan, Erzurumlulara Üniversite Kış Oyunlarına (UNIVERSIAD) başarıyla ev
sahipliği yaptıkları, misafirleri en iyi şekilde ağırladıkları, Erzurum'un, Türkiye'nin adını dünyaya en güzel şekilde duyurdukları için teşekkür etti.
Erdoğan, ''Şu anda Erzurum'da olan tesisler ne Ankara'da ne İstanbul'da var'' diyen Erdoğan, 27 Ocak-6 Şubat arasında Erzurum'un, 57 ülkeden sporcuları, dünyadan, Türkiye'den misafirleri ağırladığını anımsattı. Erdoğan, ''Ben inanıyorum ki bundan sonra Erzurum bu tesislerde kış oyunlarında dünyada derece yapacak şampiyonlar üretecek'' dedi.
KONAKLI MÜJDESİ
Bu oyunların gerçekleşmesi için Erzurum'a 600 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini, dünyanın en modern Kış Oyunları merkezlerini Erzurum'a inşa ettiklerini
söyleyen Erdoğan, ''Ama bitmedi, şimdi inşallah Konaklı'da yeni oteller yapacağız. O otellerle beraber kış turizmi Erzurum'da çok daha farklı şekilde gelişecek. Biz şu anda pazarlamaya başladık. Ben iyi Erzurumluyum ha. Turizmciye diyorum ki, Erzurum'un konaklısına gel otel yap. Erzurum şu anda otel arıyor, oteller dolu. Bundan sonraki yıllar, kışlar daha farklı olacak. Atlama kulelerini sadece kışın değil, diğer mevsimlerde de kullanacağız. O teknolojiyi de yapacağız. 7 Ocak'ta Erzurum'a gittim, bu tesislerin toplu açılışını gerçekleştirdim. 27 Ocak'ta da Cumhurbaşkanı ile gittik, o muhteşem açılış törenine iştirak ettim. Bu elbette burada bitmiyor. Erzurum, bu muhteşem tesislerle, bundan sonra da artık Türkiye'de, dünyada, Kış Sporları'nın merkezi haline geliyor. Erzurum'a hak ettiği önemi, hak ettiği değeri vermeye devam edeceğiz. Erzurum'u imar etmeye, Erzurum'u bir dünya kenti, bir marka kent haline dönüştürmeye devam edeceğiz. Erzurum'un desteğiyle, katkısıyla, Erzurumlu kardeşlerimin hayır duasıyla, Erzurum'a, İstanbul'a, Türkiye'ye çok daha fazlasını kazandıracağız. Göreceksiniz Erzurum'dan ayrılanlar yeniden Erzurum'a dönmeye başlayacak. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri ne güzel söylemiş: 'Hiç kimseye hor bakma/İncitme gönül yıkma/Sen nefsine yan çıkma/Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler/Hak şerleri hayreyler/Zannetme ki gayreyler/Arif onu seyreyler/Mevla görelim neyler/Neylerse güzel eyler''
diye söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a konuşmasının sonunda çeşitli hediyeler takdim edilirken şölene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı.

 
Erdoğan 12 Mart coşkusunu paylaştı
 
'Erzurum'a hizmet borcumuz var'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan 12 Mart coşkusunu paylaştı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hürriyet ve istiklal, güçlü bir ekonomiyle, ...
Şehitlerimizi rahmetle andık
Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü düzenlenen törenle ...
'Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz'
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar ...
 
Büyükşehir’den kurtuluş şöleni
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce 12 Mart Erzurum’un Düşman İşgalinden ...
Büyükşehir'den örnek etkinlik
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü öncesi Büyükşehir ...
'İstiklal Marşı Milli Alfabemiz'dir'
İstiklal Marşı'nın Türk'ün şahlanış destanı ve öneminin manasında gizli olduğu belirtildi.
 
Öztürk'ten Milli Birlik Mesajı
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden ...
İstiklal Marşı Milli Ruhumuz..
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. ...
Çelik dualarla uğurlandı
Erzurum’da yerel olarak yayın yapan Sıla Gazetesinin sahibi Yaşar Çelik’in ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva