Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Şimşek: 'OVP arzulanan sonuçları veriyor'
Şimşek: 'OVP arzulanan sonuçları veriyor'
HABERLER>GÜNDEM
16 Mart 2011 Çarşamba - 07:44

EGC saldırıyı gündeme taşıdı

Zafer Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Faruk Özkan’ın darp edilmesi ve Zafer Ofset Tesisleri’ne yönelik olarak gerçekleştirilen saldırının yankıları sürerken, Erzurum Gazetecileri Cemiyeti’nin (EGC) konuyla ilgili girişimleri devam ediyor

EGC saldırıyı gündeme taşıdı

Olayın meydana geldiği andan itibaren konuyu yakından takip eden Erzurum Gazetecileri Cemiyeti (EGC) Yönetim Kurulu, yayımladığı kınama mesajının ardından dün de Erzurum Emniyet Müdürü Halil Turgut Yıldız’ı ziyaret etti. Başkan Kadir Sabuncuoğlu ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri, olayı yakından takip eden Emniyet Müdürü Yıldız’la görüş alışverişinde bulundu. Kamu görevi yapan ve toplumun bilgi edinme hakkını teslim eden gazetecilerin, kimi zaman görevlerini yaparken, kimi zaman da farklı zemin ve ortamlarda çirkin saldırılara maruz kaldıklarını kaydeden EGC Başkanı Kadir Sabuncuoğlu, muhatabı Zafer Gazetesi olan son olayın da, bunlardan birisi olduğunu ifade etti.
SABUNCUOĞLU’NUN DEĞERLENDİRMESİ
Yaklaşık 30 kişinin istihdam edildiği tesislerin basılması ve personelin darp edilmesi şeklinde vuku bulan olayın, sadece herhangi bir meslek koluna yönelik olarak gerçekleştirilen bir saldırı olarak değerlendirilemeyeceğini vurgulayan Sabuncuoğlu, sergilenin bu cüretin, aynı zamanda toplum huzuru ve asayişini de hedef aldığını dile getirdi. Erzurum’un bir huzur şehri olduğunu, kişi ya da kişilerin bu huzuru baltalamalarına kesinlikle izin verilmemesi gerektiğini kaydeden Sabuncuoğlu, yaşanan ya da yaşanması muhtemel bu tür olayların önüne geçilmesi noktasında çok daha hassas davranılmasını beklediklerini söyledi.
“MESELEYİ BAŞBAKANLIK VE HÜKÜMETİN İLGİLİ BİRİMLERİNE DE TAŞIYACAĞIZ”
EGC Başkanı Sabuncuoğlu, “Bağlı bulunulan meslek örgütü hiç önemli değil. Bu şehirde görev yapan tüm meslektaşlarımız zaman zaman bu ve buna benzer çeşitli müdahalelere maruz kalabiliyor. Bu sorun münferit olmadığı gibi, bütün meslektaşlarımızın ortak problemidir.” diye konuştu.
Yaşanan bu olay merkezli olarak Erzurum’da düşündürücü bir boyut kazanan söz konusu hadiseyi başta Başbakanlık olmak üzere, hükümetin basından sorumlu tüm birimlerinin gündemine taşıyacaklarını belirten Sabuncuoğlu, kanun karşısında kendilerini sorumsuz zanneden kişi ya da kişilerin, şehirde huzur bozuculuğa kalkışmalarına kesinlikle göz yummayacaklarını ifade etti.
YILDIZ: SALDIRIYA 55 SANİYE İÇERİSİNDE MÜDAHALE ETTİK…
Erzurum Emniyet Müdürü Halil Turgut Yıldız ise, Zafer Gazetesi’ne yönelik menfur saldırıdan haberdar olduğunu ve konuyu çok yakından takip ettiğine dikkati çekerek, “Olayın vuku bulması ve 155 Polis İmdat hattına ihbar geldiği andan itibaren meseleye el koymuş bulunmaktayız. Öyle ki, ihbar geldikten 55 saniye sonra ekiplerimiz olay yerine ulaşmış ve gerekli müdahaleyi yapmışlardır. Süreç yakından izlenmiş ve bunun dışında Zafer Gazetesi tesislerini de içerisine alan bir dizi tedbir de alınmıştır. Ekiplerimiz bölgeyi göz hapsinde tutmakla birlikte, gezici devriyelerimiz de talimatlar doğrultusunda görevlendirilmiştir.” şeklinde konuştu.
Hiç kimsenin kendisini kanun karşısında sorumsuz zannedemeyeceğini vurgulayan Emniyet Müdürü Halil Turgut Yıldız, olaya karışan kişiler de dahil olmak üzere, huzur bozmaya yönelik yapılanmaların attıkları her adımın takip altında olduğunu sözlerine ekledi.
Emniyet Müdürü Yıldız, ziyarete katılan Zafer Ofset yöneticilerinden Mehmet Barlak’a da, tekrar geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
 

 
ETÜ yükselen değer
 
'Erzurum'un huzurunu bozdurtmam..!'
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GAZETECİ OLMAK VARMIŞ-2 16 Mart 2011 Çarşamba 12:54

ise gurbette düzenim bozulmuş bir vaziyette ekmek parası peşinde koşmaktayım. Ben o günlerde erzurumda idarecilik yapanlara hakkımı helal etmiyorum. ben ve benim gibi esnaflar o sokakta taru mar oldular. gazetecilik bu değildir beyler! gazetecilik, MİLLETİN HÜR ve GÜR SESİ olmalı. sözde değil, özde olmalı. geçen gün dükkanı basılan arkadaş da bir insan sonuçta. fakat biraz da garibanları korumak için elimizi taşın altına koyalım. ben terki diyar ettim. ya gidemeyen garibim esnaflar ne olacak.!

Yorumu oyla      0      1  
GAZETECİ OLMAK VARMIŞ... 16 Mart 2011 Çarşamba 12:39

Yıllardır bu sokakta cinayet de var, hap satışıda var, kumarda var, Allah bilir esrarda vardır. dayak ise hergün var. gezdirilmesi yasak olan dört ayaklı köpeklerde var ve iki ayaklılarla beraber insanları ürkütmek de var. BÜTÜN PİSLİK HAKİM O SOKAĞA. Şimdi soruyorum ey basın ulemaları; bütün bunları siz vatandaştan daha iyi bilmiyor muydunuz.? yenimi aklınız başınıza geldi. Ben bir esnaf olarak defalarca bu konu için birçoğunuzun kapısını çalmadımmı? memleketi size bıraktım ve göç ettim. şimdi

Yorumu oyla      0      0  
SİLAHLI BASKIN'ın CEZASI YOKMU.? 16 Mart 2011 Çarşamba 08:57

Bu haffta başından beri gazete ve televizyonları takip ediyorum ve hayretler içerisinde kalıyorum. Adamlar 5 kişi basmışlar bir esnaf dükkanını ve 2 tanede ateşlenmeye hazır silah bulunmuş üzerlerinde. Ve bu adamlar ertesi günü serbest kalmışlar.! yukarıdaki haberde yeni emniyet müdürümüz diyorki; 55 saniye içerisinde olaya müdahale ettik. ya müdahale gecikmiş olsaydı, bu HAPLANMIŞ ve GÖZÜ DÖNMÜŞ caniler kim bile neler yapardı. bu caniler erzurum'da en az 7 gencin ölümüne sebebiyet vermedilermi?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ'dan pankart tepkisi
Fatih Üniversitesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı kutlama törenine katılan Sağlık ...
İzmir'de Dadaş coşkusu
– Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü, Erzurum ...
Saldırganlara tepki yağıyor
Erzurum'da yayın yapmakta olan yerel Zafer Gazetesi'ne yönelik gerçekleştirilen ...
 
Zafer'e çirkin saldırı
Zafer Gazetesi Yazı İşler Müdürü Faruk Özkan, kanun karşısında kendilerini ...
Vilayeti göreve çağırıyoruz!
Zafer Gazetesi ve matbaasına dönük baskın olayına EGC’den büyük tepki.
Pasinler milli coşku yaşadı
Erzurum'un Pasinler ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü ...
 
SHÇEK'ten Kültür Projesi
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü'nce ...
EGC'den sanat desteği
Ressam Halil Akkurt, yağlıboya resim sergisini gezmeye gelen davetlilere 'mey' konseri verdi.
Doğu Anadolu’da Milli Coşku
Milli Şairimiz, istiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy tüm yurtta olduğu ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva