Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>SÄ°YASET
2 Haziran 2022 Perşembe - 13:42

Aydemir: ‘Erzurum yüksek değerler manzumesidir’

Erzurum’un Anadolu’nun önsözü, Muhteşem Türk Tarihinin dibacesi, beşeri ve fiziki sermayesiyle bir değerler manzumesi, milli ve manevi mukaddesatın kırmızı çizgiyi oluşturduğu bir şehir olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum Anadolu’ya ufuk çizen bir şehri mübarektir. ‘ dedi.

Aydemir: ‘Erzurum yüksek değerler manzumesidir’

Erzurum’un Anadolu’nun önsözü, Muhteşem Türk Tarihinin dibacesi, beşeri ve fiziki sermayesiyle bir değerler manzumesi, milli ve manevi mukaddesatın kırmızı çizgiyi oluşturduğu bir şehir olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum Anadolu’ya ufuk çizen bir şehri mübarektir. ‘ dedi.

AYDEMİR SİYASİ GÜNDEMİ YORUMLADI

AK Parti Milletvekili Aydemir TBMM’de düzenlediği basın toplantısında siyasi gündemi yorumladı, Cumhur ittifakının farkını paylaştı, Milli iradenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na yönelttiği 10 soruya verilecek cevabı beklediğini kaydetti.

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a HDP'den gelen tepkiyi dile getiren Milletvekili Aydemir,  Ankara’daki Erzurum günlerini, Ayasofya'da, 1453’deki ilk Cuma namazı yıldönümünü konu etti, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde 3 milletvekilinin Türk Polisine karşı sergilediği yaklaşıma sert tepki verdi.

‘ESKİ TÜRKİYE YOK’

Milletvekili Aydemir, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve milletvekilleri Ahmet Şık ile Sera Kadıgil'in 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne astıkları pankartı kaldırmak isteyen polis ekiplerine mukavemet göstermesine ilişkin, "Gezi olaylarının yıl dönümünü, yine Gezi olaylarının muhtevasına uygun bir biçimde terörize bir zemin oluşturarak oradaki polislere şiddet uygulamak suretiyle kutlamaya çalıştılar. Buna fırsat verilmedi, eski Türkiye yok. Yasal çerçevede gereken yapıldı, hadleri bildirildi " dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA YÖNELTİLEN 10 SORU

Milletvekili Aydemir, basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönelttiği sorulara nasıl cevap vereceğinin takip edilmesi gerektiğini belirterek "Ki burada siyaset yapanların kıvamını da daha net görebilelim. Milletten yana mı millete karşı mı duruşları var, bunu söyleyelim." diye konuştu.

SAMİMİYETLERİ YOK

Millet İttifakının suni bir birliktelik olduğu, 6’lı masa etrafında toplananların birbirlerine yönelik eleştirilerde yarıştıklarına işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Cumhur İttifakı oluştuktan bugüne hiçbir sapma göstermedi. Birlikteliğimiz, kardeşliğimiz, kardeşane ilişkilerimiz artarak devam ediyor. Millet Bahçesinin açılışında MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’nin 561 bin kişiye verdiği mesaj var. Bu mesajda kardeşlik, dostluk ve ülkemizin ali menfaatlerine öncelik verildiği var. Cumhur İttifakında samimiyet, onlarınkilerde ise samimiyetsizlik var. ‘ dedi.

‘GERÇEKLER ORTADA’

Milletvekili Aydemir, ‘Yüce Milletimiz gerçekleri görüyor. Cumhur ittifakı ülkeyi yöneten irade, öte yanda ise kendilerini dahi yönetemeyen iradesizlik var. 2023’te milletimiz onlara gereken cevabı mutlaka verecek.  Milli irade; Cumhur ittifakının milli duruşu, kardeşlik ve birlik ifade eden sağlamlığıyla, kendi içlerinde bile asgari ve azami müşterekleri bulunmayanlar arasında tarihi bir tercih yapacak. Bu tercihin Cumhur ittifakı olacağından asla şüphemiz yoktur. ‘ diye konuştu.

ERZURUM GÜNLERİ

Basın toplantısında Ankara’da başlayan, ESAV tarafından gerçekleştirilen Erzurum Günleri’ni gündeme taşıyan Milletvekili Aydemir, etkinlik çerçevesinde şehri tarif eden tüm değerlerin ifade bulacağını vurguladı. Etkinlik kapsamında, Erzurum’u kaydeden kültürel ve sosyal olguların paylaşılacağı, ekonomik değerlerin tanıtılacağı, marka ürünlerin gündeme taşınacağını belirten Milletvekili Aydemir, tüm Ankaralıları Erzurum Günlerine davet etti. Milletvekili Aydemir, ‘ESAV’a ve katkı sunan her isme, her kuruma müteşekkiriz.’ dedi.

AYASOFYA CAMİSİNDE İLK CUMA

1 Haziran 1453’te Ayasofya’da ilk Cumanın eda edildiğini paylaşarak, 86 yıllık dönemde müze olarak ibadete kapatılan Ayasofya’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşsiz dirayeti ve Türk Milletinin verdiği destek ve yetkiyle yeniden ibadete açıldığını kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Cumhur ittifakı bu kararla ecdat yadigarlarına vefa ve değerlere sadakatini bir kez daha tarihi biçimde ortaya koymuştur. Cumhur İttifakı ezberleri bozmuştur‘ diye konuştu.

MUHTEŞEM ECDADIMIZI RAHMETLE ANIYORUZ

Milletvekili Aydemir, ‘Ayasofya tıpkı 1 Haziran 1453’te olduğu gibi kendi kimliğiyle buluştu, müminlerin Cenabı Hakka yöneldiği bir mekan oldu. Bundan dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyor, Yüce Rabbimize şükrediyoruz. 1 Haziran 1453’te Ayasofya’da ilk Cuma’yı eda eden, başta çağlar değiştiren Muhteşem ecdadımız Fatih Sultan Mehmed Han ve Akşemsettin olmak üzere kim varsa hepsini rahmet ve minnetle anıyoruz.’ dedi.

 
Erzurum fedakar şoförü konuşuyor
 
ERMED: ‘Şehir Hastanesi üstün hizmetler veriyor’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletvekili Aydemir: ‘Başarıları daim olsun'
Atatürk Üniversitesinin kuruluş kanununun 65. Yıldönümünü kutlayan Milletvekili ...
‘Bize düşen sorumluluk üstlenmektir’
Bahçeli, TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin pek çok ...
'Direnişleri mübarek olsun'
Yanık, “Biz de diyoruz ki, Mescid-i Aksa’nın nöbetçi kadınları o kadar ...
 
'Bizim gidecek bir yerimiz yoktur'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bizim ...
Kurtulmuş: 'Sezai Karakoç Diriliş şairimiz'
Kurtulmuş, “Sezai Karakoç'un Türkiye'nin yakın tarihine hem fikri hem ...
Aydemir’den Kılıçdaroğlu’na sert tepki
Muhalefetin ahlak yoksunu bir siyasi üslup içinde olduğuna vurgu yapan ...
 
Bahçeli: 'Terörün kökü kazınacaktır’
Bahçeli, “Artık herkes tarafını ve tercihini netleştirmelidir. Ya bekamızı ...
Milletvekili Aydemir: ‘AK anlayış birleştiricidir’
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz birleştiren, bütünleştiren ...
'Gafiller ne istiyorlar tarihimizden’
Bahçeli, "Şunu da temiz bir vicdanla ifade ve iddia ederiz ki Atatürk'ü ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva