Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SÄ°YASET
28 Mayıs 2022 Cumartesi - 08:45

'Direnişleri mübarek olsun'

Yanık, “Biz de diyoruz ki, Mescid-i Aksa’nın nöbetçi kadınları o kadar büyük iş yapıyorlar ki o bekçilik ve himaye, tüm İslam dünyasının onurunu koruyor ve hatta kurtarıyor. Direnişleri mübarek olsun” diye konuştu.

 Direnişleri mübarek olsun

Yanık, “Biz de diyoruz ki, Mescid-i Aksa’nın nöbetçi kadınları o kadar büyük iş yapıyorlar ki o bekçilik ve himaye, tüm İslam dünyasının onurunu koruyor ve hatta kurtarıyor. Direnişleri mübarek olsun” diye konuştu.

Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Kadın Birliği ile Kudüs Nuru Kadın ve Çocuk Birliği öncülüğünde düzenlenen “7. Beytülmakdis Kadın Öncüleri Forumu” 41 ülkeden temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti. İstanbul’da düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, “Mescid-i Aksa’nın nöbetçi kadınları o kadar büyük iş yapıyorlar ki o bekçilik ve himaye, tüm İslam dünyasının onurunu koruyor ve hatta kurtarıyor" diyerek Filistinli kadınlara desteklediklerini belirtti.
Bu yıl Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Kadın Birliği ile Kudüs Nuru Kadın ve Çocuk Birliği öncülüğünde 7.’si düzenlenen “Beytülmakdis Kadın Öncüleri Forumu” İstanbul’da düzenlendi. 41 ülkeden onlarca temsilcinin katıldığı forumda, Kudüslü kadınların yaşadığı zorluklar ve Filistinli kadın esirlerin çektiği zorluklar başta olmak üzere çeşitli konular ele alındı. Forumda ev sahibi ülke konuşmacısı olarak ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık kürsüye çıkarken, “Mescid-i Aksa’nın nöbetçi kadınları o kadar büyük iş yapıyorlar ki o bekçilik ve himaye, tüm İslam dünyasının onurunu koruyor ve hatta kurtarıyor. Direnişleri mübarek olsun” diyerek Filistinli kadınların mücadelesini desteklediklerini söyledi.
“KUDÜS BİR DİRENİŞİN, VAZGEÇMEMENİN ADIDIR”
Kudüs’ün önemine vurgu yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, “Bizim çok sevdiğimiz bir Yazar Merhum Nuri Pakdil, ‘Yürü kardeşim, Ayaklarına bir Kudüs gücü gelsin’ diye Kudüs’le ilgili böyle kısa ama hiçbirimizin unutmadığı bir şiiri var. Gerçekten Kudüs gücü çok sıkıştığımızda, çok ihtiyaç duyduğumuzda aradığımız güç. Çünkü Kudüs bir direnişin, vazgeçmemenin adıdır. Şurası bir gerçek ki, dünyada milyonlarca insan, ayaklarında Kudüs gücünü hissederek yaşamaktadır. Bu öyle bir güç ki, Hazreti İbrahim’den itibaren birçok peygamberin yürüyüşüne eşlik etmiştir” dedi.
“MESCİD-İ AKSA’DA NÖBET TUTAN MURABIT KADINLARIN BÜYÜK MÜCADELESİNİ GIPTA İLE TAKİP ETMEKTEYİZ “
Filistinli kadınlarının direnişine gıpta ile baktığını söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, “Hayatını Filistin davasına adayan ve Mescid-i Aksa’da nöbet tutan murabıt kadınların büyük mücadelesini övgü ve gıpta ile takip etmekteyiz. İnanıyoruz ki, peygamber efendimizin miraca yükseldiği bu kutlu yurt, gerçek özgürlüğüne kavuşmadığı sürece insanlık rahat etmeyecektir. Tarih boyunca bu böyle olmuştur. Kudüs huzur bulduğunda sadece Müslümanlar değil Museviler ve Hristiyanlar da huzur bulmuş, güvenlik ve esenlik içerisinde yaşamışlardır. İnşallah Mescid-i Aksa o hak ettiği huzura kavuştuğunda bütün insanlığın da huzur ve selamete erdiğini hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.
“MESCİD-İ AKSA MÜCADELESİ, VİCDANINI YİTİRMEMİŞ HER KESİMİN DESTEK VERDİĞİ BİR MÜCADELEDİR”
Mescid-i Aksa’da verilen mücadelenin önemini vurgulayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, “Uluslararası kuruluşların sessizliğine rağmen, en büyük çatı örgüt olan Birleşmiş Milletler ’in sessizliğine rağmen bu direniş ve mücadele aralıksız devam ediyor. Mescid-i Aksa mücadelesi, Dünya’da vicdanını yitirmemiş her kesimin destek verdiği bir mücadeledir” ifadelerini kullandı.
“DONANIMLI, CESUR, ÖNCÜ KUŞAKLARA İHTİYAÇ VAR”
Filistin ve Kudüs direnişinde donanımlı ve cesur kuşaklara ihtiyaç olduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya, “Biz inanıyoruz ki, Aksan’ın kadınları, bu direnişin öncü isimleri geleceğe emin adımlarla yürüyebilmek için donanımlı, cesur, öncü kuşaklara ihtiyaç var. Seçkin ve entelektüel kadrosu olan toplulukların varlığı, medeniyetimiz için büyük bir zorunluluktur. Bu kadrolarda hem eylem, hem aksiyon hem de eğitim vardır. Öncü kuşakları olmayan toplumlar geleceğe emin adımlarla yürümesi mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman ve her zeminde, işgal ettiği topraklardan derhal çekilmesi gerektiğini İsrail’e karşı hiç çekinmeden dile getirmeye devam ediyor. Bakanlığımız da geçtiğimiz yıl, 7 maddede İsrail işgalinin kalkması ve Kudüs’ün statüsünün ihlal edilmemesi için atılması gereken adımları belirlediği bir mektubumuzu uluslararası kuruluşlara ve 97 ülkeye gönderdi” dedi.
“DİRENİŞLERİ MÜBAREK OLSUN”
Mescid-i Aksa’da direnen kadınların tüm İslam aleminin onurunu koruduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, “Türkiye’nin bağımsızlığında önemli mihenk taşlarından biri olan İstiklal şairimiz Mehmet Akif, Çanakkale Şehitlerine isimli şiirinde şöyle der: ‘Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevdidi Bedir’in aslanları ancak bu kadar şanlı idi’ diyerek bu mücadelenin büyüklüğüne ve asilliğine dikkat çekmiştir. Biz de diyoruz ki, Mescid-i Aksa’nın nöbetçi kadınları o kadar büyük iş yapıyorlar ki o bekçilik ve himaye, tüm İslam dünyasının onurunu koruyor ve hatta kurtarıyor. Direnişleri mübarek olsun” diye konuştu.

 
Şehir Hastanesinde sünnet sezonu başladı
 
Erzurum şirketleşmede bölge ortalamalarını geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bizim gidecek bir yerimiz yoktur'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bizim ...
Kurtulmuş: 'Sezai Karakoç Diriliş şairimiz'
Kurtulmuş, “Sezai Karakoç'un Türkiye'nin yakın tarihine hem fikri hem ...
Aydemir’den Kılıçdaroğlu’na sert tepki
Muhalefetin ahlak yoksunu bir siyasi üslup içinde olduğuna vurgu yapan ...
 
Bahçeli: 'Terörün kökü kazınacaktır’
Bahçeli, “Artık herkes tarafını ve tercihini netleştirmelidir. Ya bekamızı ...
Milletvekili Aydemir: ‘AK anlayış birleştiricidir’
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz birleştiren, bütünleştiren ...
'Gafiller ne istiyorlar tarihimizden’
Bahçeli, "Şunu da temiz bir vicdanla ifade ve iddia ederiz ki Atatürk'ü ...
 
ATAUNİ’de gıda sektörüne bilimsel yaklaşım
Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Metaverse (Sanal Evren) ...
Orhan: ‘Enerjimizi sinerjiye dönüştüreceğiz’
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Türkiye Enerji Kentleri ...
Karataş: ‘19 Mayıs ruhunu hep diri tutacağız’
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva