Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
TCMB piyasa katılımcıları anketini yayımladı
TCMB piyasa katılımcıları anketini yayımladı
Özvar: 'Türkiye'deki üniversitelerin yüzde 99.8'i dolu'
Özvar: 'Türkiye'deki üniversitelerin yüzde 99.8'i dolu'
Hava platformlarının sayısı artacak
Hava platformlarının sayısı artacak
HABERLER>SÄ°YASET
28 Mayıs 2022 Cumartesi - 08:37

'Bizim gidecek bir yerimiz yoktur'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bizim gidecek bir yerimiz yoktur. Gitmeye niyetimiz yoktur. Göndermek için tertip içinde olanları da doğduklarına pişman etmek boynumuzun borcudur. ' dedi.

 Bizim gidecek bir yerimiz yoktur

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bizim gidecek bir yerimiz yoktur. Gitmeye niyetimiz yoktur. Göndermek için tertip içinde olanları da doğduklarına pişman etmek boynumuzun borcudur. Gözlerine kara perde inenlerin dedikodularına, Türk düşmanlarına uyduluk yapanların provokasyonlarına göz yummamız, yol vermemiz akıl ve mantık inkarıdır” dedi.
MHP lideri Bahçeli, Kızılcahamam'da “Ülkücü Şehitleri Anma Günü” nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Burada yaptığı konuşmada Bahçeli, hayatını kaybeden ülkücü şehitler için bir araya gelindiğini belirterek, "İsimlerini hayırla yad ettiğimiz, geride bıraktıkları tertemiz hatıralarını yüreklerimizde taşıdığımız ülkücü şehitlerimizi Fatihalarla anmak, her birisini saygıyla hatırlamak maksadıyla Kızılcahamam'da Ülkücü Şehitler Anıtı’nda bir kez daha toplanmış bulunuyoruz. Uğruna nice fedakarlıkların yapıldığı, müdafaası yolunda dökülen kanların nehir gibi taştığı bu cennet vatanın, mensubiyetinden iftihar ettiğimiz aziz millet varlığının manevi muhafızları elbette şehitlerimizdir. Şehitlik en yüce makam, en yüksek mertebedir’’ dedi.
"ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİMİZ KUTLU DAVAMIZIN MÜCADELE TİMSALLERİDİR"
"Bir gül bahçesine girer gibi kara toprağın bağrına girdiler’’ diyen Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Türkiye’nin en çetin ve zorlu yıllarında sonunu ve sonucu düşünmeden, çıkar hesabı yapmadan, zevki sefaya dalmadan, nefislerinin esaretine kapılmadan bir hilal uğruna şehit düşen dava arkadaşlarımıza şükran borcumuz tarifsiz ve sınırsızdır. Vurulup tertemiz alınlarından uzansalar da, gerçekte cennetin açılmış kapılarına yürüdüler. Bir ülküleri vardı, istikameti Kızılelma’ya kadar açılıyordu. Bu duruşları vardı, kaynağı Ötüken’e kadar ulaşıyordu. Bir sevdaları vardı, kaderi ve kavli vatan ve milletin varoluşuyla bütünleşmişti. Ülkücü şehitlerimiz kutlu davamızın mücadele timsalleridir. Her birisi Yusuf yüzlü, kurt bakışlı, hilal kaşlı, Yunus gönüllü, Yavuz yürekliydi. Bazen bir sokak ortasında, bazen bir yurt köşesinde, bazen bir okul koridorunda saldırı ve suikasta maruz kaldılar. Vuruldular, ama taviz vermediler. Düştüler ama boyun eğmediler.’’
Bahçeli, ülkücü şehitlerin Türkiye’yi geçmek isteyenlere cüretlerinin bedelini çok ağır ödettiklerinin altını çizerek, "Milliyetçi-Ülkücü Hareket ihtiyaç hasıl olursa, karanlık emeller bir kez daha sahneye çıkarsa, bilinmelidir ki mazisindeki emsalsiz fedakarlıkları tekrarlamaya, Türk milletinin geri dönmeyi düşünmeyen 57’inci Alayı olmaya hazırdır, buna da yeminlidir. Şehitlerimizin mücadelesi boşuna verilmemiştir. Gencecik fidanlarımız, henüz bıyığı yeni terlemiş dava arkadaşlarımız boşu boşuna kara toprağa girmemişlerdir. Şu hatırlatmayı özellikle yapmak isterim ki, Türk milleti üzerinde kimlerin hain ve hasmane planı varsa, Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in de onlarla kapanmaz, kapanmayacak hesabı vardır. Ve yeri geldiğinde bu hesap kıran kırana görülecektir’’ şeklinde konuştu.
"DEVŞİRİLMİŞ ZİHNİYETLERE TERK EDECEK BİR ÜLKEMİZ DÜN YOKTU, BUGÜN DE YOKTUR"
İntikam kuyruğuna girenlere seslendiğini söyleyen Bahçeli, "İntikam alanların en hayırlısı Allah’tır. Bizim yolumuz hak yoludur, hakikat yoludur, Allah’ın yoludur. Devşirilmiş zihniyetlere terk edecek bir ülkemiz dün yoktu, bugün de yoktur. İşbirlikçiliğin kafesine girmiş mandacılara, ihanetin kulvarında peş peşe koşan, bunu da demokrasi ve özgürlük kriteriyle tevil eden köksüzlere ne tarihimizi yargılatırız, ne milletimizi sorgulatırız, ne de devletimizi kirli ellerine bırakırız. Ölürsem şehit kalırsam gaziyim diyen soylu iradeyi hiçbir gücün kıramayacağını, hiçbir saldırının yıkamayacağını, hiçbir zalimin teslim alamayacağını ikazen söylemek ve muhataplarına ilam etmek isterim. Bu aziz vatanın, bu kutlu milletin yalnızca fert fert insanı değil, aynı zamanda nehirleri de gazidir, dağları da kahramandır’’ açıklamasında bulundu.
"BİZİM GİDECEK BİR YERİMİZ YOKTUR, GİTMEYE NİYETİMİZ YOKTUR”
Ülkücü şehitlerin her daim övünçleri olduğunu vurgulayan Bahçeli şunları kaydetti:
“Bizim yol haritamızı şehitlerimiz çizmiştir. Cesaretimizin feyzi aziz ceddimizdir. Kuvvetimizin ve kudretimizin temeli milli tarihimizdir. En başta şehitlerimizin mücadelelerini bihakkın sürdürmekle sorumluyuz. Çünkü Milliyetçi-Ülkücü Hareket karanlığın yamacından parlayan meşale, geleceği kucaklayan fikir ve düşünce medeniyeti, dosta güven ve huzur veren, düşmana korku ve hüsran vaat eden millet çınarıdır. Şehitlerimizin yüzünü kara çıkarmayacağız. Onların ruhlarını muazzep etmeyeceğiz. Satanlardan, korkanlardan ve kaçanlardan olmayacağız.”

 
'Asla boyun eğmedik’
 
Erol Güngör, ‘Bir nesli inşa eden münevver şahsiyet’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtulmuş: 'Sezai Karakoç Diriliş şairimiz'
Kurtulmuş, “Sezai Karakoç'un Türkiye'nin yakın tarihine hem fikri hem ...
Aydemir’den Kılıçdaroğlu’na sert tepki
Muhalefetin ahlak yoksunu bir siyasi üslup içinde olduğuna vurgu yapan ...
Bahçeli: 'Terörün kökü kazınacaktır’
Bahçeli, “Artık herkes tarafını ve tercihini netleştirmelidir. Ya bekamızı ...
 
Milletvekili Aydemir: ‘AK anlayış birleştiricidir’
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz birleştiren, bütünleştiren ...
'Gafiller ne istiyorlar tarihimizden’
Bahçeli, "Şunu da temiz bir vicdanla ifade ve iddia ederiz ki Atatürk'ü ...
ATAUNİ’de gıda sektörüne bilimsel yaklaşım
Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Metaverse (Sanal Evren) ...
 
Orhan: ‘Enerjimizi sinerjiye dönüştüreceğiz’
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Türkiye Enerji Kentleri ...
Karataş: ‘19 Mayıs ruhunu hep diri tutacağız’
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve ...
Aydemir Gürcükapı projesini TBMM gündemine taşıdı
Milletvekili Aydemir’in basın toplantısında yine Erzurum gündemi vardı. ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva