Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
HABERLER>SÄ°YASET
28 Şubat 2011 Pazartesi - 06:57

Türk Siyasetinin rengi soldu

Güven Hastanesinde bir süredir tedavi gören, dün gece rutin tedavi için hastaneye kaldırılan eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın saat 11.40'da vefat ettiği açıklandı.

Türk Siyasetinin rengi soldu

Saadet Partisi (SP) lideri ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, tedavi gördüğü Güven Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Sol bacağında oluşan ödem nedeniyle bir süredir Ankara'daki özel Güven Hastanesi'nde tedavi gören Milli Görüş lideri, 54. Hükümet Başbakanı ve SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan, dün saat 11.40'ta hastanede hayatını kaybetti. Erbakan'ın vefatını öğrenen yakınları ve partililer hastaneye akın etti. Necmettin Erbakan'ın 1 Mart 2011 Salı günü İstanbul Fatih Camii'nde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Merkez Efendi'deki aile kabristanlığına defnedileceği öğrenildi.

KUTAN AÇIKLAMA YAPTI

Güven Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Ali Küçükbaş, SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın kalp rahatsızlığı ve solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.
Güven Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Ali Küçükbaş ve kapatılan Fazilet Partisi'nin eski lideri Recai Kutan, hastane önünde açıklamalarda bulundu. Dr. Küçükbaş, Necmettin Erbakan'ın 10 Ocak 2011 tarihinde kalp ve troboflebit rahatsızlıkları nedeniyle hastaneye yattığını söyledi. Küçükbaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen Erbakan'ın kalp rahatsızlığının ilerlediğini belirterek, bu sabah durumunun daha da ağırlaştığını söyledi. Dr. Küçükbaş, "Tüm yaşam desteklerine rağmen kendisini saat 11.40'da kaybettik. Yakınlarına başsağlığı ve kendisine Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Başhekim Küçükbaş, Erbakan'ın dün sabah saat 08.50'ye kadar şuurunun açık olduğunu ancak aniden kalp ritminde bir değişiklik olduğunu söyledi. Küçükbaş, hastane olarak Necmettin Erbakan'ın tüm rahatsızlığı boyunca başında olduklarını ve anında müdahale yapıldığını ifade etti.

MEKANI CENNET OLSUN

Recai Kutan ise, 54. hükümetin Başbakanı, Milli Görüş lideri ve Saadet Partisi'nin genel başkanı Necmettin Erbakan hocanın vefat ettiğini söyledi. Kutan, "Allah rahmet eylesin. Ailesiyle yapılan görüşmeler neticesinde cenazesi Salı günü öğlen namazında İstanbul Fatih Camii'nden kaldırılacak ve Merkez Efendi Mezarlığı'na defnedilecektir. Ben bütün İslam alemine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum. Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun muhterem hocamızın" diye konuştu.

Kutan, bir soru üzerine Erbakan'ı en son birkaç gün önce gördüğünü ancak mikrop kapmaması için yanına çok yaklaşmadıklarını belirtti. Kutan, en son ne konuştukları sorusu üzerine ise, "Erbakan hocamızın bir özelliği her döneminde ülkeye ve İslam alemine hizmet etmektir. Seçim süreciyle de ne yapılacaktır, ne olacaktır, bunlar üzerine konuşuyorduk" dedi.

ERBAKAN KİMDİR? NECMETTİN ERBAKAN'IN ÖZGEÇMİŞİ

Necmettin Erbakan, 29 Ekim 1926'da Sinop'ta doğdu. İlkokula Kayseri Cumhuriyet İlkokulu'nda başlayan Erbakan, babasının Trabzon'a tayin olması nedeniyle ilköğrenimini burada tamamladı. Ortaöğrenimini İstanbul Erkek Lisesi'nde bitirdi. 1948'de İTÜ Makine Fakültesi'nden mezun olan Erbakan, aynı yıl burada asistan olarak göreve başladı. 1965'te profesör olan Erbakan, 1966'da Odalar Birliği Sanayi Dairesi Başkanlığı'na getirildi. Daha sonra Genel Sekreter olan Erbakan, 1968 Mayıs'ında Odalar Birliği İdare Heyeti Üyesi, bir yıl sonra da Odalar Birliği Başkanı oldu.

1969 YILINDA SİYASETE ATILDI

1969 seçimlerinde Konya'dan bağımsız olarak adaylığını koydu ve seçilerek TBMM'ye girdi. Necmettin Erbakan, 24 Ocak 1970'de Milli Nizam Partisi'ni (MNP) kurdu. Parti, Nisan 1971'de kapatıldı. 11 Ekim 1972'de kurulan Milli Selamet Partisi (MSP) ise Erbakan başkanlığında girdiği 1973 seçimlerinde 51 parlamenterle TBMM'ye girdi. MSP-CHP koalisyonunda Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Erbakan, bu hükümetin 1974 yılı başında bozulmasının ardından kurulan dörtlü koalisyonda da yine Başbakan Yardımcılığı ve Ekonomik Kurul Başkanlığı görevlerini üstlendi. 5 Haziran 1977 seçimlerinden sonra oluşturulan 3'lü koalisyonda da bu görevini sürdüren Erbakan ve liderliğini yaptığı MSP, 4 yıl hükümet ortağı oldu. 1978 yılı başından 12 Eylül 1980'e kadar muhalefette kalan MSP'nin genel başkanlığını yürüten Erbakan, Eylül 1987'deki referandumla yeniden siyasi haklarını elde etti. Erbakan, 19 Temmuz 1983 tarihinde kurulan Refah Partisi'nin 11 Ekim 1987 tarihinde yapılan kongresinde oybirliğiyle genel başkanlığa seçildi. 20 Ekim 1991 seçimlerinde Konya'dan milletvekili seçilen Necmettin Erbakan, 24 Aralık 1995 genel seçimlerinde de tekrar Konya'dan milletvekili seçilerek TBMM'ye girdi. Erbakan, 28 Haziran 1996'da Başbakan olarak RP-DYP koalisyon hükümetini kurdu. 21 Mayıs 1997'de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, RP'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu ve parti Ocak 1998'de kapatıldı. Yüksek Mahkeme'nin RP'nin kapatılmasına ilişkin kararı ile
birlikte Erbakan'a 5 yıl süreyle siyasi yasak getirildi.

 
Dadaşlardan Çelik'e vefa
 
Erbakan' ın Ölüm Haberi Toplantıda Geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAS Parti'den Baro çıkarması
HAS Parti Erzurum İl Başkanı Teoman Kümbet, beraberinde Genel Başkan Başdanışmanı ...
AK Partili kadınlar seçime yoğunlaştı
AK Parti Erzurum Kadın Kolları Yönetim kurulu üyeleri yaklaşan seçim öncesi ...
Hem siyaset, hem hizmet..
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, mahalle statüsündeki köylerde halk toplantılarına başladı.
 
İftiraya tepkiler dinmiyor
AK Parti İl Başkanlığında toplanan AK Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu ...
Çelebi güvenoyu aldı
Oltu Ziraat Odası Başkanlığı Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel kurul ...
Kılıç dava açacak..
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, TCDD’nin aylık yayınlanan dergisi ...
 
'İftirayla siyaset yapılamaz'
Bir takım dedikodu, iftira ve oyunlarla hizmetlerinin engellenmeye çalışıldığını ...
Boru Fabrikasıydı, Ahır Oldu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Müdürlüğüne Ait Boru Fabrikasının ...
Korkut, muhtarların nabzını tuttu
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, İlçe sınırları içerisindeki mahalle ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva