Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
PFDK kararları açıklandı
PFDK kararları açıklandı
Tekin Yeni Müfredat taslağını değerlendirdi
Tekin Yeni Müfredat taslağını değerlendirdi
Atatürk Üniversiteli öğrencilerden Filistin’e destek
Atatürk Üniversiteli öğrencilerden Filistin’e destek
Gazze'de can kaybı 34 bin 596'ya yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 596'ya yükseldi
HABERLER>SÄ°YASET
25 Şubat 2011 Cuma - 07:55

Hem siyaset, hem hizmet..

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, mahalle statüsündeki köylerde halk toplantılarına başladı.

Hem siyaset, hem hizmet..

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, mahalle statüsündeki köylerde halk toplantılarına başladı.Görev süresinde yaptığı çalışmaları değerlendiren Başkan Cengiz, vatandaşların da yoğun ilgi ve sevgi gösterisiyle karşılanıyor. Başkan Cengiz, mahalle toplantıları kapsamında Yarımca, Tınazlı, Adaçay, Sakalıkesik, Özbek ve Aşağı Yenice Mahallerinde vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İpek, Başkan Yardımcıları Uğur Oral ve Hasan Hüseyin Tokuş, Belediye Meclis üyesi Cafer Pala ile Yaşar Tariktaroğlu’nun da katıldığı mahalle toplantısında Başkan Cengiz, iki yıllık görev süresini ve projelerini sunumla anlatırken, beklentileri de muhtarlardan ve halktan dinliyor.
VATANDAŞIN NABZI VE HİZMET UFKU
Geçtiğimiz yıl yapılan toplantılarda vatandaşların mahalleleriyle ilgili isteklerini not aldıklarını hatırlatan Başkan Cengiz, Önceki toplantıda halkın ilettikleri taleplerini okudu, daha sonra da bu isteklerle ilgili yapılan çalışmaları anlattı. “Biz, siyasi ahlakımıza ve hizmet anlayışımıza ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ düsturunu şiar edinmiş, hizmet erleriyiz.” diyen Başkan Cengiz, görevlerinin hizmet olduğunu ve ilçenin her köşesine hizmet götürmenin gayreti ve çabası içerisinde olduklarını ifade etti.
Vatandaşın hizmet istemesinin en doğal hakkı olduğunu ve tüm imkanlarını da hizmet için seferber ettiklerinin altını çizen Başkan Fatih Cengiz, ilçe merkezinde olduğu gibi, mahalle statüsündeki köylere de mutlaka hizmet gittiğini vurguladı.
AZİZİYE’DE HİZMET AÇILIMI
Mahalle statüsündeki köylere 200 Bin TL tutarında malzeme yardımında bulunulduğuna işaret eden Başkan Cengiz, “Köylerimizin wc, köy konağı, imam ve çoban evleri gibi giderleri için kum, çimento, demir, kereste, fayans gibi malzeme desteğinde bulunduk. Köy meydanlarına malzeme çekilerek, çamurdan kurtarırken, iş makinalarımız her mahallemizde mutlaka çalışma yapmıştır. Daha önceki mahalle toplantımızda sizlerin taleplerini aldık ve o doğrultuda çalışma yaptık. Oldukça geniş bir hizmet alanımız olmasına rağmen, hizmet araçlarımızın girmediği mahalle ve sokak bırakmadık. Mahalle statüsündeki köy yollarının tamamında asfalt yama çalışması yaptık, çocuk oyun grupları kurduk. Belediyemizin imkan ve olanakları zorlayarak, hizmetin en güzelini sunmanın gayreti ve çabası içerisinde olduk, olmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
CENGİZ’İN AÇIKLAMASI
Belediyeciliğin her alanında etkin bir performans sergilediklerinin altını çizen Başkan Cengiz, “Rutin hizmetlerden, sosyal belediyeciliğe, kentsel dönüşümden, termal turizme kadar tüm imkanlarımızı hizmet için seferber etmiş durumdayız. İki yıl önce hizmete başladığımızda gelirin gideri karşılama oranı yüzde 35 iken, bu yıl oranı yüzde 85’e çıkardık. Öncelikle ekonomik anlamda belediyemizi düzlüğe çıkardık. İlçenin hizmet ufkunu daraltan kaplıca tazminatı gibi önemli sorunları çözüme kavuşturduk. Gezköy’ün kentsel dönüşümünde yüzde 70’in üzerine çıktık ve hak sahiplerine 16 Milyon ödeme yaptık. Ilıca Eski Mahalle’de 320 konutun ihalesi yapıldı. Termal Köy Projesi için 8 Milyon hibe alındı. Ilıca’da geçtiğimiz yıl temeli atılan 500 kişilik kapalı spor salonuna 1 Milyon 635 Bin TL Spor Toto Teşkilatı’ndan kaynak sağlandı ve bu yıl inşaat tamamlanarak hizmete açılacak. Toplumun her kesimine yönelik sosyal sorumluluk projeleri üretiyoruz. Halkımız hizmetin en güzeline ve en mükemmeline layıktır. Ekibimizle birlikte gecemizi gündüzümüze katarak güzel ilçemize hizmet üretiyoruz. Bundan da büyük keyif ve haz alıyoruz.” ifadelerini kullandı.
MUHTARLARIN GÖRÜŞLERİ
Tınazlı Mahallesi Muhtarı Şahin Köse, halk toplantılarından duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Belediye başkanımızın düzenlediği halk toplantılarını memnuniyetle karşılıyoruz. Mahalle sakinlerimiz de sorunlarını anlatma imkanları buluyor. Önceki toplantılarda ilettiğimiz tüm sorunlara çözüm üretildi. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz.” dedi. Sakalıkesik Mahalle Muhtarı Galip Çelik ise, “Bizim görevimiz mahallemizin, halkımızın sorunlarını ilgili mercilere iletmektir. Her zaman kapısı ve yüreği bizlere açık olmuştur. Yapılan istişarelerin sonucunu da almanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu.
Aşağı Yenice Mahalle Muhtarı Cemil Zeyrek de, yapılan çalışmaları izlerken gururlandıklarını ifade ederek, tüm taleplerinin karşılandığını ve bundan da mahalle sakinleri olarak mutluluk duyduklarını dile getirdi.

 
Vergi Haftası'na bağışlı destek
 
Karayolları 2011 vizyonu açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İftiraya tepkiler dinmiyor
AK Parti İl Başkanlığında toplanan AK Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu ...
Çelebi güvenoyu aldı
Oltu Ziraat Odası Başkanlığı Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel kurul ...
Kılıç dava açacak..
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, TCDD’nin aylık yayınlanan dergisi ...
 
'İftirayla siyaset yapılamaz'
Bir takım dedikodu, iftira ve oyunlarla hizmetlerinin engellenmeye çalışıldığını ...
Boru Fabrikasıydı, Ahır Oldu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Müdürlüğüne Ait Boru Fabrikasının ...
Korkut, muhtarların nabzını tuttu
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, İlçe sınırları içerisindeki mahalle ...
 
Çığlık, Erzurum'un yüreği oldu
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, Demiryolları’nın aylık seyahat ...
Tepki böyle olur..
HAS Parti Erzurum İl Başkanı Teoman Kümbet, TCDD’nin seyahat dergisi ‘Raillife’in, ...
Aziziye'de doğru adım
Aziziye Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva