Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Gazze'de can kaybı 34 bin 622'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 622'ye yükseldi
Tekin: 'Öğretmenlerin yüzde 80'i son 20 yılda atandı'
Tekin: 'Öğretmenlerin yüzde 80'i son 20 yılda atandı'
Yumaklı’dan ‘Orman Benim’ projesi açıklaması
Yumaklı’dan ‘Orman Benim’ projesi açıklaması
Erdoğan’a anlamlı hediye: ‘One Minute’ hattı
Erdoğan’a anlamlı hediye: ‘One Minute’ hattı
HABERLER>EKONOMÄ°
27 Nisan 2012 Cuma - 08:11

Ovit Projesi 13 Mayısta başlıyor

Rize'yi Erzurum’a bağlayan ve yıllardır özellikle kış aylarında bölge insanının kabusu haline gelen Ovit Geçidi, 13 Mayıs tarihinde temeli atılması planlanan Ovit Tüneli ile fırsata dönüşüyor.

Ovit Projesi 13 Mayısta başlıyor

Rize'yi Erzurum’a bağlayan ve yıllardır özellikle kış aylarında bölge insanının kabusu haline gelen Ovit Geçidi, 13 Mayıs tarihinde temeli atılması planlanan Ovit Tüneli ile fırsata dönüşüyor.
Rize- Erzurum Karayolu'nun 2 bin 680 rakımındaki Ovit Geçidi, sert geçen kış şartlarından dolayı yılın yaklaşık 8 ayı geçit vermiyor. Yaz aylarında karların erimesi ile ulaşıma açılan yol, keskin virajları ve yüksek rakımı ile Rize-Erzurum arasındaki ulaşımın 4-5 saatte tamamlanmasına neden oluyor. Rize'de bir asırdır hayali kurulan Ovit Tüneli için, Şubat ayı içerisinde yapılan ilahe ile resmen ilk adımlar atıldı. 13 Mayıs tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı temel atma töreni ile tünel için ilk kazı çalışmaları başlayacak.
15 Kilometre uzunluğunda, çift tüpten oluşacak tünel Rize'nin İkizdere İlçesi Sivrikaya Köyü'nden başlayıp Erzurum'un İspir İlçesi'nden çıkacak. Tünel uzunluğu ile dünyanın en uzun 3., Türkiye'nin ise en uzun 1. tüneli olacak. Tünelin tamamlanması ile Rize-Erzurum Karayolu Mardin'e kadar uzanacak. Rize ile Erzurum arasındaki karayolu mesafesi 60 kilometre kısalacak. Rize ile Erzurum arasında olan 4-5 saatlik ulaşım süresi ise 2-2.5 saate inecek. Tünelin bitmesi tamamlanacak olan Rize-Mardin Karayolu'nun özellikle uluslararası ticari taşımacılıkta Türkiye'nin en önemli güzergahlarından bir tanesi haline gelmesi bekleniyor. 500 milyon TL maliyeti bulunan tünelin 2015 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.
KABUS FIRSATA DÖNÜŞTÜ
Bölge insanının kabusu haline gelen Ovit, tünelin ihale edilmesi ile fırsata dönüştü. Bölgede turizm alanında yatırım yapmayı planlayan bir çok girişimci bölgeye akın etti. Güzergahın en büyük turistik işletmesinin sahibi olan İkizdere Ridos Termal Otel’in sahibi Kasım Ekşi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bir çok girişimcinin bölgeden arazi alabilmek için kendileri ile iletişim kurduğunu söyledi. Ekşi "Tünelin tamamlanması itibariyle bölgenin çehresi tamamen değişecek. Yeni yatırımlar gelecek. Çevremizdeki iş adamları bölgede yatırım yapabilecekleri alanlar aramaya başladılar. Bu tünel Karadeniz için ve ülkemiz için önemli bir proje. Turizm açısından tünelin olumlu etkilerini ciddi bir şekilde göreceğimize inanıyorum. Bölgemiz büyük bir turizm potansiyeline sahip. Bizde bölgemizin en büyük termal tesisinin sahibiyiz. Doğa turizminden kültür turizmine, termal turizminden kış turizmine turizmin bir çok alanını bulmak mümkün burada. Mayıs ayında Başbakanımızın Ovit Tüneli’nin temelini atması ile bölgede kayak turizminin de devreye gireceğini umut ediyoruz" dedi.
Eksi, tünelin iki farklı iklim ve iki farklı kültürü birleştirerek insanların kaynaşmasına da vesile olacağını ifade ederek şunları söyledi:
"Dağın diğer tarafından farklı bir iklim var bu tarafta farklı bir iklim var. Bizim bölgemiz dağın diğer yakasına göre çok farklı turizm alanlarına sahip. Dağın diğer yanındaki insanları artık bölgemize yaz-kış çekebileceğiz. Bu yol Mardin'e kadar uzanacak. İnsanları ve farklı kültürleri birbirine bağlayarak insanların kenetlenmesini sağlayacak. Mardin'deki insanımızın Karadeniz'e ulaşması artık çok daha kolay olacak."

 
Bu vahşetlere dur denilsin artık..
 
ESOB davası 5 Haziran'a ertelendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gider, geliri üçe katladı
Maliye Bakanlığı 2012 Yılı Mart Ayı İller Bazında Merkezi Yönetim Bütçe ...
Mart ayında 13 şirket kuruldu
TOBB Mart ayı Kurulan ve kapanan şirket verilerini açıkladı. Erzurum kurulan ...
Marka verileri açıklandı
TPE 2012 Mart dönemi Marka Tescillerinin İllere Göre Dağılım sonuçlarını ...
 
Erzurum ekonomisine organik ufuk
Erzurumlu çiftçilere organik tarım anlatıldı.
Dadaşkent’te bankacılık yatırımı
Banka şubesi bulunmadığı için vatandaşların büyük sıkıntı yaşadığı Dadaşkent, ...
Markalaşmada 2007'yi aradık
2006-2011 yıllarını kapsayan 6 yıllık süreçte Erzurum’da marka tescil ...
 
DAİB ihracaat rotasını belirledi
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Olağan Genel Kurul Toplantısı ...
Bin kişiye istihdam kapısı
Finansbank, 2008 yılında Erzurum’da yaptığı ilk yatırımı Operasyon ve ...
KUDAKA, AITF Fuarı’nda
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı uygulamasına başladığı İnovasyona Dayalı ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva