Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Tekin’den atama açıklaması
Tekin’den atama açıklaması
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
HABERLER>SÄ°YASET
1 Şubat 2011 Salı - 06:52

Göçü sorgulayan var mı?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından geçtiğimiz hafta sonunda açıklanan nüfus sayım sonuçları, 2011 Kış Oyunları’nın gölgesinde kalsa da, HAS Parti Erzurum İl Başkanı Kümbet’in dikkatinden kaçmadı.

Göçü sorgulayan var mı?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından geçtiğimiz hafta sonunda açıklanan nüfus sayım sonuçları, 2011 Kış Oyunları’nın gölgesinde kalsa da, HAS Parti Erzurum İl Başkanı Kümbet’in dikkatinden kaçmadı. İl Başkanı Kümbet, 2009’da kaybedilen nüfusun çok daha az olduğuna vurgu yaparak, “2009 yılında kaybedilen nüfus 700 civarındaydı, ama 2010 yılındaki kayıp 5 bini bile aştı. Erzurum’un nereye doğru koştuğunu bizim söylememize gerek yok, devletin istatistik kurumuna ait rakamlar durumu yeterince özetliyor.” dedi.
KÜMBET SONUÇLARI ELE ALDI
HAS Parti Erzurum İl Başkanı Teoman Kümbet, TÜİK tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan nüfus sayım sonuçlarını değerlendirdi. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, Erzurum’daki kan kaybının 2010 yılında da devam ettiğini vurgulayan Başkan Kümbet, göç sorununun önüne pansuman tedbirlerle geçilemeyeceğine işaret ederek, rakamların, pansumanın bile yanlış uygulandığını ortaya koyduğunu söyledi. İl Başkanı Kümbet, “Erzurum’un göç hastalığını kökten tedavi etmenin yollarını defalarca anlatmış olmamıza rağmen, maalesef siyasi iktidar sadece pansumanla yetinmiştir. Üstelik pansuman da işe yaramamış olacak ki, Erzurum’un kanayan yarası olan göç, iyice artmış, 2009 yılını bile aratır hale gelmiştir. 2009 yılında kaybettiğimiz toplam nüfus, 700 küsurla ifade ediliyorken, maalesef 2010 yılındaki kaybımız 5 bini bile aşmıştır. Bu manzarayı müspet yönde izah edebilecek olan varsa, buyursun bizi de aydınlatsın.” ifadelerini kullandı.
GÖÇ EDEN HER 10 KİŞİDEN 8’İNİN DERDİ YOKSULLUK
HAS Parti Erzurum İl Başkanı Kümbet, şehirde yaşanan göç sorununa bir an önce çözüm bulunması gerektiğini kaydederek, Erzurum’dan göç eden her 10 kişiden 8’inin gerekçesinin yoksulluk ve geçim sıkıntısı olduğunu ileri sürdü. Erzurum ve bölgedeki nitelikli nüfus kaybının önüne mevcut politikalarla geçilmesini beklemenin çok büyük bir yanılgı olacağını dile getiren İl Başkanı Teoman Kümbet, 2000 yılı nüfus sayım sonuçlarını hatırlatarak, “2000 yılında 942 bin 340 olan ilimiz nüfusu, 10 yılda büyük bir gerileme yaşamış ve 769 bine kadar düşmüştür. 2002 yılından bu yana iktidarda tek başına AK Parti olduğuna göre, çok da fazla söz söylemeye gerek yoktur diye düşünüyoruz. Hiç kimse bu anlayışla bölgede göçü önleyici tedbirler alınacağını düşünmesin, çünkü böyle bir şey olmayacak, yapamayacaklar.” diye konuştu.
Kümbet, Türkiye’deki toplam nüfusun büyük bir bölümünün yaş ortalamasının 25 ile 30 arasında olduğuna işaret ederek, üretmeye müsait olan genç nüfusun, işsizlik sorunuyla karşı karşıya olduğunu ve bir türlü değerlendirilemediğini ifade etti.
Öte yandan Has Parti İl Başkanı Kümbet, Erzurum’da kış sporları alanında yaşanan gelişmelerin göç sorununa çözüm olup olmayacağı sorusuna ise, “Erzurum’un kış sporları merkezi haline gelmesinin elbette olumlu yansımaları olacaktır. Fakat Erzurum’un göç sorununa kısa vadede etkili olacak çözümler gerekiyor.” şeklinde yanıt verdi.
 

 
Efsane sima Barutçu Erzurum'daydı
 
Kahveciler işsiz kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siyasetçi dediğin böyle olur..
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, 2011 Dünya Üniversite Kış ...
Özak, Erzurum'a ufuk çizdi
Sporun dünya'da gelişmişlik göstergesi olduğunu ifade eden Spordan Sorumlu ...
AK Parti'ye çağdaş vizyon
Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarının açılış törenine katılmak üzere ...
 
'Gel de bereketi gör'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemiyle ilgili soruları, "Benim ...
Küçükler'den CHP'ye tepki
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
Polat liste bir mi?..
Has Parti seçim çalışmalarına yoğunlaştı. İl Başkanlığı düzeyinde yapılan ...
 
Bravo Bulutlar..
Palandöken Belediyesi ile kısa adı (Bem-Bir-Sen) olan Belediye ve Özel ...
Ak Kadınlara yeni vizyon
AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı’na atanan Esma Kişioğlu, parti il binasında ...
CHP Gurubunda Erzurum konuşuldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da 'Bunlar bereketsiz, kar ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva