Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
1. Ligde Erzurumspor özel sinerji oluşturdu
1. Ligde Erzurumspor özel sinerji oluşturdu
Hakem Akademisinden, 81 İlde Eğitim uygulaması
Hakem Akademisinden, 81 İlde Eğitim uygulaması
TCMB yılsonu TÜFE beklentilerini paylaştı
TCMB yılsonu TÜFE beklentilerini paylaştı
Bolat: 'Dış ticaret açığı geriledi'
Bolat: 'Dış ticaret açığı geriledi'
Gazze’de can kaybı 34 bin 535’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 535’e yükseldi
HABERLER>SÄ°YASET
26 Ocak 2011 Çarşamba - 00:39

CHP Gurubunda Erzurum konuşuldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da 'Bunlar bereketsiz, kar bile yağmıyor' dediğini hatırlatarak, Başbakan Erdoğan'ın bu söze alındığını söyledi.

CHP Gurubunda Erzurum konuşuldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da 'Bunlar bereketsiz, kar bile yağmıyor' dediğini hatırlatarak, Başbakan Erdoğan'ın bu söze alındığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bütün içtenliğimle, inanarak söylüyorum: Adalet ve Kalkınma Partisi, bereketsiz bir partidir. İnanarak söylüyorum, vicdanı rahat olarak söylüyorum, bu ülkede emekliye bir şey düşmüyorsa, sanayiciye bir şey gitmiyorsa, çiftçi halinden memnun değilse, esnaf ve sanatkar siftah yapamama noktasına gelmiş şikayet ediyorsa, bu parti bereketsiz bir partidir. Bunun için 'bereketsiz' diyoruz" diye konuştu.
ERZURUM ZİYARETİ
Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, yaptığı konuşmada, geçen hafta Erzurum'a yaptığı ziyarete değindi. AK Parti milletvekillerinin Erzurumluların dertlerini dinlemediğini çünkü oyları 'çantada keklik' gördüklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Erzurumlular, kendilerine hizmet gelir, Erzurum geçmişte olduğu gibi doğunun önemli cazibe merkezlerinden biri olur diye beklerken tam tersi yapıldı. AK Parti Erzurum'a çok büyük bir hizmet götürdü. Oradaki İcra Daireleri sayısını 2 den 5'e çıkarttı. Çünkü neredeyse her 3 Erzurumludan birinin İcra Dairesi'yle işi var. İşte AK Parti'nin Erzurum'a bakış açısı budur" diye konuştu.
ERZURUM’UN DOĞALGAZ SORUNU
Erzurum'a doğalgaz götürüldüğü halde halka kalitesiz kömür dağıtıldığını ve yoksul halkın doğalgaz yerine bu kömürü kullandığını anlatan Kılıçdaroğlu, "İran'a kullanmadığımız doğalgazın bedeli olarak 1 milyar 600 bin dolar ödediler. Kendi vatandaşımıza o gazı kullandırmadık, kalitesiz kömür verdik. Bunun siyasetteki yeri başbakanın deyimiyle söyleyeyim: Densizliktir" diye konuştu.
Kalitesiz kömürleri dağıtırken de yolsuzluk yapıldığını savunan Kılıçdaroğlu, "Şimdi Torba Kanun'a alelacele bir madde ilave ettiler. Türkiye Kömür İşletmeleri bu kömürleri alırken ihale yasasının dışında kalacakmış. Buyurun Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nda 1 yıldır bekliyor o yolsuzluk dosyası. Dava bile açılmadı. Bu madde ile o davadan kurtulmak istiyorlar. Hani sen kul hakkını savunuyordun. Kul hakkı yemeye başladılar. Vicdan denen kavram artık isyan eder noktaya geldi. Yoksulluğu içselleştiren bir parti görünümüne geldiler" diye konuştu.
SİYAH BULUT
Geçen hafta gerçekleştirdiği Erzurum ziyaretinden de bahseden CHP lideri, konuşmasında, bu ilin hava kirliliğine değindiği şu ifadelere yer verdi: ‘Uçaktan inerken siyah bir bulut görüyorsunuz, yere yakın. O siyah bulut, Erzurum arkadaşlar! Bina görünmüyor, siyah bulut görünüyor. İsterseniz Palandöken?den de bakın, aynı tablo var. Bütün Erzurumlular bunu biliyor. Nedir o siyah bulut? Dağıtılan kalitesiz kömür. Çocuklar zehirleniyor, Erzurumlu çocuklarımız, üniversite var gençlerimiz zehirleniyor. Niye Erzurum?a kalitesiz kömür dağıtılır? Erzurumlu kardeşlerime sordum, ?Burada doğalgaz yok mu??. ?Var, Başbakan geldi, övündü, doğalgazı getirdik diye!? Kömürü kime veriyorsunuz? Yoksul ailelere. O yoksul ailelerde doğalgaz var mı, var! ?Niye doğalgaz vermiyorlar da kömür veriyorlar?? diye sordum. Öyle ya, hem hava kirliliğini önlersiniz hem de kömür deponuzda kalır. Üstelik bedava verin doğalgazı! Kullanmadığınız doğalgazın bedeli olarak İran?a 1 milyar 600 milyon Dolar ödediler. Bütün Erzurumlu kardeşlerime buradan sesleniyorum; kullanmadığımız doğalgazın bedeli olarak 1 milyar 600 milyon lirayı İran?a götürüp verdik, kendi vatandaşımıza da o gazı kullandırmadık, kalitesiz kömür verdik. Bunun siyasetteki yeri, Başbakanın deyimiyle söyleyeyim, densizliktir.?’
"AK PARTİ BEREKETSİZ BİR PARTİ"
Erzurum'da yapılacak olan Kış Oyunları'na de değinen Kılıçdaroğlu, Erzurum'da gezerken bir taksicinin kendisine, 'Buradan bir yolcuyu Palandöken'e götürmem yasak. İhaleyi Erzurum dışından bir firma aldı' dediğini anlatarak, Erzurum'daki esnafa, 'Bu olimpiyatlar nedeniyle geliriniz arttı mı?' diye sorduğunu ancak "Hiç haberimiz yok" yanıtını aldığını söyledi.
Erzurum'da 'Bunlar bereketsiz, kar bile yağmıyor' dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın bu söze alındığını kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Bütün içtenliğimle, inanarak söylüyorum; Adalet ve Kalkınma Partisi, bereketsiz bir partidir. İnanarak söylüyorum, vicdanı rahat olarak söylüyorum, bu ülkede emekliye bir şey düşmüyorsa, sanayiciye bir şey gitmiyorsa, çiftçi halinden memnun değilse, esnaf ve sanatkar siftah yapamama noktasına gelmiş, şikayet ediyorsa, bu parti bereketsiz bir partidir. Bunun
için 'bereketsiz' diyoruz. Bereketin olduğu yerde herkes hayatından memnun olmaz mı? Vatandaş, sandığa giderken bunların bereket getirip getirmediğini de iyi düşünmelidir" diye konuştu.

 
Akdağ ağır konuştu..
 
Karapınar Genel Başkan oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ ağır konuştu..
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erzurum'a kar yağmamasını 'Hükümetin ...
'Et teşviki devam edecek mi?'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay, ...
Aziziye'den Sosyal Sorumluluk
Aziziye ilçesinde evi yanan vatandaşın imdadına kaymakamlık ile belediye yetişti.
 
'Erzurum hayalleriyle buluştu'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’un hayallerinin bir bir gerçekleştiğini ...
Küçükler STV'de Erzurum'u anlattı
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Samanyolu TV Haber’de Erzurum’u anlattı.
Akdağ da sert çıktı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erzurum ...
 
Kentsel dönüşüme destek
Gez Köylüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Aziziye Belediye Başkanı ...
Arif gitti, Bedir geldi..
AK Parti Erzurum Şenkaya İlçe Başkanlığı'na Yavuz Bedir getirildi.
ASİMED'den Ermenilere tepki
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva