Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Şimşek: 'OVP arzulanan sonuçları veriyor'
Şimşek: 'OVP arzulanan sonuçları veriyor'
HABERLER>SÄ°YASET
9 Nisan 2011 Cumartesi - 12:59

Aziziye'de değişim rüzgarı

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışıyla, toplumun her kesimini sevgiyle kucakladıklarını ve ilçenin her köşesine eşit hizmet götürdüklerini ifade etti.

Aziziye de değişim rüzgarı

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışıyla, toplumun her kesimini sevgiyle kucakladıklarını ve ilçenin her köşesine eşit hizmet götürdüklerini ifade etti.
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda iki yıllık görev süresini değerlendiren Başkan Cengiz, rutin hizmetler, kentsel dönüşüm, sosyal belediyecilik uygulamaları, hayata geçirilen projeler ile geleceğe dönük vizyon ve hedeflerini açıkladı.
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ile yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda belediyenin iki yıllık faaliyetleri görsel sunumla anlatan Başkan Cengiz, mali disiplini sağlayarak yola çıktıklarını ve belediyenin gelir gider dengesini sağlayarak, ilçeye yeni bir ufuk çizdiklerini belirtti.
//KENTSEL DÖNÜŞÜM
Kentsel dönüşümde Aziziye’nin parmakla gösterilen örnek bir ilçe olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, Gezköy’de hak sahiplerine 16,5 Milyon TL ödeme yapıldığını ve Ilıca’da da 320 konutun temelinin atıldığını belirtti. Gezköy’de 290 dönüm alanda kamulaştırma çalışması yapıldığını ve hak sahipleriyle yapılan istişareler sonucunda kimsenin mağdur olmadan projenin gerçekleştiğine dikkat çeken Başkan Cengiz, Ilıca’da da ikinci etap için istişare toplantılarına başlayacaklarını vurguladı.
//İLÇENİN ÇÖZÜME KAVUŞTURULAN SORUNLARI
İlçenin tarihine damga vurmuş önemli sorunlara çözüm ürettiklerine vurgu yapan Başkan Cengiz, “12 yıldır devam eden 1 Milyon 250 Bin TL’lik kaplıca tazminatı sorununu çözüme kavuşturduk. 15 yıldır asfalt yüzü görmeyen Ilıca sanayi sitesini asfaltla tanıştırdık. Dadaşkent kurulduğu günden beri her yağmur yağdığında su baskınlarına maruz kalan Ahmet Yesevi Mahallesi’nin altyapı sorununu çözdük. 60 bin metrekare kilitli taş, 32 bin ton asfalt, çalışması yaparak, ilçemizde cadde ve sokaklara ciddi manada çeki düzen verdik. Park, bahçe, refüj ve kavşakları bölgemiz mevsimine uygun olan mavi ladin, batı ladini, sarı çam ve meilland gülleriyle donattık. Rutin belediyecilik anlamında ilçemizi hizmete doyurduk. Bu çalışma sezonunda da ciddi manada asfalt çalışması için protokollerimiz yaptık. İlçemizdeki altyapı ve yol sorununu tamamen çözüme kavuşturacağız. Ayrıca ilçe merkezine 7 ve bağlı köylere 20 çocuk oyun grubu kurduk.” şeklinde konuştu.
//ATIL BİNALAR
İlçedeki atıl binaların da kullanıma hazır hale getirildiğini ve ilçeye hem sosyal, hem de ekonomik canlılık kazandırıldığını ifade eden Başkan Cengiz, “Garaj olarak kullanılan eski bir bina restore edilerek sanat merkezine çevrildi. İki katlı binanın üst katında 25 bayan İŞKUR’dan maaş alarak İpek Halı Dokumacılığını öğreniyor. Aynı binanın alt katında ise, SODES kapsamında kabul edilen “baba Benim Oyuncağım Var” projesiyle Oyuncakevi’ni hizmete açıyoruz. Ilıca’da 15 yıldır yapılan Belediye İşhanı inşaat halinde yarım kalmıştı. Bu binayı da kredi çekerek tamamlıyor ve YURTKUR’la protokol yaparak kiraya veriyoruz. 220 öğrencinin barınacağı yurt, ilçemize hem sosyal, hem de ekonomik anlamda ciddi katkı sunacaktır. Sağlık Bakanılğı’nın Ilıca’da bulunan 9. Donatım Müdürlüğü binalarını yaptığımız görüşmeler neticesinde belediyemiz bünyesine katarak, Fen İşleri Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanmaya başlayacağız. İdari binası, garajları ve atölyeleriyle söz konusu binalar, Fen İşler Müdürlüğü’nün hizmetlerini daha etkin bir şekilde sunmasını sağlayacak.” diye konuştu.

 
TOKİ varoşlara yöneldi
 
MYO'dan sosyo-teknolojik atılım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TP ittifaka yoğunlaştı
Türkiye Partisi Erzurum İl Başkanı Erdem Ört, 12 Haziran’da yapılacak ...
Üç Kümbetler'e Aksak desteği
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak’ın Üç Kümbetleler Cazibe ...
Palandöken'de seçim yoğunluğu
Palandöken Belediye Meclisi, 2010 yılı faaliyet raporunu ibra etti. Meclis ...
 
Tan başkanvekilliğine seçildi
Yakutiye Belediyesi Nisan ayı Meclis toplantı Belediye Meclis salonunda ...
Meclis seçime gitti
Erzurum İl Genel Meclisi nisan ayının ilk toplantısında Bülent Taşkesenligil ...
Başkanlar Oltu'da buluştu
Erzurum’un AK Partili belediye başkanları, Uzundere’nin ardından bu hafta ...
 
Seçmen listeleri askıdan indi
12 Haziran tarihinde yapılacak olan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ...
Hem ziyaret, hem siyaset
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ev ve mahalle toplantılarına ...
Ünal aday adaylığını açıkladı
Türkiye Partisi Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Feyza ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva