Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
HABERLER>SÄ°YASET
2 Nisan 2011 Cumartesi - 10:30

Hem ziyaret, hem siyaset

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ev ve mahalle toplantılarına katılarak, 7 yıllık döneme ait çalışmalarını anlatıyor. Ev toplantılarında 7 yıllık başkanlık süresince yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Küçükler, hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Hem ziyaret, hem siyaset

Ev toplantılarıyla vatandaşa ulaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, icraatlarını ve projelerini anlatıyor. Toplantılarda vatandaşın sorularını da yanıtlayan Küçükler, tespit ettiği sorunları çözüme kavuşturmayı da ihmal etmiyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ev ve mahalle toplantılarına katılarak, 7 yıllık döneme ait çalışmalarını anlatıyor. Ev toplantılarında 7 yıllık başkanlık süresince yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Küçükler, hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi.
Düzenlediği mahalle ve ev toplantılarıyla vatandaşlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, bir yandan sorunları dinlerken, bir yandan da hizmetlerini anlatıyor. Küçükler, “Kentin her mahallesine eşit hizmet götürmenin çabası içerisindeyiz. Belediyenin tüm imkanlarını Erzurum insanına hizmet için seferber ettik. Rutin hizmetlerin yanı sıra kentsel dönüşümde de dev adımlar attık. Gündüz mesaisini projelere harcarken, akşamları da vatandaşlara bu hizmetleri anlatıyoruz. Sorunsuz ve daha yaşanabilir bir Erzurum, en büyük hedefimiz. Bunu gerçekleştirmek için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
Toplantıda Numune Hastanesi'nin Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınması sonrası Sağlık Bakanlığı’nca yaşam alanı olarak düzenlenmesi için Büyükşehir Belediyesi'ne verilen alanın, otopark ve engellilerin yararlanabileceği modern bir park alanı olarak düzenleneceğini belirten Küçükler, Erzurum'da ilk olma niteliği taşıyacak parkın önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi.
"ESKİ NUMUNE PARK OLUYOR"
Parkın evden dışarı çıkamayan engellileri toplumla buluşturacak bir yapıda olacağını belirten Küçükler, “Eski hastane alanı otopark ve modern bir park olarak düzenlenecek. Çocuk oyun alanları, dinlenme yerlerinin yanı sıra engelliler için de düzenlemeler yapılacak. Engelli insanların kentsel yaşama katılım alanındaki ihtiyaçları engelli olmayanlarla farklı olmakla birlikte, benzerdir. Engelli olarak tanımlanan bireyleri, toplumun ayrı bir kesimi olarak niteleme yerine bütünleşmiş bir parçası olarak algılayabilmek ve parkta da buna olanak sağlayabilmek amacıyla fiziksel çevreye ulaşılabilirliğini sağlayacağız.” diye konuştu.
Hayat felsefesinin halka hizmet üzerine kurulu olduğunu ifade eden Küçükler, “Göreve geldiğimiz günden beri bir bütün olarak ele aldığımız Erzurum'a hiçbir ayrım yapmaksızın hizmet sunuyoruz. Hemşerilerimizi hayal kırıklığına uğratmadık ve emaneti layıkıyla taşıdık, taşıyacağız. Yıllar boyunca ihmale uğramış, birikmiş sorunlarıyla umudunu kaybetmiş, karamsarlığa itilmiş şehrimizi adeta yeniden imar ediyoruz. Erzurum'un çözülemeyecek hiçbir sorununun olmadığını gördük ve buna göre çalışıyoruz.” diye konuştu.
"KENTİN ANAYASASINI YAPTIK"
Göreve geldiklerinde Erzurum'un Nazım İmar Planı'nın olmadığını anımsatan Küçükler, “Bir kentin Anayasası niteliğindeki 1/25000'lik Çevre Düzeni Planı ile 1/5000'lik Nazım İmar Planı'nı yaptık. Bu çerçevede uydu kentlerden vazgeçip şehir merkezini imara açtık.” dedi. Kentsel dönüşüme ağırlık verdiklerini ve TOKİ vasıtasıyla şehre modern konutlar kazandırdıklarını anlatan Küçükler, soru ve cevaplı toplantıda şunları söyledi: “Erzurum'a yaptığımız alt geçitler ve köprülü kavşaklarla ulaşımı önemli ölçüde rahatlattık. Palandöken Barajı ile içme suyu problemini çözüme kavuşturarak Erzurum'u ozonla temizlenen berrak suya kavuşturduk. Şehir su şebekesinin yenilenmesi için de gerekli çalışmaları başlatmış bulunmaktayız. Erzurum'un geleceğe hazır bir kent olması için hafif raylı sistem üzerinde de çalışmalar yapmaktayız. Olimpiyatlara doğru emin adımlarla yürüyen kentimiz, bizimle gelişmeye devam edecek.”
"KATI ATIK TESİSİNİ KURDUK"
Yıldızkent yakınlarındaki vahşi çöp alanını ortadan kaldırarak Türkiye'ye örnek teşkil eden Katı Atık Tesisi'ni kurduklarını kaydeden Başkan Küçükler, 34 milyon liraya mal olan bu tesislerin, şehrin 30 yıllık çöp problemini ortadan kaldırdığını dile getirdi. Küçükler, “Kentimizin en önemli sorunlarından biri olan Tıbbi atıkların imhası noktasında da önemli adımlar atmış bulunmaktayız. Tıbbi Atık ve Sterilizasyon Merkezimiz bölge illerine de hitap etmektedir.” dedi.
"İFTİRALAR BİZİ YILDIRMAYACAK"
Tarihi eserlerin etrafının açılması, tüm ana arterlerdeki kaldırımların yapılarak yolların modern hale getirilmesi ve köy yollarının asfaltlanması gibi çalışmaların, kendi dönemlerine ait işler olduğuna vurgu yapan Küçükler, “Erzurum sözde değil, özde ve gerçek hizmetle tanışmakta ve sürekli gelişmektedir. Elbette bunu çekemeyenler de var. Hakkımızda üretilen dedikoduları işitmişsinizdir. Birileri eşimden boşandığımı, Başbakan Erdoğan'ın gizlice gelip beni görevden aldığını ve daha birçok iftirayı halk arasında yaymaktadır. Meyve veren ağacın taşlanması böyle oluyor. Bizi yolsuzlukla, haksızlıkla suçlayamıyorlar, ellerinden iftira atmaktan başka bir şey gelmiyor ama halkımızın eğri ile doğruyu birbirinden ayıracak basiretine güveniyorum. Vatandaşımız nelerin yapıldığını, nelerin yapılmadığını pekala görmektedir.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Başkan Küçükler'i dinleyen vatandaşlar, sorularına aldıkları tatmin edici cevaplarla evlerinin yolunu tutarken, bu tür toplantıların sık aralıklarla yapılması çağrısında bulundular.
 

 
Faciadan döndüler
 
Anadolu Jet'ten 23 nisan armağanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünal aday adaylığını açıkladı
Türkiye Partisi Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Feyza ...
Sarızeybek konferans verdi
Emekli Albay Erdal Sarızeybek, "Türkiye, 300 milyar dolarlık ulusal kaynağını ...
Gündemde Başkanlık Sistemi var
Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı, Anayasa Hukukçusu ...
 
CHP’den ithal et tepkisi
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, canlı hayvan ve et ithalatını eleştirerek, ...
ERVAK'tan siyasetçi tarifi
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, Erzurum’un ihtiyaç ...
CHP seçime kilitlendi
12 Haziran’da yapılacak olan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde ...
 
Bulutlar'dan Torba Yasa çağrısı
Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, belediyeye borcu olan ...
Işık, MHP’den milletvekili aday adayı
Avukat Nizam Işık, MHP’den Erzurum milletvekilliği için aday adayı oldu.
CHP hedef belirledi
Erzurum milletvekili aday adayı ve eski il başkanı Tuncer Aktaş Erzurum'dan ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva