Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Kaya Oltu UBF vizyonunu paylaştı
Kaya Oltu UBF vizyonunu paylaştı
Sekmen: ‘Her can bize emanet’
Sekmen: ‘Her can bize emanet’
ESKİ öğrencileri bilgilendirdi
ESKİ öğrencileri bilgilendirdi
ETSO’da bölgesel istişare gündemi
ETSO’da bölgesel istişare gündemi
HABERLER>SÄ°YASET
6 Nisan 2011 Çarşamba - 09:23

Palandöken'de seçim yoğunluğu

Palandöken Belediye Meclisi, 2010 yılı faaliyet raporunu ibra etti. Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, hedeflerinin yerel hizmetlerde çağdaş sınırlara ulaşmış bir palandöken’e ulaşmak olduğunu kaydederek, 2011 yılında Erzurum’un turizm hedeflerine destek sağlayacak hizmetlere ağırlık vereceklerini açıkladı.

Palandöken de seçim yoğunluğu

Palandöken Belediye Meclisi, 2010 yılı faaliyet raporunu ibra etti. Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, hedeflerinin yerel hizmetlerde çağdaş sınırlara ulaşmış bir palandöken’e ulaşmak olduğunu kaydederek, 2011 yılında Erzurum’un turizm hedeflerine destek sağlayacak hizmetlere ağırlık vereceklerini açıkladı.
Denetim Komisyonu, tarafından hazırlanan raporu okuyan Komisyon Başkanı Engin Akın, gelir ve gider rakamlarını açıkladı. Rapora göre, sıkı bir mali disiplinle bütçenin neredeyse denk çıktığını söyledi.
ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ
Açılış ve yoklama ile başlayan birleşimde ilk olarak, gündem maddeleri görüşüldü. Daha sonra Divan Başkanlık Seçimine geçildi. Gizli oylamada Meclis birinci Başkanlığına Abdulsettar Demir seçilirken ikinci Başkan Vekiliğine Vahdettin Yıldız seçildi. Meclis asil kâtip üyeliğine Serap Nalbantoğlu ve Resul Aktaş seçilirken yedek kâtipliğine Leman Karaca ve Güven Sarı seçildi.
Palandöken Belediyesi Encümen Üyeliğine ise Salih Koç, Demet Güral ve Osman Akın seçildi. Üyelerinin seçiminin ardından Meclis Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan rapor hakkında komisyon başkanı meclis üyelerine bilgi verildi.
FAALİYET RAPORU
Meclisin en önemli gündem maddelerinden biri olan 2010 Yılının faaliyet raporu oldu.
Meclis üyeleri tarafından ibra edilen faaliyet raporu sonrası meclis üyelerine yönelik bir teşekkür konuşması yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” 2010 yılı faaliyet raporumuzda misyonumuzu, vizyonumuzu, amaçlarımızı, hedeflerimizi çalışma şeklimiz, tempomuzu kısaca hizmet aşkımızı şeffaf bir şekilde ifade ettik. İlçemizin her metre karesin, her adımına hizmet götürme gayreti içerisinde olduk. Belediyemiz savurganlıktan uzak, tasarruflu, kaynaklarının yerli yerin de kullanan bir hizmet anlayışıyla tarihinde ilk defa borçsuz belediyeler listesine adını yazdırdı. Esnafa borcu olmayan bir belediyenin sadece kamuya ait olan borçlarında yeni torba yasasıyla yapılandırarak kurumumuzu sağlıklı bir ivme kazandırdık. Belediyemiz de personel giderleri yüzde 76 iken 2010 yılı için personel giderimiz yüzde 33’lere kadar düşmüştür. Hedef yüzde 20’lerdir. Kamulaştırma çalışmalarımız da en önemli projelerimiz den biri olan Harput  Mahallesini de 6 milyon lira hak sahiplerine peşin ödenerek 110 yerleşim alanı kamulaştırılarak gecekondudan temizlendi. Eski Mal Pazarı ve İmar İskân Evleriyle ilgili çalışmalarımız Büyükşehir belediyesi ile birlikte yürütüyoruz. Belediye olarak Çarpık yapılaşmaya ve imara aykırı yapılaşmaya asla müsaade etmedik etmeyeceğiz. Kayakyolunda 30 bin metre kare alanda yapılan yeşil alan çalışmasını ilk etap olan 10 bin metrekarelik alanda çalışmalar tüm hızla devam ediyor. İki yılı içerisinde tam 625 bin metrekare sıcak asfalt serimi yaptı. Bu asfaltın 35 bin tonluk kısmı ihale edilerek özel bir şirket aracılığıyla döküldü. Yine 37 bin 50 metrekare karo çalışması, 29 bin 13 metrekare bordür çalışması, 15 bin metre kare granit doğal taşı döşenirken 6 bin 503 metre mozaik kaplama kaldırımı, 8 bin metrekare renkli desenli asfalt kaldırım yapıldı. Temizlik, park bahçe, çocuk oyun gurupları, yeni yeşil alanları, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerimizi de aksatmadan artırarak devem ettirdik. Hizmet alımlarımız da birçok gencimize istidam sağladık. Hizmetlerimize de asla ayrımcılık ve kayırmacılık yapmadık, ilçemizin en ücra köşesine el uzattık. Bunları yaparken siz değerli meclis üyelerimizin bizlere vermiş olduğu tam destek ve güven ile olmuştur. Huzurunuzda bir kere daha sizlere ve çalışan personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 
Üniversiteliler bahar coşkusu yaşıyor
 
MOBESE hatalı sürücüleri yakaladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tan başkanvekilliğine seçildi
Yakutiye Belediyesi Nisan ayı Meclis toplantı Belediye Meclis salonunda ...
Meclis seçime gitti
Erzurum İl Genel Meclisi nisan ayının ilk toplantısında Bülent Taşkesenligil ...
Başkanlar Oltu'da buluştu
Erzurum’un AK Partili belediye başkanları, Uzundere’nin ardından bu hafta ...
 
Seçmen listeleri askıdan indi
12 Haziran tarihinde yapılacak olan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ...
Hem ziyaret, hem siyaset
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ev ve mahalle toplantılarına ...
Ünal aday adaylığını açıkladı
Türkiye Partisi Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Feyza ...
 
Sarızeybek konferans verdi
Emekli Albay Erdal Sarızeybek, "Türkiye, 300 milyar dolarlık ulusal kaynağını ...
Gündemde Başkanlık Sistemi var
Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı, Anayasa Hukukçusu ...
CHP’den ithal et tepkisi
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, canlı hayvan ve et ithalatını eleştirerek, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva