Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Tekin’den Türkiye Yüzyılı ufku vurgusu
Tekin’den Türkiye Yüzyılı ufku vurgusu
GSB’den 57. Alay’a vefa
GSB’den 57. Alay’a vefa
Erzurum’da ‘Gelecek kuşaklar buluşuyor’ etkinliği
Erzurum’da ‘Gelecek kuşaklar buluşuyor’ etkinliği
Erzurum’un Mart ayı bölge payı yüzde 12,6 oldu
Erzurum’un Mart ayı bölge payı yüzde 12,6 oldu
HABERLER>GÜNDEM
17 Mart 2011 Perşembe - 08:27

Akdağ'dan 'Che Tepkisi'

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 14 Mart Tıp Bayramı'nda yaşanan Che Guevara tartışmaları ile ilgili, "Keşke o pankartları açanlar, Che Guevara kadar erdemli olabilseler. Che Guevara'nın kendi mantığı içinde bir tutarlılığı var ama Türkiye'deki onun izinden gittiğini söyleyen bazı kişilerin kendi içerisinde tutarlılığı yok" dedi.

Akdağ dan  Che Tepkisi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Uşak temaslarının öğleden sonraki bölümünü Öğretmenevi toplantı salonunda "Uşak İl İlerleme Raporu" ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki sağlık çalışanları ile toplantı yaparak sürdürdü. Akdağ, basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantılardan önce gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin geldiği nokta hakkında Uşak'taki sağlık çalışanlarına bilgi veren ve ildeki sorunlar hakkında bilgi alan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara yolu üzerinde inşaatı
devam ede 500 yataklı devlet hastanesini 2012 yılında hizmete açacaklarını ifade etti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeni hastane binası yanında 100 yataklı Kadın Doğum Hastanesi de inşa edeceklerini bildirerek Uşak'taki yatak kapasitesini 600'e çıkaracaklarını söyledi.
"KEŞKE CHE GUEVARA KADAR ERDEMLİ OLABİLSELER"
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Atatürk Kültür Merkezi'nde sağlık çalışanları ile toplantısı öncesi yaptığı konuşmada, 14 Mart Tıp Bayramı'nda yaşanan Che Guevara tartışmalarına değindi. Akdağ, "Ankara'daki mitingde, belki de bir takım grupların organize ettiği pankartlar vardı. Pankartlar ve sloganlarla -Che Guevara'nın izindeyiz- dediler. Che Guevara devrimci bir liderdir. 14 Mart Tıp Bayramı'nda ben de dedim ki 'biz İbni Sinaların ve Mustafa Kemal Atatürklerin izindeyiz'. Bu olaydan sonra bir internet
sitesinde Che Guevara'nın devrimci günlerde kullandığı sözleri, sosyalist niteliği ve devrimci niteliği olan arkadaşlar yazmışlar, -tabii ki Sağlık Bakanı onun izinden gitmez- demişler. Ben o yazıyı okudum. Aslında Che Guevara'nın kendi davasına samimiyetle bağlı olduğu bir gerçek. O gün için onlar devrimden başka bir yol bulamamışlar. Tabii ki Türkiye için bu yol, halk devrimi ve ihtilal olamaz. Çünkü Türkiye bir refah ülkesi olma yolunda, demokrasisi gittikçe yoluna oturan çok farklı bir ülke. Kıyaslamak mümkün değil. Yalnız keşke bu pankartları açanlar, iddia ettikleri gibi Che Guevara kadar erdemli olabilseler. Halka hizmeti bu kadar arzu edebilseler. Ona da çok saygı duyardım. Ben neden Che Guevara'nın izinden gidenlere tepki gösteriyorum; belki Che Guevara'nın kendi mantığı içinde, kendi silsilesi içinde bir tutarlılığı var. İdeolojisi benim ideolojime uymaz. Ama Türkiye'de onun izinden gittiğini söyleyen bazı kişilerin kendi içinde bir tutarlılığı yok" dedi.
KİM SİYASETİ KİRLİ BATAKLIKLARA ÇEKMEYE ÇALIŞIRSA O BATAKLIĞA SAPLANIR KALIR”
Bakan Prof. Dr. Recep Akdağ yaptığı açıklamada “Türkiye'de siyaset artık kirli bir bataklıkta yapılmaya çalışılan alan olmaktan çıkmıştır. Kim siyaseti kirli bataklıklara çekmeye çalışırsa o bataklığa saplanır kalır” dedi. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan bakan Akdağ, silahlı saldırıya uğrayan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in sağlık durumunu yakından takip ettiğini ve hekimlerin zaman zaman açıklama yaptığını söyledi.
Türk halkının demokrasi bilinci ve ferasetinin pek çok batılı ülke vatandaşından daha yüksek olduğunu kaydeden Bakan Akdağ halkın ferasetine çok güvenen bir siyasetçi olduğunu söyledi. Halkın verilen hizmeti takdir etiğini, seçimler yaklaştığında bazı siyasi partilerin olmayacak vaatler ile halkı kandırmaya çalıştığını ifade eden Bakan Prof. Dr. Recep Akdağ “Dedikoduyla, yalanla, dolanla, iftirayla siyaset yapanlar yanlış yapıyorlar. Halk bunu yutmaz. Vatandaşımız gerçeği biliyor ve görüyor. Bu ülkenin insanı çok basiretli, ferasetlidir. Siz bakmayın demokrasiye inanmış gibi görünüp de inanmamış gibi davrananların çıkardığı gürültüye. Sandık önümüzde üç ay sonra geliyor. Vatandaşımız sekiz yıllık icraatlarımızı değerlendirecek ve ona göre oy kullanacak. Biz halkımıza güveniyoruz. Seçimler yaklaştığında bir takim popilist yaklaşımlarla olmayacak, adeta cennetleri vaad edenler yanılıyorlar. Halkımız bunu da yutmaz. Hizmet edebilecek olanla, edemeyecekleri ayırır. Hep beraber göreceğiz. Önemli olan halkı refaha kavuşturmak. Bir kez daha yeniliyorum siyaset artık kirli bir bataklıkta yapılmaya çalışılan bir alan olmaktan çıkmıştır. Kim siyaseti kirli bataklıklara çekmeye çalışırsa o bataklığa saplanır kalır. Siyaset hizmet etme aracıdır. Ülkeyi yönetenler siyaseti böyle algılamalı” dedi.
Halkın doğru davranışın arkasında durduğunu bildiklerini ve 8 yıl sonra halkın Ak Parti’nin arkasında daha kuvvetli olarak durduğunu kaydeden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Gözümüzü 12 Haziran sonrasına diktik. Motivasyonumuz çok daha fazla” diye konuştu.
“SAĞLIKTA İKİLİ ÇALIŞMA BİTTİ”
Uşak’taki açıklamalarında, Danıştay'ın kamuda çalışan hekimlerin özel muayenehane açmasının önüne geçen yasal düzenleme ile ilgili verdiği kararı değerlendiren Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ “Türkiye'de ikili çalışma bitti” diyerek halkın daha kaliteli sağlık hizmeti almasının önünü açtıkılarını söyledi. Kamuda çalışan doktorların tek bir adresi olduğunu belirten Bakan Akdağ, “Bilindiği gibi kamuda çalışan hekimlerin özel muayenehane açmalarının önüne geçtik. CHP bu düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Tabipler Odası Danıştay'a itiraz etti. Ancak bu süreç halkımızın lehine sonuçlandı. Danıştay son olarak Sağlık Bakanlığı'nın kararı lehinde karar aldı. Türkiye’de ikili çalışma bitti. Bunu sağlayabilmiş bir hükümetin Sağlık Bakanı olmaktan iftihar ediyorum. Bunun anlamı şu. Artık vatandaşımız hastaneye gittiğinde doktorların özel muayenehanesine gitmek zorunda değil. Üniversitelerdeki ‘hoca parası’ adı altında yapılan uygulamayı da sona erdirdik. Bundan rahatsız olanlar var. Eski düzenin devamını isteyenler var. Normal karşılıyoruz. Halkımızın sağlını kolayca ulaşmasını hedefleyen bir hükümetiz. Cebinde parası olan da, olmayan da aynı sağlık hizmetinden faydalanacak” sözlerine yer verdi.
Sağlıkta yapısal reformların devam edeceğini, sağlık çalışanlarının imkanlarının artırılacağını belirten Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ 2015 yılı sonuna kadar Türkiye'de modern hastane binası ihtiyacının biteceğini savundu. Türkiye’nin bu gün sağlıkta vatandaşının boynunu bükmediği bir ülke olduğunu iddia eden Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının imkanlarını artırmayı hedeflediklerini kaydetti.
 

 
Alkışlar Kaymakam Ünsal için
 
Şehit Öner gözyaşlarıyla uğurlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alkışlar Kaymakam Ünsal için
Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal, periyodik aralıklarla gerçekleştirdiği ...
Cemil Ağabeyimizi kaybettik..
Uzun yıllar Numune Hastanesi’nde görev yapan ve emekli olduktan sonra ...
Tarih Sergisine büyük ilgi
Palandöken Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamın da Erzurum’un ...
 
Facianın eşiğinden dönüldü
Erzurum'da bir işhanının üst katında kalorifer kazanı bomba gibi patladı. ...
Evliyaoğlu AK Parti dedi
Erzurum Barosu avukatlarından Fatih Evliyaoğlu, milletvekillerinin yabancılaşmayı ...
Avar'dan küresel yapılanma uyarısı
Gazeteci-yazar Banu Avar, Erzurum Güneş Vakfı tarafından düzenlenen etkinlik ...
 
3 bin borçlu SGK'ya başvurdu
SGK Erzurum İl Müdürü Hulusi Bumin, 1 Mart’ta başlayan borçların yeniden ...
EGC saldırıyı gündeme taşıdı
Zafer Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Faruk Özkan’ın darp edilmesi ve Zafer ...
Akdağ'dan pankart tepkisi
Fatih Üniversitesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı kutlama törenine katılan Sağlık ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva