Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Sağlıkçılardan Filistin için sessiz yürüyüş
Sağlıkçılardan Filistin için sessiz yürüyüş
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
HABERLER>GÜNDEM
8 Nisan 2011 Cuma - 09:06

'Roma bir günde kurulmadı'

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapan kentin, kış sporları ve turizminde tekele sahip olduğunu, bunun şans olduğu kadar önemli bir yükümlülük olduğunu belirtti.

 Roma bir günde kurulmadı

ÖZTÜRK MECLİS’TE KONUŞTU
İl Genel Meclisi'nin Nisan ayı olağan toplantısının dördüncüsü, Bülent Taşkesenligil başkanlığında yapıldı. İl Genel Meclisi'nin üyelere hitap eden Vali Sebahattin Öztürk, kentin en önemli gündem maddesinin bundan sonra turizm olduğunu söyledi. Genelde turizmin özelde kış turizminin her daim gündemin birinci maddesi olacağını kaydeden Vali Öztürk, İl Genel Meclisi'ndeki üyelerin 'kırsal alandan gelen kişileriz, bu mesele daha çok Erzurum'un merkezini ilgilendirir. Biz yolumuzla, suyumuzla ilgileniriz. Onunla başkaları ilgilensin' diye düşünmesinin büyük bir yanılgı olacağını, Erzurumunkurtuluşunun tüm ilçelerin refah düzeyinin artmasına vesile olacağını ifade etti.
//KIŞ SPORLARINDA ERZURUM RAKİPSİZ
Belediyeler ve Valilik genel idarede olduğu gibi İl Genel Meclisi'nin ve İl Özel İdaresi'nin gündeminde yer alacak en önemli konunun turizm bunun da alt başlığı olarak kış turizmi ve sporculara yönelik yatırımlar olması gerektiğini vurgulayan Vali Öztürk, "Bilmek lazım ki diğer alanlarda insanları burada tutabilmenin ve mutlu edebilmenin temel yolu, turizmdir. Bundan ortalama 6 yıl sonra herbirimizin çocuğu veya akrabası kış sporları konusunda Türkiye'nin ve dünyanın tanığı kişiler olmaması için hiçbir neden yok. Bununla ilgili projeleri Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ile yapıyoruz. Mutlaka ciddi manada sporcu, spor hocaları ve antrenörler yetiştirmezi geriyor. Biz kış sporları ve turizminde bir tekele sahibiz. Biz yapmazsak, Türkiye'de bizim yerimize bunu yapacak başka bir şey yok . Bu bir şans iken aynı zamanda önemli bir yükümlülük. Çünkü Erzurum bu konuda rakipsiz. Metropol kentler de dahil hiçbir şehirde bu tesisler yok. Dolayısıyla kimseye yük atmaya fırsatımız da yok. Madem bu kadar tesis yapıldı. Bunun hakkını vermek Erzurumlu’ya düşer. Erzurum'un marka şehir olması, yaz turizminde Antalya'nın tercih edildiği gibi kış turizminde de Erzurum'un akılara gelmesi için İl Genel Meclisi olarak bu önceliği hesaba katarak önünüze gelebilecek seçeneklere, olumlu bakmanızı istiyorum” diye konuştu.
‘ROMA BİR GÜNDE KURULMADI’
Kış Oyunları’nın esnaflara fazla bir katkısı olmadığı yönündeki düşüncenin ilk bakışta olumlu bulunsa bile gerçeği çok fazla yansıtmadığını anımsatan Vali Öztürk, “ ‘Roma bir günde kurulmadı’ diye bir söz vardır. Bir organizasyonla tek günde şehrin tüm sorunları çözüldü diye bir iddiada bulunmak gerçekçi olmaz. Birşeylerin değişmesi için gayretin ve sabrın devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu bisiklet sürmeye benzer. Devamlı pedalın çevrilmesi lazım. Bırakırsak kaybederiz. Mutlaka bunun üzerinde ısrarla durmalıyız. 2011 Kış Oyunları, bizim için bir bitiş veya tek bir olay değil. Kent için başlangıçtır. Daha işin başındayız. Şimdiye kadar çok şey yapıldı ama bunlar yeterli değil di. Onların iki üç katı konaklama tesisine ihtiyaç var. Alt yapı anlamında ihtiyaç kalmamasına karşın gerek olursa 3 alternatif kayak alanı var. Yeter ki yerli ve yabancı turistleri buraya getirelim. Türkiye’nin Erzurum’dan vazgeçme lüksü olmadığına göre, bu şehri yaşatmanın yolunu bulmalıyız. Bunu düşünmek lazım. Zor kısmı hallettik. Kalan kısım doğal, kültürel ve tarihi mirasın fuarlar ve reklamla tanıtılması, konaklama tesisleri için yatırımcılar getirilmesi, seyahat acenteleriyle ve spor kulüpleriyle iletişime geçilmesidir. Bu gün Erzurum eğer dünyanın gündemindeyse bu Kış Oyunları sayesinde oldu. Bu itibarı, reklamla sağlayamazdık” diye konuştu.
Erzurum Teknik Üniversitesi için yaptırılacak kampusla ilgili 5 yeri belirlediklerini söyleyen Vail Öztürk, bununla ilgili hazırlanan dosyayı Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a sunacaklarını, nereye karar verilirse orası için çalışma başlatılacağını kaydetti.

 
Türk Dünyası'nı Erzurum'a taşıdılar
 
Kalkınmada proje adımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Dünyası'nı Erzurum'a taşıdılar
Atatürk Üniversitesi'nden bir grup bilim adamı, çalışmaları sırasında ...
EGC'den dayanışma açılımı
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC), Erzurum'daki yerel ve ulusal basın ...
Pasinler'de inanılmaz olay..
Pasinler ilçesinde okuldan evine giderken kaçırılarak 17 yerinden bıçaklanıp ...
 
Öztürk'ten Hayırseverlere destek
Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Erzurum Şubesi, ihtiyaç ...
Kan bağışında lideriz
Erzurum, kendi kan ihtiyacını kendisi karşılayabilen iller sıralamasında ...
TCDD'den tanıtım etkinliği
Hızlı trenle 2023 yılında tanışacak olan Erzurum’a, hızlı trenden önce ...
 
Dev teleskop Palandöken’e yerleştirilecek
Türkiye'nin en büyük teleskopu, Atatürk Üniversitesi’nin (AÜ) hazırladığı ...
Aziziye termal vitrinde
Aziziye Belediyesi, Ilıca Termal Tesisleri’nin tanıtımını yapmak ve ilçenin ...
Bu hizmet alkışlanır..
Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Gürcükapı semtindeki İhmal Camisi için ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva