Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Erzurum bankacılıkta lider il
Erzurum bankacılıkta lider il
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Kırsal kalkınma proje limitlerinde yüzde 100 artış
Kırsal kalkınma proje limitlerinde yüzde 100 artış
HABERLER>GÜNDEM
7 Nisan 2011 Perşembe - 09:05

Bu hizmet alkışlanır..

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Gürcükapı semtindeki İhmal Camisi için restorasyon seferberliği başlatıldı. Camiye bitişik çok sayıda işyeri, bugün Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkılırken, Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Üngan, İhmal Camisi’nin restorasyonuna en kısa zamanda başlanacağını bildirdi.

Bu hizmet alkışlanır..

Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün tarihi eserlere yönelik olarak başlattığı restorasyon çalışmalarına bu yıl da devam edilecek. Bölge Müdürü Kenan Üngan, bu yaz sezonunda yürütülmesi planlanan çok sayıda restorasyon çalışması bulunduğunu söyledi. Bu çalışmalar kapsamında işe ilk olarak İhmal Camisi’nden başlanacağını anlatan Üngan, “İhmal Camisi’nin çevresindeki dükkanların tahliye edilerek sökülmesi gerekiyordu. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyesi’ne 15 gün önce yazı yazmıştık. Büyükşehir Belediyesi de, yazışma sonucunda ekiplerini göndererek, dükkanların tahliyesi ve sökümünü gerçekleştirdi.” dedi.
İhmal Camisi’nin yanındaki dükkanların mülk olarak Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu vurgulayan Üngan, yıkılmaları için de, bu nedenden dolayı Büyükşehir Belediyesi’nden yardım talep ettiklerini söyledi. Bölge Müdürü Üngan, “Normal şartlarda tarihi yapılara bitişik bir biçimde işyeri olmaması lazım. Bu işlerleri vakti zamanında yapılmış, ancak Büyükşehir Belediyesi’nin konuya duyarlı yaklaşımı sayesinde İhmal Camisi’ni gün yüzüne çıkarma amacına da, ulaşılmış olundu.” diye konuştu.
//ÜNGAN: VAKIF ESERLERİNİ KORUMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞU
Bu yaz sezonu içerisinde 12 tarihi yapıyla ilgili olarak restorasyon planladıklarını kaydeden Bölge Müdürü Üngan, Çifte Minareli Medrese’nin de, söz konusu program içerisinde bulunduğunu belirterek, Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak, vakıf eserlerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Üngan, “Vakıflar hamiyetli ve hayırsever atalarımızın, öz varlıklarından fedakarlık yaparak milletin hizmetine sundukları ve bu duygularla meydana getirmiş oldukları değerli varlıklardır. Atalarımızın Anadolu ya ayak bastıkları yıllarda 1048’de Erzurum Pasinler de kurulan ilk Vakıf Halil Divanı Güce’ den bu yana kurula gelen Vakıfların oluşturduğu kurumlar yurdumuzdaki en eski tarihi kurumlardır. Köklü şerefli geçmişe sahip olan bu kurumlar uzun, verimli, çok yönlü ve başarılı hizmetler suna gelmişlerdir, sunmaya da devam etmektedirler. Onları korumaksa, kurumsal olarak bizlerin ve toplumsal manada da, herkesin sorumluluğudur.” ifadelerini kullandı.
//İHMAL CAMİSİ
Halk arasında İhmal Camisi olarak bilinen ibadethane, Topçuoğlu adıyla anılan Abdullah İbn-i Ebubekir tarafından, 1715 yılında yaptırıldı. Erzurum’daki dikdörtgen planlı ve düz dam örtülü camilerden biridir. Ahşap direkler üzerine düz tavanlı son cemaat yerinin sağındaki merdivenle mahfile çıkılır. Son cemaat yerinden düz atkı taşlı kapıyla harime giriş sağlanır. Ahşap kapı kanatları boyanmış olup, işlemeli demir tokmaklarıyla dikkati çeker.
 

 
Üç Kümbetler'e Aksak desteği
 
Huzursuzluğa geçit yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraktar'dan tepki
Türkiye Kamu - Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Erzurum 1 Nolu Şube ...
HESler için anadolu Yürüyüşü
Hidro Elektrik Santralleri (HES) yatırımlarının çevreye verdiği zarara ...
Gayrimenkul sahiplerine uyarı
Konut ya da işyeri satın alırken kadastro müdürlükleri veya lisanslı harita ...
 
EGC'den kültürel açılım
Erzurum Gazetecileri Cemiyeti Yönetim Kurulu, Yakutiye Belediye Başkanı ...
Atalay basına vizyon çizdi
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, Erzurum'a güçlü ...
Tabyalar müzeye dönüşüyor
Osmanlı - Rus Devletleri arasında 1877 - 1878 yılları arasında gerçekleşen ...
 
İspir’de HES Tepkisi
İspir İlçesi'nde Çoruh Nehri üzerinde kurulacak Hidroelektrik Santrallerine ...
Halkın yüzde 45'i yeşil kartlı
Erzurum İl Genel Meclisi Sosyal Hizmetler Komisyonunca hazırlanan rapora ...
Tekman Yolu nihayet tamamlanacak
Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü 2011’de yarım milyar TL’den fazla yatırım yapacak.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva