Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Kaya Oltu UBF vizyonunu paylaştı
Kaya Oltu UBF vizyonunu paylaştı
Sekmen: ‘Her can bize emanet’
Sekmen: ‘Her can bize emanet’
ESKİ öğrencileri bilgilendirdi
ESKİ öğrencileri bilgilendirdi
ETSO’da bölgesel istişare gündemi
ETSO’da bölgesel istişare gündemi
HABERLER>GÜNDEM
8 Nisan 2011 Cuma - 09:01

EGC'den dayanışma açılımı

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC), Erzurum'daki yerel ve ulusal basın temsilcileri ve il bürokrasisine moral yemeği verdi.

EGC den dayanışma açılımı

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC), Erzurum'daki yerel ve ulusal basın temsilcileri ve il bürokrasisine moral yemeği verdi.
Erzurum'da görev yapan gazeteci ve bürokratlar akşam yemeğinde bir araya geldi. Geçen yıl kurulan EGC, Erzurum basını ve bürokrasisini, 'Birlik ve Dayanışma' gecesinde bir araya getirdi. Palandöken Dağı'ndaki Palan Otel'de düzenlenen gece, basın mensupları ve protokol üyeleri tarafından büyük ilgi görürken, 'Dadaşın Gönül Sesi' yerel müzik topluluğu ise, gecede davetlilere Türk Halk Müziği'nden türküler seslendirdi.
//SABUNCUOĞLU’NUN SUNUMU
EGC Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sabuncuoğlu, basın ve protokolü bir araya getirip moral gecesi düzenlemek istediklerini söyledi. Katılımın üst seviyede olmasından memnunluk duyduğunu da dile getiren Sabuncuoğlu, "Birlik ve beraberlik adına düzenlediğimiz moral gecesine katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.
//ÖZTÜRK: ERZURUM'UN, ANADOLU'NUN GÜÇLÜ BASIN MERKEZLERİNDEN
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise yaptığı konuşmada, Erzurum’daki basın geleneğine dikkat çekti. Erzurum'un, Anadolu'nun güçlü basın merkezlerinden birisi olduğunu ifade eden Vali Öztürk, çeşitli medeniyetlere beşiklik etmiş olan Erzurum'daki şehir kültürünün basının kalitesine de yansıdığını dile getirdi.
//ERZURUM MEDENİYETLER ŞEHRİ
Vali Öztürk, “Erzurum kadim bir şehir, medeniyetlerşehri. Bu şehirde ortak yaşamışlığın sonucunda oluşmuş çok zengin bir kültürel yapı hakim. Erzurum böyle bir niteliğe haiz olunca, doğal olarak bu şehrin basınının da, nitelik ve duyarlılık seviyesinin yüksek olması gerekir. Erzurum basını da bu manada sorumluluğunu yerine getiriyor.” diye konuştu.  
//MAHALLİ KÜLTÜR
Erzurum Valisi Öztürk, konuşmasında yöresel kültüre de vurgu yaptı. Özellikle yöresel türkülerin, bir kentin kendi öz kültürüne ait şifreler olduğunu kaydeden Öztürk, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’nin organize ettiği gecede yöresel bir müzik topluluğuyla karşılaşmış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.  
Birlik ve beraberlik adına yapılan bütün etkinlikleri desteklediklerine vurgu yapan Vali Öztürk, “Erzurum Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği bu güzel etkinlikte bulunuyor olmaktan çok büyük keyif aldım.” diye konuştu.
//YURTTAŞ’IN ŞİİRLERİ BÜYÜLEDİ
Erzurum türküleriyle süslenen gecede, Prof. Dr. Hüseyin Yurttaş’ın okuduğu şiirler, büyük beğeni topladı. Erzurum basınının renkli simalarından Gazeteci İsmail Çakır’ın seslendirdiği ‘makber’ isimli parça, salondaki davetliler tarafından ayakta alkışlanırken, dayanışma gecesi, Gazeteci Musa Çakır’ın meslektaşlarına sunduğu Erzurum türkülerinden oluşan bir potpuriyle sona erdi.
//YÜKSEK KATILIM
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği dayanışma gecesine, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, Kızılay Erzurum Şube Başkanı Mithat Turgutcan, Erzurum Defterdarı Osman Şimşek, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, Çaykur Bölge Müdürü Zeki Sarıavcı, TRT İl Müdürü Salih Lütfi Şengül, Valilik Basın Müdürü Ziyaettin Uçan, SYDV Müdürü Zekeriya Deniz, Dernekler Müdürü Feyzullah Kılıç, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Memduh Nehri, Atatürk Üniversitesi’nden akademisyenler, işadamları; yaygın ve yerel medya çalışanları katıldı.
 

 
Pasinler'de inanılmaz olay..
 
Akla ziyan iş..!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler'de inanılmaz olay..
Pasinler ilçesinde okuldan evine giderken kaçırılarak 17 yerinden bıçaklanıp ...
Öztürk'ten Hayırseverlere destek
Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Erzurum Şubesi, ihtiyaç ...
Kan bağışında lideriz
Erzurum, kendi kan ihtiyacını kendisi karşılayabilen iller sıralamasında ...
 
TCDD'den tanıtım etkinliği
Hızlı trenle 2023 yılında tanışacak olan Erzurum’a, hızlı trenden önce ...
Dev teleskop Palandöken’e yerleştirilecek
Türkiye'nin en büyük teleskopu, Atatürk Üniversitesi’nin (AÜ) hazırladığı ...
Aziziye termal vitrinde
Aziziye Belediyesi, Ilıca Termal Tesisleri’nin tanıtımını yapmak ve ilçenin ...
 
Bu hizmet alkışlanır..
Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Gürcükapı semtindeki İhmal Camisi için ...
Bayraktar'dan tepki
Türkiye Kamu - Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Erzurum 1 Nolu Şube ...
HESler için anadolu Yürüyüşü
Hidro Elektrik Santralleri (HES) yatırımlarının çevreye verdiği zarara ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva