Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Şimşek: 'OVP arzulanan sonuçları veriyor'
Şimşek: 'OVP arzulanan sonuçları veriyor'
HABERLER>SÄ°YASET
9 Şubat 2024 Cuma - 02:15

‘Gündemimizde Türkiye’yi lider ülke yapmak var’

Erdoğan, 'Bizim gündemimizde enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadele var. Bizim gündemimizde Türkiye’yi ekonomide, savunmada, diplomaside, sağlıkta, ticarette, turizmde ve diğer alanlarda lider ülke yapmak var.’ dedi

‘Gündemimizde Türkiye’yi lider ülke yapmak var’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "31 Mart'ta seçim beyannamemizi hayata geçireceğiz. Belediyecilik konusunda AK Parti ve Cumhur İttifakı'yla yarışabilecek hiçbir babayiğit yoktur" kaydını düştü.

CUMHUR İTTİFAKI GÜNDEMİ

Bizim gündemimizde enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadele var. Bizim gündemimizde Türkiye’yi ekonomide, savunmada, diplomaside, sağlıkta, ticarette, turizmde ve diğer alanlarda lider ülke yapmak var.’ dedi

ESER VE HİZMET SİYASETİ

Erdoğan, ‘Biz muhalefet gibi laf üstüne laf koymanın yalanla, iftirayla, çarpıtmayla siyasetteki başarısızlarını örtenlerden değiliz. Biz iş yapmanın hizmet etmenin eser üretmenin 85 milyonun dertlerine derman olmanın peşindeyiz. ‘ diye konuştu

VİZYONER PROJELER

Erdoğan, “AK Parti ve Cumhur ittifakı olarak hazırlıklarımızı çok önceden yaptık. Hangi ilimizin neye ihtiyacı olduğunu belirledik ve plan ve projelerimizi yaptık. Şehirlerimizi Türkiye yüzyılına hazırlayacak vizyoner projelerle milletimizin huzuruna çıktık. ‘ dedi

SÖZÜMÜZÜ MİLLETİMİZE SÖYLÜYORUZ

Erdoğan, ‘Siyaset ve toplum mühendisleriyle seçim kazanmak hesabı yapmak yerine milletimizin gönlüne girerek sandıktan birinci çıkmaya gayret ettik. Cumhur İttifakı olarak sözümüzü doğrudan milletimize söylüyoruz. ‘ vurgusunu paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hedefimiz 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini yapmaktır” dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenimahalle Spor Salonu'nda düzenlenen, AK Parti Adıyaman İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

DEPREM KONUTLARI

Adıyaman'da yaklaşık 32 bin konutun inşasının devam ettiğini, tamamlandıkça hak sahiplerine etap etap teslim edileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedefimiz 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini yapmaktır. Ardından da inşallah her ay 15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleri ile buluşturacağız. Yılsonuna kadar 200 bin konutu ve köy evini hak sahiplerine teslim edene kadar durmadan, dinlenmeden çalışacağız. Ardından bu sayıyı 389 bine tamamlayacağız." ifadelerini kullandı.

Adıyamanlılardan bu konuda gönüllerini ferah tutmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz tutamayacağımız sözü vermeyiz, söz verdiğimiz zaman da onu yerine getirmeden rahat etmeyiz. Adıyaman'ın bize, hükûmetimize ve ittifakımıza olan inancını ve güvenini Allah'ın izniyle boşa çıkarmayacağız." diye konuştu.

Depremlerde hayatını kaybedenleri rahmetle yâd eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman halkına başsağlığı ve sabır diledi.

Adıyaman'a aynı zamanda teşekkür borçlarını ödemek için geldiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemiz siyaseti açısından bir dönüm noktasını teşkil eden 14-28 Mayıs seçimlerinde Adıyaman bizleri çok güçlü bir şekilde bağrına bastı. 14 Mayıs'ta yüzde 66 oy oranıyla, 28 Mayıs'ta ise yüzde 69 gibi rekor oyla şahsımıza destek veren Adıyaman'a en kalbî şükranlarımı sunuyorum. Kandil'den Pensilvanya'sına terör elebaşlarının tüm güçleriyle asıldığı bu kritik seçimlerde Adıyamanlı kardeşlerimiz geleceklerine sahip çıktı. Adıyaman, 'altılı masa' denilen proje yapının ve cumhurbaşkanı adaylarının yalan ve bühtan siyasetine fırsat vermedi." diye konuştu.

CHP

Adıyaman halkının, acılarını istismar ederek iktidar rüyası gören fırsatçılara müsaade etmediğini, onların oyunlarına gelmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Bugün şöyle son 8 ayda yaşananlara baktığımızda, Adıyaman'ın nasıl doğru, isabetli ve basiretli bir tercih yaptığını çok net görebiliyoruz. Türkiye'nin sonu felaketle bitebilecek çok büyük bir uçurumun kenarından döndüğü gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor. Beraber aylarca yol yürüdükleri, '13. Cumhurbaşkanımız' diyerek aylarca millete reklamını yaptırdıkları zatın bugün adının anılmasına dahi tahammül edemiyorlar. Seçim yenilgisinin faturasını bir kişiye kestiler, sanki kendilerinin hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi pişkince yollarına devam ettiler. Bununla da kalmadılar, Cumhurbaşkanı adaylarının yanında yöresinde kim varsa tekmili birden hepsini siyasetten diskalifiye ettiler. Dikkat edin, 14-28 Mayıs seçimlerinin üzerinden 8 ay geçti ama CHP ve eski ortakları arasındaki kavganın, gürültünün arkası hiç kesilmedi. Her gün yeni bir skandala uyanıyor, özellikle CHP'li vatandaşlarımızın umutlarını kıran bir Bizans oyununa şahit oluyoruz.

ADIYAMAN’IN FERASETİ

Adıyaman, tüm propagandaya rağmen 14-28 Mayıs seçimlerindeki ferasetli tavrıyla buna 'dur' demiştir. Adıyamanlı kardeşlerimiz sadece kendi istikballerini değil, aynı zamanda 85 milyonun geleceğini de kurtardı. Bunun yanında Türkiye'ye hizmetle ve eserle geçecek altın değerinde bir 5 yıl daha kazandırdınız. Rabbim tüm Adıyaman halkından razı olsun. Siz bize sahip çıktınız, desteğinizi, duanızı bizden esirgemediniz. İnşallah biz de sizleri çaresiz, sahipsiz, boynu bükük bırakmayacağız."

CUMHUR İTTİFAKI

Cumhur İttifakı olarak vatandaşların umutlarını asla boşa çıkarmayacaklarını, devletin tüm imkânlarıyla depremzede şehirleri en kısa sürede yeniden ayağa kaldıracaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şunu çok açık ve net ifade etmek isterim; muhalefetin ne yaptığını, ne söylediğini 3 kuruşluk menfaatleri için hangi yalanlara sarıldıklarını asla önemsemiyoruz. Bunlara cevap vermek için sarf ettiğimiz her nefesi ziyan olarak görüyoruz. Eskisi, yenisi ve sütre gerisinden idare nedeniyle CHP yönetiminin ülkenin ve milletin sorunlarına çözüm üretmek gibi bir derdi yoktur. Bunlar siyasi kariyer peşinde koşan, kifayetsiz muhterislerdir. Milletimiz de bunların tıynetini, kıratını, fikrini ve zikrini çok iyi biliyor. Bunun için biz sadece ve sadece işimize odaklanıyoruz. Depremzedelerimizin dertlerine nasıl en kısa sürede derman oluruz, buna bakıyoruz. Asrın felaketini yaşamış şehirlerimizi nasıl imar ve ihya ederiz, buna kafa yoruyoruz. İşçimizin, sanayicimizin, emeklimizin, esnafımızın, tüccarımızın, çiftçimizin sıkıntılarını nasıl çözeriz bununla uğraşıyoruz."

TERÖRLE MÜCADELE

Etrafı adeta ateş çemberiyle çevrili Türkiye'yi nasıl sahil-i selamete çıkarabileceklerinin endişesini taşıdıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son dönemde üzerimize salınan terör örgütlerinin başını nasıl ezeriz bunun mücadelesini veriyoruz. Bizim gündemimizde milletimizi hedefleri ve hayalleriyle buluşturmak var. Bizim gündemimizde ülkemizi bölgesel ve küresel krizlerin çözümünde anahtar konuma getirmek var. Bizim gündemimizde Türkiye Yüzyılı'nın en kısa sürede inşası var. Bizim gündemimizde vatandaşımızın canını yakan enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadele var. Bizim gündemimizde Türkiye'yi ekonomide, savunmada, diplomaside, sağlıkta, ticarette, turizmde ve diğer alanlarda lider ülke yapmak var."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun dışında bir saikle hareket etmeyi kendilerine zül saydıklarını, muhalefet gibi laf üstüne laf koymanın, yalanla, iftirayla, çarpıtmayla siyasetteki başarısızlıkları örtmenin hevesinde olmadıklarını söyledi.

"ADIYAMAN-ÇELİKHAN YOLUNUN İHALESİNİ 13 MART'TA YAPIYORUZ"

İş yapmanın, hizmet etmenin, eser ortaya koymanın ve Adıyaman halkıyla birlikte 85 milyon vatandaşın dertlerine derman olmanın peşinde olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nitekim şehrimizin çok önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan Adıyaman-Çelikhan yolunun ihalesini 13 Mart tarihinde yapıyoruz. Ne diyor hikmet erbabı, 'Kamil odur ki koya dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser.' Biz de geride hayır duyasıyla anılacak eserler bırakmanın derdindeyiz. Rabb'im son nefesimize kadar bu niyet üzerine çalışmayı, yürümeyi bizlere nasip eylesin." dedi.

14-28 Mayıs 2023'teki seçimlerde elde ettikleri avantajı, 31 Mart'taki seçimlerde büyük bir zafer kazanarak taçlandıracaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "31 Mart'a hazır mıyız? Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? 31 Mart'ta Adıyaman'ın merkez ve ilçelerinde gümbür gümbür sandıkları patlatarak gelmeye var mıyız? AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak hazırlıklarımızı çok önceden yaptık. Şehirlerimizin sorunlarına dair çözüm önerilerimizi netleştirdik. Hangi ilimizin neye ihtiyacı olduğunu doğru tespit ederek buna göre plan ve projelerimizi tek tek belirledik." diye konuştu.

"BELEDİYECİLİKTE AK PARTİ VE CUMHUR İTTİFAKI İLE YARIŞABİLECEK BABAYİĞİT YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ocak'ta Ankara'da düzenledikleri coşkulu bir programla seçim beyannamelerini kamuoyuyla paylaştıklarını anımsatarak, sadece sorunlara odaklanan değil, aynı zamanda şehirleri Türkiye Yüzyılı'na hazırlayacak vizyoner projelerle milletin huzuruna çıktıklarını aktardı.

BEYANNAME

Beyannamenin 8 bölümden oluştuğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Birinci bölüm AK Parti'nin yerel yönetim vizyonu. İkinci bölüm katılımcılık, şeffaflık ve hesap verebilirlik. Üçüncü bölüm dirençli şehirler. Dördüncü bölüm Türkiye Yüzyılı'nda şehir ve çevre. Beşinci bölüm toplumsal refah, öncelikli şehir ekonomileri. Altıncı bölüm duyarlı ve kapsayıcı sosyal belediyecilik. Yedinci bölüm kültür üreten şehirler. Sekizinci bölüm ise hizmet ve eser belediyeciliği. Tüm bu başlıklarda, her biri çok detaylı çalışılmış alt başlıklar bulunuyor.

21 YILLIK MÜKTESEBAT

Dolayısıyla belediyelerdeki 30 yıllık zengin tecrübemizle iktidardaki 21 yılı aşan müktesebatımızı harmanlayarak her açıdan kapsayıcı, pratik ve toplumun tüm kesimlerine hitap eden bir yol haritası çıkardık. 31 Mart'ta milletimizin onayını aldıktan sonra seçim beyannamemizi adım adım hayata geçireceğiz. Elini vicdanına koyan her bir vatandaşımız şu gerçeği kabul ediyor; belediyecilik konusunda AK Parti ve Cumhur İttifakı ile yarışabilecek hiçbir babayiğit yoktur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hizmet ve eser siyasetinde kendileriyle aşık atabilecek kimsenin çıkmadığını, bugüne kadar hep kendileriyle yarışıp kendi vizyonlarını aşmaya çalıştıklarını söyledi.

"Rakiplerimizin beceriksizliğinden, çapsızlığından ve iş bilmezliğinden güç devşirenlerden asla olmadık." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlere hep daha iyi, daha kaliteli hizmet götürmenin mücadelesini verdiklerini belirtti.

Siyaset ve toplum mühendisleriyle seçim kazanma hesabı yapmak yerine, milletin gönlüne girerek sandıktan birinci çıkmaya gayret ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün de aynı hassasiyetle hareket ediyoruz. CHP gibi kapalı kapılar ardında bölücü örgütün uzantılarıyla demlenmek yerine, Cumhur İttifakı olarak sözümüzü doğrudan milletimize söylüyoruz.

Siyaseti basit toplama çıkarma işlemine indirgeyenler kazın ayağının hiç de öyle olmadığını 31 Mart gecesi acı bir tecrübeyle görecektir. Millet, siyaseti kişisel ikbali için at pazarlığına çevirenler ile ülkeye hizmet için didinenleri ayıracak, iradesini tapulu mülkü gibi gören kibir abidelerini siyasetten inşallah tasfiye edecektir. Eski Türkiye'nin kirli pazarlıklarını yeniden horlatmak isteyenler, hak ettikleri şekilde siyaset arşivinin tozlu raflarındaki yerlerini alacaklardır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapısı çalınmadık ev bırakmayacaklarını vurgulayarak, "Ben sizlere inanıyorum. Öyleyse 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için kararlı mıyız? 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirlerimizi gerçek belediyecilikle taçlandırıyor muyuz? Bunun için seçim gününe kadar kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Büyük ve güçlü Türkiye vizyonumuza sıkı sıkıya sahip çıkmaya var mıyız? Seçim zaferimiz şimdiden kutlu ve mübarek olsun." ifadelerini kullandı.

Milletin kantarına çıkmalarına 52 gün kaldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah 52 gün sonra hep birlikte sandığa giderek gerçek belediyecilik için oylarımızı kullanacağız. Şehirlerimizin her anında hep yanında olacak adaylara oylarımızı vereceğiz. Adıyaman'ın tercihinin yine AK Parti'den ve Cumhur İttifakı'ndan yana olacağına inanıyorum. Sizlerden merkezde Ziya Polat kardeşime çok güçlü destek bekliyorum. Aynı şekilde ilçelerimizde de adaylarımıza sahip çıkacağınızdan şüphe etmiyorum." diye konuştu.

 
Erdoğan: Gençlik için tüm imkanları seferber ettik
 
Yılmaz ekonomiyi değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir 10 yerde halk pazarı açacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kent merkezinde 10 adet Pazar yeri açılacağını açıkladı.
Sekmen ETSO’da iş dünyası ile buluştu
Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Mehmet Sekmen, Erzurum Ticaret ve ...
MHP 55 belediye başkan adayını daha açıkladı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde ...
 
Erzurumlulardan Kurum’a destek
Gaziosmanpaşa Merkez Camii’nde kandil programına katılan İBB Başkan Adayı ...
Bahçeli: Fitne ve dedikodular birer birer boşa çıkarıldı
Bahçeli, ‘İstikrar ve güvenliğimizi asla gevşetemeyiz. Hüsran ve eziyet ...
Bahçeli: ‘Memur ve işçilerimizin yüzünü güldüreceğiz’
Bahçeli, “Çiftçilerimizin sorunlarını çözeceğiz. Üzüm üreticilerimizin ...
 
MHP, aday listesi teslim tarihi belli oldu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, ...
Yılmaz: 'Birlik içinde durmaksızın çalışacağız'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Depremin hemen sonrasında nasıl ...
Cumhur ittifakı SKM açılışında buluştu
MHP Erzurum Seçim Koordinasyon Merkezi düzenlenen törenle açıldı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva