Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Şimşek: 'OVP arzulanan sonuçları veriyor'
Şimşek: 'OVP arzulanan sonuçları veriyor'
HABERLER>SÄ°YASET
6 Şubat 2024 Salı - 02:56

Yılmaz: 'Birlik içinde durmaksızın çalışacağız'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Depremin hemen sonrasında nasıl ki devlet ve millet olarak asrın dayanışmasını sergilediysek, Türkiye Yüzyılı’nın dirençli şehirleri için de birlik içinde durmaksızın çalışacağız” dedi.

Yılmaz:  Birlik içinde durmaksızın çalışacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Depremin hemen sonrasında nasıl ki devlet ve millet olarak asrın dayanışmasını sergilediysek, Türkiye Yüzyılı’nın dirençli şehirleri için de birlik içinde durmaksızın çalışacağız” dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçen yıl 6 Şubat’ta yaşanan, 11 ili ve 14 milyon kişiyi etkileyen depreme ilişkin açıklamalara bulunu. Yılmaz, depremin yıl dönümünde kaybedilen vatandaşları rahmetle andı, yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunu. Depremin ilk anından itibaren devletin tüm imkânlarıyla anında harekete geçmiş, millet ile tek yürek olarak depremzedelerimizin yardımına koştuğunu ifade eden Yılmaz, “Depremin yaşandığı ilk günlerde acil müdahaleler biter bitmez, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve ilgili tüm kurumlarımızın eşgüdüm içinde çalışmasıyla, afetin yaralarının kalıcı olarak sarılması için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Bu kapsamda; kalıcı konutların inşası, altyapıların rehabilitasyonu, sosyal ve ekonomik hayatın canlandırılması başlıkları altında yoğun çalışmalar yürütüldü” ifadelerini kullandı.
Yılmaz, Temmuz ayında Meclis tarafından kabul edilen ek bütçeyle deprem bölgesine 762 milyar lira tutarında bir kaynak ayırdıklarını hatırlatarak, “2024 yılında ise sadece merkezi yönetim bütçemizden deprem yaralarının sarılması ve Türkiye Yüzyılı’nda daha dirençli şehirlerin inşası için 1 trilyon Türk Lirası’nı aşan kaynak tahsisi yaptık” ifadelerini kullandı.
Deprem bölgesinin yeniden ihyası için yapılan çalışmaların ağırlıklı kısmını 2024 yılında tamamlamayı hedeflediklerine dikkat çeken Yılmaz, “Bir yandan deprem bölgesinin ihyası için yaralarımızı sararken bir yandan da Türkiye genelinde afetlerle mücadele kapsamında riskleri azaltıcı yatırımlar yapıyoruz. 2023 yılında ülke genelinde kentsel dönüşümün hızlanması ve dirençli şehirlerin inşası için yeni yasal düzenlemeler yaptık. Bu kapsamda Türkiye’nin yapı stokunun yenilenmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza bağlı müstakil ‘Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’ kuruldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk etabı bu hafta sonu teslim edilen konutların ve köy evlerinin yaklaşık 46 binini bu ay sonuna kadar hak sahiplerine teslim edeceğiz. İzleyen aylarda da konutları ve köy evlerini peyder pey hak sahipleriyle buluşturmayı hedefliyoruz. Küresel ekonomide zorlu sınamaların, bölgemizde jeopolitik gerilimlerin yaşandığı bir dönemde, güçlü liderlik, siyasi güven ve istikrar ile ülkemiz bu ağır yükün altından alnının akıyla kalkmaktadır. Yapılan yatırımlar ile deprem bölgesi geleceğe çok daha güvenli ve risklerini azaltmış olarak hazırlanmaktadır. Depremin hemen sonrasında nasıl ki devlet ve millet olarak asrın dayanışmasını sergilediysek, Türkiye Yüzyılı’nın dirençli şehirleri için de birlik içinde durmaksızın çalışacağız. Rabbim'den güzel ülkemizi her türlü afet ve felaketten korumasını niyaz ediyorum” açıklamalarında bulundu.

 
Karahan: 'Parasal sıkılığını korumakta kararlıyız'
 
Tekin öğrencilerin coşkusunu paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhur ittifakı SKM açılışında buluştu
MHP Erzurum Seçim Koordinasyon Merkezi düzenlenen törenle açıldı.
Sunar: ‘Rabbim mahcup etmesin’
Sunar, “Büyük bir coşku, tatlı bir heyecan içerisindeyiz. Hayalleri eserleştirmeye, ...
MHP seçim beyannamesini 5 Şubat'ta açıklayacak
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'ne ...
 
Tekin’den tek millet bilinci vurgusu
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Azerbaycan'da gerçekleştirdiği temasların ...
Kurtulmuş Diplomat Akademisi’ne seslendi
Kurtulmuş, “Terörden çok çekmiş bir devlet olarak, Türkiye olarak vekalet ...
Bahçeli: 'Ne tarih ne de millet affetmeyecektir‘
Bahçeli, 'Demokrasiye ve hukuka saygı herkesin, hepimizin temel sorumluluğudur. ...
 
MHP 55 belediye başkan adayını daha açıkladı
MHP, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 1 büyükşehir ilçe, ...
YSK'dan oy pusulası sıralama açıklaması
YSK, Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki ...
'Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik'
AK Parti, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'ne ilişkin beyannamesini ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva