Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>EKONOMÄ°
7 Mart 2011 Pazartesi - 07:47

İsen'den 'Marka Çağrı'

Erzurum'un Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na (Universiade) başarılı ev sahipliği yapmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen'in katılımıyla 'marka şehir' toplantısı yapıldı.

İsen den  Marka Çağrı

 Erzurum'un Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na (Universiade) başarılı ev sahipliği yapmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen'in katılımıyla 'marka şehir' toplantısı yapıldı.
Erzurum; turizmden, tarıma, kültürel tarihi dokusundan yerel tatlarına kadar bütün alanlarda marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
    Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen'in başkanlığında, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün moderatörlüğünde bürokratlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile Atatürk ve Erzurum Üniversitesi rektörlerinin katılımıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde 'marka şehir' toplantısı düzenlendi.
İSEN’DEN ERZURUM’A ÖVGÜ  
 Prof. Dr. İsen, Erzurum'un ve Türkiye'nin 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'ndan yüzünün akıyla çıktığını söyledi.
Prof. Dr. İsen, Universiade 2011 sonrasında Erzurum'un özellikle kış turizmi alanında yeni bir yol haritası belirlemesinin gerektiğini ifade etti. Şehirdeki ve şehir dışındaki Erzurumluların beyin fırtınası gerçekleştirerek, elde edilen başarının sürdürülebilmesi için yeni eylem planının hayata geçirilmesinin altını çizen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsen, "Erzurum'u turizm alanında marka şehir haline getirmemiz gerekiyor. Devlet ve hükümet üzerine düşeni yaptı. Tarihi derinliği ve zenginliği olan Erzurum'un yıldızı tekrar yükselmeye başlamıştır bize düşen bu yıldızı parlatmaktır. Bunun içinde yediden 70'e herkes elini taşın altına sokmalıdır." dedi.
İsen, "2020'li yıllardan sonra yapılacak olan Dünya Kış Olimpiyatları'nın mutlak suretle bu şehre (Erzurum'a) getirilmesi lazım" dedi.
İsen, Erzurum Valiliği tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü salonunda düzenlenen, "Marka Şehir Erzurum" adlı toplantıda yaptığı konuşmada, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapan kentin markalaşması yönünde bir dizi çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.
İSEN’İN VURGULARI
Erzurum Winter UNİVERSİADE 2011'in Erzurum'un marka kent olma yolunda önemli bir adım teşkil ettiğini ifade eden İsen, "Bence UNİVERSİADE bir başlangıç. Erzurum'a alınması, bunun yüz akıyla gerçekleştirilmesi bir başlangıç. Bundan sonraki süreç, gerçekten iyi yönetilmesi gereken bir süreç. İyi yönetilme sürecinde de devletten çok bizatihi Erzurumlu'nun buna çok ciddi bir şekilde sahip çıkması gerekiyor" diye konuştu.
ALP ÖRNEKLEMESİ
Kış sporlarının önemine vurgu yapan İsen, kış sporlarının dünyada Yaygın olarak Alpler'de başlayıp Kafkaslar'da biten bir olgu olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Alpler'in çevresindeki ülkelerde diyelim ki ülkede kişi başına düşen milli gelir 25 bin Avro civarında ise, Alpler'in eteklerindeki dağ köylerinde bu işlerle uğraşan köylülerin milli geliri, yaklaşık diğer ülke milli gelirinin 3.5, 4 katı civarındadır. O zaman gerçekten biz bu faaliyeti iyi organize edebilirsek, iyi örgütleyebilirsek bugüne kadar Erzurum ve Doğu Anadolu için dert, sıkıntı ve problem kaynağı olan kar, bir anlamda beyaz altına dönüşme gibi bir fırsatı da beraberinde getirmektedir."
Kış Oyunlarının bu anlamda çok önemli olduğunu söyleyen İsen, UNİVERSİADE'nin inşa ve icra alanında başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti.
2020 HEDEFİ
Bu süreçte şehrin gelişmesi için bir takım hedeflerin belirlenmesi gerektiğini vurgulayan İsen, "Bu hedeflerle nasıl UNİVERSİADE gerçekleştirildiyse benzer bir biçimde bu da gerçekleştirilebilir. Bunun nihai süreci 2020'li yıllardan sonra yapılacak olan Dünya Kış Olimpiyatları'nın mutlak suretle bu şehre getirilmesi lazım. Bunlar yapılabilirse ileride Erzurum tarihini yazanlar bu şehri 'olimpiyatlardan önce ve olimpiyatlardan sonra' diye ikiye ayırarak izah etmek ihtiyacını duyacaklardır" şeklinde konuştu.
TANPINAR'IN "BEŞ ŞEHİR" ADLI ESERİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ-
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsen, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Beş Şehir" adlı kitabında Erzurum'un iktisadi yönüne de değindiğini anımsatarak, "Erzurum için Tanpınar'ın o Ortaçağ uygarlığı çerçevesinde zikrettiği İpek Yolu uygarlığını, biz bugün büyük ölçüde turizm ve kış turizmi çerçevesi üzerine oturtabiliriz" dedi.
Turizmin beraberinde 48 sektörü sürükleyen bir lokomotif alanı olduğunu vurgulayan İsen, Erzurum'un tarihi ve turistik dinamiklerini harekete geçirmesi halinde turizm sektöründe de önemli gelişmeleri yakalayacağını ifade etti.
"ERZURUM, ANTALYA'NIN SİMETRİSİ OLMALI"
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk de, Erzurum'un kış sporlarıyla dünyanın sayılı şehirlerinden birisi olduğunu; ancak marka kent olamadığını ifade etti.
Vali Öztürk, Türkiye'nin yaz turizmi merkezi Antalya'nın simetrisi olarak kış turizminde de Erzurum'un marka şehir haline getirilebileceğine değinerek, "Erzurum, Antalya'nın simetrisi olmalı. Çünkü kış sporlarıyla marka şehir olabilmemiz için gerekli potansiyele sahibiz. Sadece bu potansiyeli harekete geçirmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.
MARKA ŞEHİR İÇİN DÜŞÜNCE FIRTINASI ESTİRİLDİ
Toplantıya katılan ve şehri temsil eden sivil toplum örgüt temsilcileri, akademisyenler, gazeteciler ile bürokratlar Erzurum'un marka şehir olabilmesi konusunda çeşitli fikirler öne sürüp, şehirde görülen eksiklikler ile çözüm önerilerini de dile getirdiler.
    Vali Öztürk, konuşmacıların sunduğu getirdiği teklif ve önerileri not aldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrasında Vali Öztürk, 5 bin yıllık tarihi geçmişi olan Erzurum'un marka kent olabilmesi için, 'Erzurum' isminin sosyo-kültürel, sosyo-ekonomik etkinliklerde ön plana çıkartılması gerektiğini anlattı.
    Marka şehir olma yolunda Valilik uhdesinde sekretaryalık oluşturulacağını da sözlerine belirten Öztürk, "İçerisinde valilik, belediye, üniversite ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin bulunduğu sekretaryalık birimi oluşturularak marka kent çalışmalarımız devam edecek." dedi.
    Programda, ayrıca, "Marka şehir nedir? Kent markalaşması nedir?" gibi soruların yer aldığı 15 dakikalık bir sunum ile katılımcılara marka şehir hakkında teknik bilgi sunuldu. 

 
Seçim sürecinde Küçükler Rotası
 
Erzurum'un 'Cici' yüzü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA Erzurum'u tanıtacak
Erzurum - Erzincan ve Bayburt’un kalkınması için kurulan Kuzey Doğu Anadolu ...
Bakır’dan PTSO Üyelerine çağrı
Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası (PTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut ...
Markalaşma'ya 'Ala Destek'
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen ve Başbakanlık ...
 
Öztürk kalkınma önceliğini belirledi
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ...
Rekortmenlere tebrik yağmuru
Erzurum'un Tortum ilçesinde vergi rekortmenleri belli oldu. AK Parti Tortum ...
Kar mücadelesine rekor harcama
Erzurum’da son iki ay içinde karla mücadeleye yaklaşık 20 milyon lira ...
 
HEM işsizlere meslek edindiriyor
Oltu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı İş Makineleri Operatörleri ...
Kalkınmada 2023 rotası belirlendi
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) 19’uncu Yönetim Kurulu ...
Tarımda yeni destek konsepti
Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, 2011 yılında uygulanacak tarımsal desteklerle ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva