Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Sağlıkçılardan Filistin için sessiz yürüyüş
Sağlıkçılardan Filistin için sessiz yürüyüş
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
HABERLER>GÜNDEM
27 Ocak 2011 Perşembe - 00:57

Öğrenci Kollektifleri Erzurum yolunda

Erzurum'a gitmeye çalışan Öğrenci Kollektifleri ve Genç-Sen üyesi bir grup öğrencinin de Ankara'da polis tarafından bekletildikleri öğrenildi.

Öğrenci Kollektifleri Erzurum yolunda

Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup, Başbakan Erdoğan'ın öğrenci temsilcileri ile yapacağı toplantıyı protesto etmek üzere Erzurum'a hareket etti.
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü girişinde toplanan Öğrenci Kolektifleri mensubu grup adına yapılan açıklamada, parasız eğitim mücadelesindeki kararlılığı göstermek ve üniversite dosyalarını sunmak üzere Erzurum'a gidileceği ifade edildi. Grup, daha sonra otobüslerinin bulunduğu Kurtuluş Parkı'na yürüdü. Burada otobüslere binen öğrenciler, Erzurum'a hareket etti. İHA
TGB ÜYELERİNEDN TEPKİ
Türkiye nin çeşitli bölgelerinden biraraya gelerek Erzurum'a gitmekte olan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 180 öğrencinin bulunduğu 4 otobüs Ankara'nın Elmadağ ilçesinin ardından, Kırıkkale'ye bağlı Yahşihan ilçesi yakınlarında da bir dinlenme tesislerinde durduruldu. Öğrencilerin GBT sorgusu için kimliklerinin alındığı açıklandı. TGB Genel Başkanı İlker Yücel, "Aramızda kesinlikle sabıkalı yok neden durdurulduğumuza anlam veremiyoruz. Üç kez durdurulduk. Erzurum'a gidene kadar daha kadar durdurulacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu.
ARAÇLAR POLİS TARAFINDAN DURDURULDU
Kurultay yapmak üzere Erzurum'a giden TGB üyesi 180 kişinin içinde bulunduğu 4 otobüs, önce Ankara'nın Elmadağ ilçesinde durdurularak GBT sorgusu yapılan grup daha sonra Kırıkkale'ye bağlı Yahşihan ilçesinde polis tarafından yeniden durduruldu. Açıklama yapan Genel Başkan İlker Yücel 30 kilometrede bir arama yapıldığını belirtirken, şunları kaydetti:
‘Aramızda kesinlikle sabıkalı yok neden durdurulduğumuza anlam veremiyoruz. Üç kez durdurulduk. Erzurum'a gidene kadar daha kadar durdurulacağımızı bilmiyoruz. Bizler Türkiye Gençlik Birliği üyeleri olarak kurultayı yapmak için Erzurum'a gidiyoruz. Başbakanın yapacağı öğrenci kurultayının alternatifini toplayacağız. Fakat Emniyet 30 kilometrede bir kimlik kontrolü yapıyor. Daha önce İzmir, Eskişehir, İstanbul ve diğer illerden gelen arkadaşlara kimlik kontrolü yapılmasına rağmen Kırıkkale de tekrar kimlik kontrolü için burada 1 saattir bekletiliyoruz. Erzurum gidiş konusunda olabildiği kadar zorluk çıkarıyorlar. Bir nevi AKP ye karşı gelenlere herkese yaptıkları gibi, AKP muhalefet edenlere yaptıkları gibi şu anda biz de ciddi bir şekilde engelle karşı karşıyayız. 30 kilometrede bir durduruluyoruz. Ankara da çıkarken polisler gelip bir kontrol yaptı. Üçüncü kimlik kontrolü yapıldı. Kırıkkale de ise 2 saatlik bir durdurma oldu. Bilmiyorum. Erzurum'a kadar kaç kez durdurulacağız. Aramızda bir tane bile sabıkalı kişi yok. Herhalde sindirme, korkutmak için bunlar bir kişiye domuz dediler. Galatasaray taraftarına terörist dediler. Madenciye iyi güzel öldü dediler. Öğrenci eylem yaparsa terörist oluyor. Marjinal oluyor. Buna karşı AKP yi muhalefet etmeyi yasaklıyorlar. Şunu da belirtelim adım adım yaklaşıyoruz Erzurum'a Cumhuriyet düşmanlarını rahat bırakmayacağımızı göstereceğiz."
Kırıkkale yakınlarında bulunan Kös Petrol Dinlenme tesislerinde geniş kapsamlı olarak emniyet güçleri tarafından kontrol altında bulunan öğrenciler yaklaşık 2 saat sonra yola çıktılar.
Öte yandan, Erzurum'a gitmeye çalışan Öğrenci Kollektifleri ve Genç-Sen üyesi bir grup öğrencinin de Ankara'da polis tarafından bekletildikleri öğrenildi. Öğrencilerle polisler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandığı bildirildi.DHA

 
DABKON Başkanı Şener'e tebrik yağıyor!
 
Kar şehire değil umuda yağdı..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DABKON Başkanı Şener'e tebrik yağıyor!
TV8’de Erkan Tan’ın programına katılan DADAŞTV Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni ...
Bölgemizde neler oluyor!
Doğu Anadolu Bölgemizde olup biteni okurlarımızın bir çırpıda görmesi ...
Erzurum Esnafı burnundan soluyor!
2011 Üniversiad Oyunları Erzurum için bir şans gibi görünse de, esnaf ...
 
Fevzi Budak görevine başladı...
Milli Eğitim müdürü Fevzi BSudak, bir süre önce, soruşturma gereği uzaklaştırıldığı ...
Universiade 2011'i Cumhurbaşkanı açacak
Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sözlü ...
Bölgede ne var ne yok!
Doğu Anadolu Bölgesinde yaşanan gelişmeleri bir çırpıda görmeniz için ...
 
Katil de maktul de Erzurumlu ama?
Sokak ortasında 7 çocuklu kızını öldüren baba, "Namus meselesi" dedi. ...
Gülyurt’tan EGC’ye taziye mesajı
Erzurum ve Bölgede Basın Camiasının Önder isimlerinden Durdemir Bilirdönmez’in ...
Varlığımızı onlara borçluyuz...
Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan 90 bin asker, Bursa Kent Konseyi ve ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva