Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
TCMB piyasa katılımcıları anketini yayımladı
TCMB piyasa katılımcıları anketini yayımladı
Özvar: 'Türkiye'deki üniversitelerin yüzde 99.8'i dolu'
Özvar: 'Türkiye'deki üniversitelerin yüzde 99.8'i dolu'
Hava platformlarının sayısı artacak
Hava platformlarının sayısı artacak
HABERLER>GÜNDEM
1 Şubat 2011 Salı - 06:50

Efsane sima Barutçu Erzurum'daydı

Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Efendi Barutçu, Türk Ocakları Erzurum Şubesi’ni ziyaret ederek, Erzurum Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Üniversite Rektörlüğü başta olmak üzere, şehirde birtakım temaslarda bulundu.

Efsane sima Barutçu Erzurum daydı

Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Efendi Barutçu, Türk Ocakları Erzurum Şubesi’ni ziyaret ederek, Erzurum Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Üniversite Rektörlüğü başta olmak üzere, şehirde birtakım temaslarda bulundu.
BARUTÇU AÇILIŞA KATILDI
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ün daveti ile Dünya Üniversitelerarası 2011 Erzurum Kış Olimpiyatları’nın Açılış Törenleri’ne iştirak eden Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Efendi Barutçu, Türk Ocakları Erzurum Şubesi’ni ziyaret ederek, Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte bir toplantı yaptı.
Türk Ocakları Erzurum Şube Başkanı Dr.Sadık Yalçın ve Yönetim Kurulu üyelerinin iştirak ettiği toplantıda Erzurum Şubesi’nin yaptığı çalışmalar ile 2011 yılı için tanzim edilen program değerlendirildi.
TÜRK OCAKLARI, KÜLTÜR OCAKLARI
Türk Ocakları Erzurum Şube Başkanı Dr.Yalçın, Erzurum Şubesi’nin Gez Mahallesi, Kazım Karabekir Cad. Kazım Karabekir İş Merkezi (Eski SSK Tesisleri) Kat:7 (0442 2334127) adresinde sürekli faal halde olduğunu belirterek, her hafta sonu en az bir seminer çalışmasının yapıldığını ve Şube’ye davet edilen bir konuşmacının, kendi ihtisas sahası ile alakalı olarak katılımcıları bilgilendirdiğini belirtti.
YALIN’IN AÇIKLAMASI
Dr.Yalçın, bu çalışmaların yanında muhtelif tarihlerde sosyal ve kültürel faaliyetler de gerçekleştirdiklerini ifade ederek, çalışmalarının 2011 yılında da devam edeceğini ifade etti.
Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Efendi Barutçu, Erzurum Şubesi’nde yaptığı bir dizi toplantıdan sonra, Erzurum Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Üniversite Rektörlüğü başta olmak üzere, bazı kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel sektör kuruluşlarında ziyaretlerde bulundu.
ERZURUM İÇİN BİR FIRSAT DÖNEMİ
Barutçu, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ü makamında ziyaret ederek, 2011 Kış Oyunları’nın Erzurum için büyük bir şans olduğunu, şehrin bu şansı bir fırsata çevirmesi gerektiğini ifade etti.
Barutçu; Palandöken, Konaklı ve Kandilli’deki olimpiyat tesisleri ile Olimpiyat Köyü, atlama kuleleri, buz pateni salonu, bayanlar ve erkekler kayak pistleri ve talim pistlerini gezip gördüğünü belirterek; bir buçuk, iki sene zarfında inşa edilen Kış Olimpiyatı tesislerinin her şeyden önce Türk insanının Türk mühendis, mimar ve işçileriyle Türk müteahhitlerinin başarısı olduğunu söyledi.
BARUTÇU’NUN DEĞERLENDİRMESİ
Ayrıca, bu kadar kısa süre zarfında 500-600 milyon liralık bu yatırımı başarıyla sonuçlandıran mahalli yöneticileri sayın valiyi ve bu işin arkasındaki siyasî iradeyi kutlamak bir hakşinaslık gereğidir dedi.
Bu tesislerin 3-5 sene sonra semeresini vereceğini hem Erzurum turizmine ve iktisadi hayatına büyük katkılar sağlayacağını hem de bu tesislerde yetişecek gençlerin Türkiye’ye madalyalar getireceğini, kazanacakları şampiyonluklarla İstiklâl Marşımızı dünyanın muhtelif yerlerinde okutup Türk Bayrağı’nı göndere çektireceklerini ifade etti.
Barutçu, daha sonra Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne geçerek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile makamında görüştü. Belediyelerin, “halk iradesi”nin tecelli ettiği müesseseler olduğunu belirten Barutçu, şöyle devam etti:
“2011 yılı, Türk Yurdu Dergisi’nin 100’üncü yılıdır. 100 yıldır, başka bir ifadeyle tam bir asırdır Türk Yurdu Dergisi yayın hayatına devam etmektedir. Türk milletinin iradesine tercüman olmaktadır.
TÜRK YURDU DERGİSİ
Aylık olarak yayınlanan Türk Yurdu Dergisi, son 25 yıldır kesintisiz olarak yayın hayatına devam etmektedir. 2011 yılında çıkarılacak her sayı, birer “anıt sayı” olacaktır. 400 farklı konu tesbit ettik; her konuda ihtisas sahibi yazarlar ve akademisyenler yazı ve makaleleri ile Dergi’ye katkıda bulunacaklar” dedi.
REKTÖR KOÇAK’A ZİYARET
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ardından Atatürk Üniversitesi’ne geçen Barutçu, Rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak ile görüştü. Barutçu görüşmede; çok sayıda akademisyenin Türk Ocakları merkez ve taşra kurullarında vazifeli olduğunu belirterek, yaptığımız araştırmalara göre, Türk Ocakları Erzurum Şubesi hakkında Atatürk Üniversitesi’nde yapılmış bir çalışma maalesef bulunmamaktadır. Erzurum’daki Üniversite köklü bir üniversitedir ve “üniversite kuran üniversite”dir. Anadolu’daki birçok üniversite hocası, Erzurum’dan gitmiştir. Bu sebeple Erzurum aynı zamanda “hocaların hocaları”nı da yetiştiren bir üniversite ünvanına sahiptir. Böyle bir üniversiteden beklentimiz, Türk Ocakları Erzurum Şubesi tarihinin akademik çalışmalara, master ve doktora tezlerine konu edilmesidir. Türk Ocakları Erzurum Şubesi’nin tarihi önemlidir; çünkü, Şube’nin tarihi aynı zamanda Erzurum’un sosyal, siyasi ve iktisadi tarihidir; Erzurum’un tarihidir, Kurtuluş’un tarihidir” dedi.
TÜRK OCAKLARI 100.YAŞINA GİRİYOR
Üniversite’deki ziyaretin ardından Kamu-Sen Erzurum Şubesi’nde, Şube Sekreteri Sebahattin Bardak ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşen Barutçu, Türk Ocakları’nın bu sene 99 yaşında olduğunu, gelecek yıl 100 yaşına gireceğini ifade ederek şöyle devam etti: “Sivil toplum kuruluşları ve kitle örgütleri, demokratik bir toplum için vazgeçilmez müesseselerdir. Bu kuruluşlar ve örgütler aynı zamanda bir fikir, düşünce ve heyecan birlikteliğidir.
Tamamen sivil bir kuruluş olan Türk Ocakları 100 yaşına girmek üzeredir. Ocak, asırlık bir çınar gibidir artık. Kızılay Derneği ve Donanma Cemiyeti hariç, 100 yaşında olan başka bir sivil toplum kuruluşu maalesef günümüzde mevcut değildir.
Türk Ocakları, iktisap ettiği bilgi birikimi ve tecrübesiyle faaliyette bulunmaktadır. Ülkemizde faaliyet gösteren diğer sivil toplum kuruluşları ile işbirliği, güç birliği yapmaya hazırız. Geçmiş yıllarda işbirliği ile yapılan çalışmalardan ülkemiz için hayırlı neticeler elde ettik”.
OSMANLICAYA VAKIF BİLİM ADAMLARINA İHTİYAÇ VAR
Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak ile makamında görüşen BarutçU, milli eğitim müfredatında Osmanlıca derslerine yer verilmesi gerektiğini ifade ederek; çok sayıda arşiv belgesi ve Osmanlıca kitap ve defter okunmayı, tasnif edilmeyi beklemektedir. Arşivlerde yapılan çalışmalar maalesef yeterli seviyede değildir. Bunun en büyük sebebi kitap, defter ve belgeleri okuyacak ihtisas sahibi dil bilimcilerin olmamasıdır.
Tarihimizin her yönüyle gün ışığına çıkarılması ve yeni, genç nesillere anlatılması, tanıtılması için Osmanlıca’ya vakıf yetişmiş bilim adamlarına ihtiyaç vardır. Bu ihtiyacın karşılanması da ancak düzenli bir eğitimle mümkündür. Bu sebeple Osmanlıca derslerine milli eğitim müfredatında yer verilmelidir, dedi.
HABER ARASI PROGRAMINA KATILDI
Kanal-25 televizyonunu da ziyaret eden Barutçu, Genel Müdür Esat Bindesen ile görüşerek, televizyonda “canlı” olarak yayınlanan “Haber Arası” programına katıldı.
Program’da yaptığı konuşmada: “Memleketimiz için yapılan her “iyi, hayırlı” işin yanındayız, yapanları hayırla yad ederiz. Yanlış iş yapanın yanlışını usulüne muvafık olarak söyleriz. Bu sebeple Türk Ocakları hiçbir siyasi partinin veya siyasi cemiyetin bir organı olmadığı gibi hiçbir siyasi partinin hasmı veya üyesi de değildir. Türk Ocakları, tam 100 yıldır günlük politikadan uzak durmuştur ve istikbalde de durmaya devam edecektir.
Türk Ocakları’nın asli görevi; Türk gençlerini millî tarih şuuruyla yetiştirmek, devlet idarecilerini, üniversiteleri ve kamuoyunun millî meselelerimize daha yakın alakalarını sağlamak, gençlerin Türk Dünyası ve insanlığa hizmet idealiyle yetişmelerine yardımcı olmaktır.
Türk İslam Dünyasında düsturumuz “dilde işte fikirde birlik”, vatan sathında vazgeçilmezimiz “tek vatan, tek Devlet, tek Bayrak, tek Dil, tek Millettir”. Ülkemizin her köşesinde yaşayan insanları vatanseverlik duygularıyla kucaklıyor ve aziz Türk Milleti’nin şerefli birer mensubu kabul ediyoruz.”dedi.
 

 
İhanetin Sorumluları kim?
 
Göçü sorgulayan var mı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rus turist kalp krizi geçirerek öldü
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarını izlemek üzere Erzurum'da bulunan ...
FISU’dan Erzurum’a uyarı
Erzurum’daki ülke yöneticileri ve basın mensupları, yaşadıkları aksaklıkları ...
Kış Oyunları'nda taciz rezaleti!
Oyunlar Köyü'nde görevli personelin Kanadalı bayan sporcuları taciz etmesi ...
 
Yüzde yüz başarı yoktur..!
Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Başkanı Killian, spor ...
FISU aksaklıkları acemiliğimize verdi!
Uluslar arası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Denetleme Komitesi ...
Zaimoğlu doçentliğe yükseldi
Atatürk Üniversitesi’nde görev yapan Erzurumlu akademisyenlerin başarısı ...
 
Nüfusta önlenemeyen düşüş..
TÜİK, 31 Aralık 2010 tarihi itibariyle Erzurum’un nüfusu da belli oldu. ...
Mehmet Ağar'a karşı saygısızlık!
2011 UNIVERSIAD Oyunlarının açılış törenine gelen Mehmet Ağar yer bulamayınca ...
Aziziye Belediyesi'ne bravo
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, 13 engelliye tekerlekli sandalye ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva