Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
PFDK kararları açıklandı
PFDK kararları açıklandı
Tekin Yeni Müfredat taslağını değerlendirdi
Tekin Yeni Müfredat taslağını değerlendirdi
Atatürk Üniversiteli öğrencilerden Filistin’e destek
Atatürk Üniversiteli öğrencilerden Filistin’e destek
Gazze'de can kaybı 34 bin 596'ya yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 596'ya yükseldi
HABERLER>HAYATıN İÇÄ°NDEN
24 Ekim 2017 Salı - 10:20

Yakutiye Müftülüğünden Cami Kültürü açılımı

Yakutiye İlçe Müftülüğü gençlerin cami ile buluşmaları ve cami kültürünü yaşamaları için çeşitli programlara imza atmaya hazırlanıyor.

Yakutiye Müftülüğünden Cami Kültürü açılımı

Cami Gençlik Merkezlerinin daha etkin çalışması için büyük gayret gösterdiklerini kaydeden Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, gelecekte ülkenin çeşitli kademelerinde sorumluluk alacak gençlerin yolunun camiden geçmesini ve cami kültürünü yaşamalarını istediklerini belirtti. Bu doğrultuda birçok programa imza atacaklarını söyleyen Yazıcı, “Bu programlarda gençlerin varlığından onların enerjisinden, heyecanından istifade etmek istiyoruz” dedi. Cami müştemilatlarında gençlere yönelik alanlar oluşturacaklarını dile getiren Yazıcı, şuanda camilerin yapılarını gözden geçirdiklerini belirtti. Gençlerin cami ile buluşmasının önemine vurgu yapan Yazıcı, “Onlar bizim geleceğimizdir, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi iyi bir şekilde yetiştirmek için bizlerde elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz” diye ekledi.

“GENÇLERİMİZİN YOLU CAMİDEN GEÇSİN, CAMİ KÜLTÜRÜNÜ YAŞASINLAR”

Gençlerin cami kültürünü yaşaması ve cami hizmetlerine katkıda bulunarak sorumluluk almaları amacıyla çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Yazıcı, “Cami Gençlik Merkezlerimizin daha etkin çalışması için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Şuan itibari ile üniversitede her iki camimizin cami gençlik kolları kuruldu. Fakat sadece üniversitede değil, üniversitede ki caminin üniversiteli gençleri olduğu gibi, sanayi bölgesinde yer camide de sanayi de çalışan gençlerimi, mahalle camilerinde de mahalle gençlerimizin cami ile buluşmasını, cami hizmetlerine katkılarda bulunmalarını, sorumluluk almalarını istiyoruz.  Cami gençlik kollarını iyi bir şekilde çalıştırabilmek için, gençleri toparlayan, onlarla programlar yapan, gençler toplandığı zaman onların ihtiyaçları için finansman işi, yapan ve toplana günlerinde faaliyetleri duyurma noktasında bunlarla iletişim kuran komisyonlar oluşturduk. Başta üniversite gençliğimiz olmak üzere ki bunu üzerine basarak söylüyorum çünkü bizim üniversitemizde yaklaşık 100 bin civarında öğrencimiz, genç insanımız var. Gelecekte ülkemizin çeşitli kademelerinde sorunluluk alacak olan gençlerimizin yolu camiden geçsin, cami kültürünü yaşasınlar” diye konuştu.

“CAMİ MÜŞTEMİLATLARINDA GENÇLERİMİZE YÖNELİK MEKÂNLAR OLUŞTURACAĞIZ”

Gençlerin bir araya gelmelerine vesile olmak için cami müştemilatlarında çeşitli alanlar oluşturduklarını söyleyen Yazıcı, “Yüce dinimizin kardeşlik ruhu, vatan sevgisi altında toplanmaları, eskilerin deyimiyle vatana millete hayırlı birer evlat olarak yetişmelerinde kendilerini bilgilendirmek, desteklemek için çeşitli programlarımız var.  Bu programlarda gençlerin varlığından onların enerjisinden, heyecanından istifade etmek istiyoruz. Bu sebeple gençlere yönelik bu çalışmalarımız şuan yürütmekte olduğumuz tüm çalışmalarımızın önünde yer alıyor. Onlar bizim geleceğimizdir, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi iyi bir şekilde yetiştirmek için bizlerde elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirlikleri yapacağız. Üniversite, Büyükşehir Belediyesi, ilçe Belediyelerimiz ile birlikte çalışmalarımız devam edecek. Gerektiğinde İl Müftülümüzde ki, uzman arkadaşlarımızdan da destek almak sureti ile gençleri bilinçlendirme, onlarda gördüğümüz problemlerin çözümünde kendilerine yardımcı oma özellikle bir İslam ahlakı oluşması, kendi kültürümüzün yaşaması için bir dizi etkinlikler yapacağız. Bu sebepten dolayı cami müştemilatlarında gençlerimize yönelik mekânlar oluşturacağız. Şuan da camilerimizin yapısını gözden geçiriyoruz. Bitlikte oturmalarına, muhabbet etmelerine ortam sağlayacak alanlar oluşturacağız. İslam kültürü cami eksenli bir medeniyettir” ifadelerine yer verdi.

 
Kurumuş ağaçlar sanatla hayat buldu
 
Şimşek’ten 25 Ekim uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurumuş ağaçlar sanatla hayat buldu
Atatürk Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan kurumuş ağaçlar, küçük ...
En iyi fikirler buradan çıkar
Bugün sizi çok eğlenceli bir ajans ile tanıştırmak istiyorum...
Palandöken Belediyesi asfaltlamaya ara vermiyor
Palandöken Belediyesi, Adnan Menderes Mahallesi’nde ( Bölge Eğitim Hastanesi) ...
 
112'ye yapılan asılsız ihbarlar 'pes' dedirtiyor
Erzurum 112 Acil Komuta Merkezi'ni yemek siparişi verenden ambulansla ...
Tek hayali 70 kilo olmak
BEAH Gastroenteroloji Cerrahi Op. Dr. Ufuk Arslan 21 yaşında ve 160 kilo ...
Kars’ta kazlar kışa hazır
Kars’ta, kışın gelmesine sayılı günler kala mutfakların olmazsa olmazı kazlar da kışa hazır.
 
Veyisefendi konutlarının temeli atıldı
Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde yürüttüğü konut seferberliği devam ediyor.
“Dinimiz bir, dilimiz bir, kültürümüz bir'
Ziya Zakir Acar konuşmasında Türkiye ve Azerbaycan’ın tek millet, iki ...
Erzurum 112’e 2 ambulans takviyesi
Erzurum Sağlık İl Müdürlüğüne Hyundai Assan tarafından 2 adet tam donanımlı ambulans hibe edildi.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva