Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
13 Şubat 2021 Cumartesi - 07:43

Türkiye küresel ve bölgesel lider olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah Türkiye 2023 hedeflerine de ulaşacak, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına da girecek, uzaya da gidecek, küresel ve bölgesel lider de olacak biz buna inandık. İnanmak ve harekete geçmek başarının yarısıdır' dedi.

Türkiye küresel ve bölgesel lider olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ek Binası ile Çayeli Eğitim Fakültesi Ek Binası Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin dünü ve bugünün altında imzamız olduğu gibi, inşallah yarınını da biz inşa edeceğiz. YÖK projesinin tanıtım töreninde de ifade ettiğim gibi, altyapıya ve insan kaynağına yaptığımız yatırımlar sayesinde Türk yükseköğretim sistemi bugün gerçekten ileri bir seviyeye ulaştı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ek Binası ile Çayeli Eğitim Fakültesi Ek Binası Açılış Töreni’ne katıldı.

GENÇLİK TARİFİ

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, salona girerken Mahmut Celalettin Ökten’in “Asrın ihtiyaçlarını müdrik, Doğu’yu ve Batı’yı iyi bilen münevver, dindar görüneceğim diye mutaassıp olmayan, tavizsiz, fakat müsamahakâr bir gençlik” sözünü okuduğunu belirterek, “Şimdi bizler buna gerçekten muhtacız, buna ihtiyacımız çok büyük ve karşımda şu anda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemizin kıymetli yöneticilerini ve hocalarını, değerli misafirleri, sevgili hemşehrilerimi bu anlayış ve idrak içerisinde görüyor, alkışlıyorum” dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZ İFTİHAR ETTİĞİMİZ BİR DÜZEYE GELDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık altı aylık bir aranın ardından ana-baba ocağı, ata yurdu Rize’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kısa bir süre önce bir televizyon programında birilerinin âdeta üniversitelerin sayısıyla dalga geçerek, “Bugün profesörü olmayan üniversiteler var, bunlarla mı övünüyorlar” dediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde 100’ün üzerinde profesörün görev yaptığını, daha fazla da doçentin çalıştığını söyledi.

Rize ve Trabzon programı hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hizmete açılan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ile Çayeli Eğitim Fakültesinin ek binalarının hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de yaklaşık 70 yıllık geçmişi olan yükseköğrenimi 2006 yılında üniversiteyle taçlandırdıklarını ve ismi verilen üniversiteye her türlü desteği sağladığını dile getirerek, “Bugün artık 25 fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve enstitüsü, 2 bini aşkın akademik ve idari kadrosu, 18 bini bulan öğrenci sayısıyla üniversitemiz iftihar ettiğimiz bir düzeye geldi” diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin önce Türkiye’nin ilk 10 üniversitesinden biri olmasını, ardından da dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına girmesini beklediğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben siz değerli hocalarıma bu noktada güveniyorum. Recep Tayyip Erdoğan ismini taşıyan bir üniversiteye yakışan da budur. Bu noktada her türlü hizmetkârlığı yapmaya hazırım ve bunu da inşallah yapacağız. İnşallah adım adım üniversitemizi buralara çıkartacağız” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN UZAY YARIŞINDA İDDİALI HEDEFLER ORTAYA KOYMASI KALBİNDE ÜLKE SEVGİSİ OLAN HERKESİ HEYECANLANDIRMIŞTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen günlerde Millî Uzay Programı’nı açıkladıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: “Türkiye’nin uzay yarışında böylesine iddialı hedefler ortaya koyması kalbinde azıcık ülke sevgisi olan herkesi heyecanlandırmıştır. Ama maalesef bir kesim var ki ülkelerinde yaşanan her iyi olumlu, hayırlı gelişme onların üzerine âdeta kâbus gibi çöküyor, rahatsız oluyorlar. Kimi şakaya vurarak kimi de göstere göstere husumetlerini, kinlerini, nefretlerini sergilemekten çekinmiyor. Dünyada kendi ülkesinin felaketini dileyecek ve yaşanan her felaketten haz duyacak kadar insanına yabancılaşmış başka bir kesim var mıdır? Bilmiyorum. Türkiye’nin ilan ettiği her hedefi, sağladığı her başarıyı, kat ettiği her mesafeyi kahırla karşılayan bu kesimi mazur görmek istiyoruz ama maalesef bu hüsnü niyeti bile hak etmiyorlar. Artık bu ruh hâli siyasi rekabetle, ideolojik çekişmeyle, dünya görüşü farklılığıyla, hatta çıkar çatışmasıyla izah edilmeyecek bir görünüme bürünmüştür.”

YENİ ÜNİVERSİTELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bilimde, araştırmada ilerlesin, yetişmiş insan kaynağı gücünü arttırsın diye her ile üniversite kurduklarını ve yeni üniversitelerin şimdiden köklü üniversiteleri geride bırakacak başarılara imza attığını anlattı.

“TÜRKİYE, 2023 HEDEFLERİNE ULAŞACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir belediyenin Hazine ve Maliye Bakanlığının olurunu almadan tahvil çıkaramayacağının altını çizerek, “Cumhurbaşkanının onayı olmadan tahvil çıkaramaz, yurt dışından borçlanamaz. İşte geçenlerde Ana Muhalefetin başındaki zat, biz diyor şu kadar ucuz faizle yurt dışından borçlanma yaptık ve yalan. Nitekim daha sonra Hazine ve Maliye Bakanlığımız bunun nasıl bir yalan olduğunu açıkladı belgeleriyle” açıklamasında bulundu.

TABLET DAĞITIMI

“Geçtiğimiz günlerde baktım birisi öğrenci sayısının 3,5 milyonu geçtiği koskoca İstanbul’da 40 bin tablet dağıtmakla övünüyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Eğitim Bakanlığının bugüne kadar 2 milyonu aşkın tablet dağıttığını, sadece Şahinbey Belediyesinin bile 50 bin tablet dağıtığını ancak bu yapılanları kimsenin görmediğini, görmek istemediğini söyledi.

TÜRKİYE KÜRESEL VE BÖLGESEL LİDER OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah Türkiye 2023 hedeflerine de ulaşacak, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına da girecek, uzaya da gidecek, küresel ve bölgesel lider de olacak biz buna inandık. İnanmak ve harekete geçmek başarının yarısıdır. Biz 18 yılda Cumhuriyet tarihinde yapılanların katbekat fazlasını bu sayede ülkemize kazandırdık” diye konuştu.

“BÜTÇEDEN ÜNİVERSİTELERİMİZ İÇİN AYIRDIĞIMIZ PAYI 36 MİLYAR LİRAYA YÜKSELTTİK”

“Türkiye’nin dünü ve bugünün altında imzamız olduğu gibi inşallah yarınını da biz inşa edeceğiz” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “YÖK projesinin tanıtım töreninde de ifade ettiğim gibi, altyapıya ve insan kaynağına yaptığımız yatırımlar sayesinde Türk yükseköğretim sistemi bugün gerçekten ileri bir seviyeye ulaştı. Üniversite sayımızı malum 76’dan 207’ye, öğrenci sayımızı 1 milyon 600’den; Almanya’nın çok çok önündeyiz ha, onu da söyleyeyim. Bunu Şansölye Merkel’le Almanya seyahatimde oturup konuşurken ne kadar var dediğimde, bana böyle bu komik rakamları verdiğimde, kendisine bizim 8 milyon 400 bin üniversite gençliğimiz var deyince böyle bir üfledi, şaşırdı. Bizim eksiğimiz nerede? Keyfiyette, şimdi biz o keyfiyeti de başardığımız zaman bunların hepsini sollayıp geçeceğiz. Öğretim elemanı sayımız 70 binden 180 bine çıktı, bu da tabi bu işin en müşahhas örneği. Öğrenci sayısı itibariyle Avrupa’da üniversiteye erişim konusunda ilk sıraya çıktık Avrupa’da. Bütçeden üniversitelerimiz için ayırdığımız payı, bakın burası da çok çok önemli, saygıdeğer hocalarım, bunu bilmenizde fayda var, 2,5 milyar liradan aldık, bu yıl itibariyle 36 milyar liraya yükselttik üniversitelere verdiğimiz bütçe desteği.”

KALİTE ODAKLI YAPISAL DÖNÜŞÜM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece sayısal değişimlerle yetinmediklerini, aynı zamanda kalite odaklı yapısal dönüşümler de gerçekleştirdiklerini anlatarak, “Üniversitelerimiz tek tipçi, jakoben anlayıştan uzaklaştıkça farklı değerler üretir hâle gelmiştir. Her ile bir üniversite projemiz ve üniversite sayısındaki artış elbette beraberinde bazı tartışmaları da getirmiştir. Anadolu’nun ilim ve irfan yolunda kalkınma hamlesi olan her ile üniversite kurma atılımımızı sürekli yeni projelerle, yeni programlarla destekleyerek geliştirdik. Hâlâ Anadolu’daki üniversitelerimizin başarısız olmasını isteyenler var. Anadolu’daki üniversitelerimizin bu habis zihniyete vereceği en güzel cevap, ulusal ve uluslararası düzeyde gösterecekleri başarıları olacaktır” sözlerine yer verdi.

“ÜLKEMİZİ GÜVENLİKTEN DİPLOMASİYE HER ALANDA İTİBARLI BİR SEVİYEYE ÇIKARTTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de yükseköğrenimi tercih eden 200 bini aşkın yabancı ülkenin Türkiye’nin başarısının bir başka göstergesi olduğunu, Avrupa yükseköğretim alanını oluşturmak üzere başlatılan Bologna Süreci’nde de Türkiye’nin  giderek yükselen yere sahip olduğunu vurguladı.

ALTYAPI HAMLESİ

Anadolu’da yeni kurulmuş olan üniversiteleri, köklü üniversitelerle eşleştirmek suretiyle başlattıkları YÖK Anadolu Projesi’nin de yeni bir atılıma vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evet, ülkemizde tarihimizin en büyük altyapı hamlesini gerçekleştirdik. Evet, ülkemizi güvenlikten diplomasiye her alanda itibarlı bir seviyeye çıkarttık. Ama tüm bunları yaparken aile, eğitim ve kültür konularında arzu ettiğimiz inkişafı sağlayamadığımızı da kabul etmemiz gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKTIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm baskılara rağmen ailemize sahip çıktık, inancımıza sahip çıktık, kültürümüze, medeniyet değerlerimize sahip çıktık. Ayasofya’dan başörtüsüne, kamuya girişten iş dünyasına kadar her alanda süren bu mücadele hepimizi hem yetiştirdi hem diri tuttu. Bugün tüm bu hususlarda çok daha ileri seviyelerde olmamız gerekirken, pek çok sıkıntılı görüntüyle karşı karşıyayız, demek ki bir yerlerde bir şeyler eksik, o eksikleri şimdi gidermemiz lazım” diye konuştu.

Aileden eğitim öğretime, kültürden sanata tüm bu alanları önceliklerinin en başına alacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda en büyük desteği de üniversitelerden ve akademi dünyasından beklediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben sizlere inanıyorum, güveniyorum. İlmin rehberliğinde, irfanın yüceliğinde inşallah bunu saygıdeğer hocalarım başaracaklar. Ülkemizi her alanda geliştirirken, yine aynı rehberlikte güçlü bir toplumsal altyapı da kuracağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan ek binaların hayırlı olmasını dileyerek Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi yönetimine, akademisyenlerine ve öğrencilerine başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a konuşmasının ardından, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından üniversite tarih hocalarınca hazırlanan “İlk Çağdan Günümüze Rize” kitap seti hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra beraberindekilerle, kurdele keserek Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ek Binası, Çayeli Eğitim Fakültesi Ek Binası ve Hacı Ahmet Erdoğan Camii'nin açılışını gerçekleştirdi.

Törene; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi İsmail Kahraman da katıldı.

 

KAYNAK: HABER METNİ CUMHURBAŞKANLIĞI KURUMSAL WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 
Erzurum’da 22 bin 603 kişi aşı oldu
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Gençlere seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir’den ‘Gökdadaş’ ismi teklifi
Aydemir, Milli Uzay çalışmalarının milletçe büyük sevinç ve gururla karşılandığını ...
Aydemir: ‘AK Dava istişare kültürünü ifade eder’
AK Parti Erzurum Milletvekili, TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Aydemir ...
'Çığır açmış bir medeniyetin mirasçılarıyız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah devlet, millet ele verecek göklere en ...
 
Cumhurbaşkanından Yeni Anayasa açıklaması
Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 100. yılını darbe anayasasıyla değil, bu ülkeye ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘İftihar ediyoruz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bayburt, Giresun, Niğde ve Zonguldak İl ...
‘Meselesi millet olan herkese kapımız açık’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği'nin bu günlere ...
 
Erdoğan: ‘Hedeflerimizi sürekli büyüttük’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri ...
‘Gençlerimize sahip çıkmak görevimiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Adıyaman, Edirne, Erzurum, ...
Bakan Koca’dan kararlılık vurgusu
Koca, "Mevcut tedbirlerle birlikte kapalı ve kalabalık yerlerden özellikle ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva