Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>EKONOMÄ°
21 Şubat 2011 Pazartesi - 03:23

Tesis var, İşletmeci yok..

Erzurum Valiliği tarafından koordine edilen “Erzurum İli Çoruh Havzası Meyvecilik Atılım Projesi’ kapsamında Uzundere ilçesine yaptırılan ‘Dut İşleme Tesisi’ tamamlandı, ancak üretime bir türlü geçilemiyor. Tesise işletmeci bulabilmek için geçtiğimiz aylarda çıkıldığı öğrenilen ihaleden sonuç alınamazken, tesisle ilgili olarak nasıl bir yol izleneceği merak ediliyor.

Tesis var, İşletmeci yok..

ERZURUM(GHA) - Erzurum Valiliği tarafından koordine edilen “Erzurum İli Çoruh Havzası Meyvecilik Atılım Projesi’ kapsamında Uzundere ilçesine yaptırılan ‘Dut İşleme Tesisi’ tamamlandı, ancak üretime bir türlü geçilemiyor. Tesise işletmeci bulabilmek için geçtiğimiz aylarda çıkıldığı öğrenilen ihaleden sonuç alınamazken, tesisle ilgili olarak nasıl bir yol izleneceği merak ediliyor.
TESİS SİFTAH ETMEDİ
Erzurum’da organik meyvecilik alanında başlatılan çalışmalara her gün bir yenisi eklenirken, Uzundere ilçesinde ise, meraklı bekleyiş sürüyor. Erzurum Valiliği tarafından koordine edilen “Erzurum İli Çoruh Havzası Meyvecilik Atılım Projesi’ kapsamında Uzundere ilçesine yaptırılan ve geçtiğimiz yıl ortasında hizmete hazır hale getirilen ‘Dut İşleme Tesisi’nde makineler halen daha çalıştırılamadı. Erzurum Valiliği’nin koordinatörlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile İl Özel İdaresi’nin de destekleriyle hazırlanan “Erzurum İli Çoruh Havzası Meyvecilik Atılım Projesi” çerçevesinde 10 kişilik istihdam sağlaması planlanan ‘Dut İşleme Tesisi, işletmeye açılamadı. Söz konusu tesisi faaliyete geçirmek için geçtiğimiz aylarda çıkılan ihaleden bir sonuç alınamadığı, yeni ihale için de, herhangi bir girişimin olmadığı ileri sürüldü. İlçede dut üretimi yapan yöre çiftçisi, tesisin yapım aşamasını büyük bir heyecanla takip ettiklerini belirterek, “Bu tesise dair çok büyük ümitlerimiz vardı, ama şu an itibariyle durum tam bir hayal kırıklığı oldu.” diye konuştular.
TESİSLER ATIL KALDI
 ‘Dut İşleme Tesisi’nin faaliyete sokulması amacıya geçtiğimiz aylarda bir ihale yapıldığını, ancak talipli bulunamadığını anlatan üreticiler, “Bize iletilen gerekçe böyle, işin aslı nedir, biz de bilmiyoruz. Fakat madem binlerce lira para harcanarak bu tesis yapıldı, o halde bir an önce hizmete sokulması için de gereken yapılsın.” dediler. Üretim sezonunun yaklaştığını, fakat buna rağmen tesisle ilgili olarak somut bir adımın atılamadığını vurgulayan üreticiler, “Önümüzdeki bir iki ay içerisinde bu tesis faaliyete geçirilemezse, bu yaz sezonu boyunca artık hiçbir işe yaramaz. Çünkü ürettiğimiz dutlar için farklı bağlantılar kurmak zorunda kalacağız.” şeklinde konuştular.
DUT ÜRETİCİLERİ, VALİ ÖZTÜRK’TEN YARDIM İSTEDİLER
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’e çağrıda bulunan üreticiler, gerekenin yapılması ve tesisin bir an önce faaliyete sokulmasını istediler. Uzundereli üreticiler, “Tesis, hizmete hazır bir hale geçtiğimiz yılın Temmuz ayında getirildi. Yapımı tamamlandı ve kaymakamlığa devredildi. Aradan aylar geçmiş olmasına rağmen maalesef tesisle ilgili somut bir adım atılamadı. İçerisinde her türlü makina ve teknik donanımı mevcut, ama işletecek kimse yok. Şayet bu iş için Erzurum’dan talipli bulunamıyorsa, bu alanda ihtisas sahibi kişi ya da kurumlarla temasa geçilmeli, bu yatırım atıl durumda bekletilmemelidir.” dediler.
 

 
'İftirayla siyaset yapılamaz'
 
Kılıç dava açacak..
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mustafa pehlevan 21 Şubat 2011 Pazartesi 17:11

UZUNDERE sakinlerinin bu tesislere sahip çıkacağına inanıyorum.madem dut yetiştiriyoruz(hemde ORGANİK)Çok kaliteli DUT PEKMEZİ yapıyoruz. profesyonelce yapalım ...MARKA olalım .Bu projeleri gönülden destekliyorum...Mustafa PEHLEVAN

Yorumu oyla      0      0  
gönen gönültaş 21 Şubat 2011 Pazartesi 14:32

belediye neden ilgilenmiyor,işletmesini üstlenmiyor.tesis işleyip ekonomikliği ortaya çıktığında taliplisi çok olacaktır....bu işte belediyeye büyük görev düşüyor sanıyorum.....

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaçak elektrikle etkin mücadele
Erzurum’da kayıp ve kaçak elektrik tüketiminin, her yıl biraz daha azaldığı ...
Ulaşımda zam şoku
Erzurum’da şehir içi ulaşım ücretlerine yapılması beklenen zam sonunda ...
Ata Teknokent'te eğitim siftahı
Türkiye ile Avrupa Birliği arasında mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş ...
 
KUDAKA Erzurum'a yoğunlaştı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı 7. olağan kalkınma toplantısı başladı.
Tarım sorunlarına çağdaş bakış
Erzurum Merkez Ziraat Odası Başkanı Şahset Karaman, güven tazeledi. Üç ...
Erzurum'da orman sayısı artırılacak
Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü’nün 2011 yılı çalışma programı belli oldu. ...
 
Tarımda köy çıkarması
Tarım İl Müdürlüğü’nün yayım faaliyetleri ve çiftçi bilgilendirme toplantıları ...
Tarım'da organik yol
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi ...
Vatandaş UKOME'nin insafına kaldı
Erzurum’da şehir içi ulaşım hizmeti veren halk otobüsü ve minibüs işletmecileri, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva