Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>SÄ°YASET
23 Haziran 2014 Pazartesi - 09:41

Tarım Bakanı: Erzurum'da tarım gayet iyi

Erzurum'da tarımın hali içler acısıyken Tarım Bakanı tam tersini söyledi.

Tarım Bakanı: Erzurum da tarım gayet iyi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından düzenlenen, “2. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu”, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katılımıyla, ETSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

ETSO’nun, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlediği, 2. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu”, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda daha sonra, “2023’e Doğru Erzurum’un Gündemi” sloganıyla 10 başlık altında yürütülen ve Erzurum’un mevcut durumuyla ilgili önemli verilerin elde edildiği çalıştayın sunumları yapıldı.

Programda; ETSO Meclis Üyesi Haktan Ömeroğlu “Ticaret”, ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Vakur Alemdar “Sanayi ve Üretim”, ETSO Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Sevgi Yılmaz “Tarım ve Hayvancılık”, ETSO Meclis Üyesi Melik Kaya “Ulaşım ve İhracat”, ETSO Meclis Üyesi Tacettin Deniz “Eğitim”, ETSO Meclis Üyesi Burak Yıldız “Turizm-Tanıtım-Medya”, ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Kömeç “Sağlık ve Spor”, ETSO Meclis Üyesi Atilla Yıldız “Şehirleşme-Modernleşme ve Kentsel Dönüşüm”, ETSO 11. Meslek Komitesi Başkanı Fatih Yücelik “Yatırım-Teşvik-Finansman” ve ETSO Meclis Üyesi Alparslan Dumlu “İstihdam-Göç ve İşsizlik” konulu birer sunum yaptı.

Toplantıya ilerleyen saatlerde, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Vali Dr. Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen katıldı.

ERZURUM’DA  TARIMIN DURUMU KÖTÜ DEĞİL

Toplantıda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker toplantıya katılanlara hitap etti. Bakan Eker Bakanlık olarak tarım ve hayvancılık konusunda verdikleri desteklerden söz ettiği konuşmasında, Tarım İl Müdürlüğü’nün verilerine göre, Erzurum’da tarım ve hayvancılığın durumunun ifade edildiği gibi kötü olmadığını söyledi.

Toplantıda daha sonra konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala ise çalıştayı hazırlayan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ederek, 2023’e doğru Erzurum’un gündemini önemsediklerini dile getirdi. Bu tür toplantıların doğru hedefe ulaşmada büyük önem taşıdığını kaydeden Ala, “Çalıştaya emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bazı sektörlerde Erzurum’un potansiyelinin çok iyi olduğunu ve bazılarında ise daha kötü olduğunu ifade ediyorduk. Ancak yapılan çalışmalarda bazı sektörlerde bu durumun tam tersi olduğunu gördük. Elde ettiğimiz yeni bilgiler ışığında Erzurum’da yeni yatırım alanlarını tespit ediyoruz. Bu konuları sadece bu toplantılarda değil hem burada hem de Ankara’da yetkilerle, ilgililerle konuşacağız ve çözüm arayacağız.” diye konuştu.

Bakanların konuşmalarının ardından ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik konuştu. Başkan Yücelik, 1. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu”nun, 12 Şubat 2010 tarihinde yapıldığını hatırlatarak, aradan geçen 4 yıllık sürenin Erzurum açısından kısa bir değerlendirmesini yaptı. Aradan geçen yıllara rağmen aslında Erzurum’un gündeminin çok değişmediğini vurgulayan Başkan Yücelik, yaşanan sıkıntılara çözüm bulma konusunda ortak akılla hareket etmenin önemine değindi.

“95 SAAT SÜREN 40 TOPLANTI YAPILDI ”

Erzurum’un, tarihindeki başarısını henüz günümüz modern dünyasına taşıyamadığını vurgulayan Başkan Yücelik şunları söyledi; “Biz Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilimizin ticari, sanayi, ekonomik sorunlarıyla ilgilendiğimiz gibi sosyal ve kültürel sorunları ile de ilgileniyoruz. Ortak akıl süzgecinden geçirerek çözüme kavuşturmak amacıyla da 2.Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu’ nu yapmak ve 2023’e doğru Erzurum’un gündemini sıcak tutmak istedik. Meclis, meslek komitesi, oda yönetimi, personeli ve akademisyen üyelerden oluşan 16 kişilik bir hazırlık komitesi oluşturduk. 10 gündem başlığı altında Nisan, Mayıs ve Haziran ayları içerisinde toplam 95 saat süren, ilimiz kamu ve özel sektörü temsilcilerinin, üniversitelerimizin, STK temsilcilerimizin katılımıyla 40 çalıştay toplantısı yaptık”

“VİZYONUMUZ; YAŞANABİLİR BİR ERZURUM”

Çalıştay hazırlığının sürdürüldüğü 3 ay dönemde 100 paydaş anketi yapıldığını kaydeden Başkan Yücelik, çalıştaya konu edilen başlıkların anketlerden yola çıkılarak belirlendiğini söyledi. Konuşmasında, anketten çıkan sonuçlara da yer veren Başkan Yücelik, “1 milyon nüfuslu; ticaret, tarım ve hayvancılık, sanayi ve üretim, ulaşım ve dış ticaret, eğitim, şehirleşme, turizm-tanıtım ve medya, sağlık ve spor alanlarında yeni istihdam alanları açmış, modernleşmiş bir şehir olması, 2023 Erzurum vizyonu olarak değerlendirilmektedir. Bizim amacımız; bu gündem maddelerinin ortak akılla önümüzdeki 10 yılın şehrimiz açısından sistemli, planlı ve koordineli şekilde yönetilmesine, yaşanabilirliğin artırılmasına, şehrin sahiplenilmesine ve insanımızın yaşam standartlarının yükseltilerek Erzurum’un hak ettiği konuma gelmesine katkıda bulunmaktır” diye konuştu.

Programda daha sonra ve hazırlık komitesine ve çalıştaya katkıda bulunan kurumların yönetici ve personellerine plaket ve sertifikaları verildi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 
Vuslateri'nin türbanlı hali şaşırttı
 
Ala çatı adayını eleştirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öztürk: Çatı adaya herkes hayran
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında konuştu.
'Arkadaşlar rahatsız ben de rahatsızım'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasını yaptığı sırada ...
Partilerden İhsanoğlu değerlendirmesi
HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, ...
 
AK Parti'de huzursuzluk zirvede
AK Parti'de İl Başkanının belirlenme süreci büyük bir çalkantıyı da beraberinde getirdi.
Cemaat'in Gazetesi Kılıç'ı Sahiplendi
Cemaatin etkili gazetelerinden Bugün, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç'ın ...
Parti teşkilatları darmadağın!
30 Mart yerel seçimlerinde alınan sonuçlar TBMM’de grubu bulunan partilerce ...
 
Kılıç istifa ettirildi!
Parti Erzurum İl Başkanlığı görevini yaklaşık 5 yıldır sürdüren Murat ...
Ağrı AK Parti suçu Erzurum’a attı
Ağrı’da yapılan Belediye seçimlerinden BDP adayının kazanmasına AK Partililerden ...
Kazım Karabekir’in ismini siliyor
Sırrı Sakık, Ağrı'da askeri anıtı kaldıracaklarını, sokak ve caddelerde ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva