Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>SÄ°YASET
23 Haziran 2014 Pazartesi - 09:43

Ala çatı adayını eleştirdi

“2. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu”na katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP ve MHP’nin çatı adayını eleştirdi

Ala çatı adayını eleştirdi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından düzenlenen, “2. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu”na katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP ve MHP’nin çatı adayını eleştirirken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de, “İnsanlar ‘Ben çobanım, bana kimse kız vermiyor. Onun için çobanlık yapmıyorum’ diyorlar. Bundan sonra çobanların unvanı sürü yöneticisidir ve eğitimli, sertifikalı, diplomalıdır” dedi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından düzenlenen 2. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu’nda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Hayvan bakıcıları, efendim biz çoban bulamıyoruz, kimse çoban olmak istemiyor diyorlar. Bunun üzerine geçen yıl kurs başlattık. Adına sürü yöneticisi projesi dedim. Sürü yöneticisi projesi kapsamında kursa gelenlere 120 saat ders veriyoruz. Sürü nasıl yönetilir, nasıl sevk ve idare edilir, nasıl beslenir, ahırın bakımı ve hijyeni nasıl yapılır, kuzularken nasıl yardımcı olunur, bütün bu bilgileri 120 saatlik dersin içerisinden alıyor. Kurs bittikten sonra sertifika veriyoruz. Şimdi bir destek projesi daha bununla alakalı açıklıyorum. Kim kendi sürüsüne çoban olursa, yani yönetici olursa veya da sertifikası olan bir çobanı çalıştırırsa, onunla sözleşme yaparsa bir sürü sahibi ona yılda 5 bin TL para vereceğim. Niye veriyoruz? İnsanlar ‘Ben çobanım bana kimse kız vermiyorlar, onun için çobanlık yapmıyorum’ diyorlar. Bundan sonra çobanların unvanı sürü yöneticisidir. Eğitim, sertifikalı, diplomalı, maaşta alıyor. Onu çalıştıran da bizim tarafımızdan destek alacak” şeklinde konuştu.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE ANA MUHALEFET SİYASİ KONKORDATO İLAN ETTİ”

İçişleri Bakanı Efkan Ala ise, “2023 hedeflerine doğru giderken inşallah önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var, arkasından genel seçimler olacak ve 2023 hedefine doğru şuana 2002’den beri ortaya koyduğu vizyonuyla bu hareketin devam edeceği anlaşılıyor. Bu siyasi istikrarın bizi 2023’e taşıyacağı anlaşılıyor. Bizde bu siyasi istikrarlar birlikte istikrara katkıda bulunarak bu yola devam edeceğiz. Çünkü burası siyasi bir toplantı değil ama siyasette ekonomiden, ekonomi de siyasetten bağımsız değildir. Siyaset iklim oluşturur, ekonomi de oluşan o iklimden ne varsa ortaya toprağından, taşından, yüreğinden çıkarır koyar. Nerden söylüyorum, 2023 hedeflerine doğru böyle gideceğimizi, böyle görünüyor diye. Çünkü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ana muhalefet partisi bir ülkenin önemli siyasi faktörüdür. Ekonomi ile bağıntılı bir cümle kuracağımda o yüzden bu konuya girdim. Ana muhalefet siyasi konkordato ilan etti. Onun için öyle görülüyor ki, bu siyasi iflas ilanının ardından biz milletimizle birlikte 2023 hedeflerine doğru yürüyeceğiz ve burada da Erzurum inşallah daha fazla koşarak, daha fazla çalışarak elde edeceği ekonomik getirilerle bizim de, milletimizin de yüzüne ak edecektir” dedi.

ARAÇ TESLİM TÖRENİ

Toplantıdan sonra Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ndeki araç teslim törenine katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, yaptığı konuşmada, “Bu araçlarımızın Erzurum Emniyeti’ne hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ama inşallah Erzurumlular içinde bir dileğim var, bunların içerisine binmezler. Araçlara sadece polisler binerse bundan büyük memnuniyet duyarım. İnşallah bu araçların içerisinde binme durumunda hiçbir vatandaşımız kalmaz” dedi.

 
Tarım Bakanı: Erzurum'da tarım gayet iyi
 
Mayıs'ta ekonomi durdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarım Bakanı: Erzurum'da tarım gayet iyi
Erzurum'da tarımın hali içler acısıyken Tarım Bakanı tam tersini söyledi.
Öztürk: Çatı adaya herkes hayran
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında konuştu.
'Arkadaşlar rahatsız ben de rahatsızım'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasını yaptığı sırada ...
 
Partilerden İhsanoğlu değerlendirmesi
HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, ...
AK Parti'de huzursuzluk zirvede
AK Parti'de İl Başkanının belirlenme süreci büyük bir çalkantıyı da beraberinde getirdi.
Cemaat'in Gazetesi Kılıç'ı Sahiplendi
Cemaatin etkili gazetelerinden Bugün, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç'ın ...
 
Parti teşkilatları darmadağın!
30 Mart yerel seçimlerinde alınan sonuçlar TBMM’de grubu bulunan partilerce ...
Kılıç istifa ettirildi!
Parti Erzurum İl Başkanlığı görevini yaklaşık 5 yıldır sürdüren Murat ...
Ağrı AK Parti suçu Erzurum’a attı
Ağrı’da yapılan Belediye seçimlerinden BDP adayının kazanmasına AK Partililerden ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva