Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
MİT'ten nokta operasyon
MİT'ten nokta operasyon
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
‘Gazze’ye en fazla insani yardım yapan ülkeyiz’
‘Gazze’ye en fazla insani yardım yapan ülkeyiz’
‘Ordumuz, ülkemizin güven ve huzur kaynağıdır’
‘Ordumuz, ülkemizin güven ve huzur kaynağıdır’
HABERLER>GÜNDEM
15 Şubat 2011 Salı - 07:31

TCDD Erzurum'u tanıttı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü’nün yayın organı ‘Raillife’, Erzurum’un tanıtımını yapmaya devam ediyor.

TCDD Erzurum u tanıttı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü’nün yayın organı ‘Raillife’, Erzurum’un tanıtımını yapmaya devam ediyor. TCDD tarafından işletilen bütün ulaşım araçlarında yolcuların ilgisine sunulan ‘Raillife’, “Erzurum, Anadolu’dan Sıyrıldı, Avrupa İle Yarışıyor” başlığıyla, Erzurum’a geniş bir yer ayırdı. Sadece iç sayfalarını değil, aynı zamanda derginin kapağını da kente ayıran ‘Raillife’, okurlarına, 2011 Kış Oyunları sayesinde Erzurum’un sınıf atladığını duyurdu.
DERGİNİN KONUSU ERZURUM OLDU
TCDD Erzurum Gar Müdürü Ahmet Başar’ın girişimleriyle gerçekleştirilen çalışmada, 2011 Kış Oyunları için Erzurum’a yapılan yatırımlardan ayrı ayrı bahsedildi. Mesut Yıldırım imzalı çalışmada, Palandöken Kayak Merkezi, Atlama Kuleleri, Buz Hokeyi Salonları, Curlıng Salonu ve Biatlon Tesislerinin tanıtımı yapılırken, tesislerin toplu açılışına katılan Başbakan Erdoğan’la Yunanistan Başbakanı Papandereou’nun fotoğrafına da yer verildi. Erzurum için; “Erzurum, Anadolu’dan Sıyrıldı, Avrupa İle Yarışıyor” ifadesi kullanılan dergide, “Dünyanın en büyük ikinci pisti olan Palandöken’in bulunduğu Erzurum’da, 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları görkemli bir şekilde düzenlendi. 600 milyon lirayla Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı, böylece Erzurum’a yapıldı” denildi.
ERZURUM, AVRUPA İLE YARIŞIYOR…
2011 Kış Oyunları için yaptırılan tesislere ait görsellerin de kullanıldığı ‘Raillife’’ta, Türk Telekom Atlama Kuleleri’nden çekilmiş bir fotoğrafla şehrin kuşbakışı görüntüsüne de yer verildi. Erzurum ve 2011 Kış Oyunları’nı ele alan çalışmanın giriş kısmında şu görüşlere yer verildi: “Erzurum’da yapılan 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için yapılanlar, Türkiye’nin spora verdiği değeri çok net bir biçimde ortaya koyuyor. 17 Ocak 2007 itarihinde İtalya’nın Torino kentinde yapılan oylama ile düzenleme hakkını elde ettiğimiz bütün şölen için 4 yılda dünya ve Avrupa ile yarışacak kapasiteye sahip yeni tesisler kazandık. Anadolu’nun zirve kenti Erzurum’da, 6 disiplin ve 11 branşta yarışların yapılacağı pistler, yeni kayak merkezleri ve tesisler inşa edildi. Konaklamaların yapılacağı modern bir oyunlar köyü ile Türkiye’nin ilk, Avrupa ve dünyanın sayılı atlama kuleleri de, bu tesisler arasında en gözde mekanlar oldu. Türkiye’de şimdiye kadar bir atlama kulesi yoktu. Bugün 5 tane birden var. Yeni yeni tanıdığımız Curling sporunun Türkiye’de bu alana has ilk salonu ise, yine Erzurum’da yapıldı.”
BAŞAR: AYNI ANDA BİNLERCE İNSAN ERZURUM’U OKUYOR…  
TCDD Erzurum Gar Müdürü Ahmet Başar, Türkiye’nin en beğenilen gezi ve tanıtım yayın organı olan ‘Raillife’in, Erzurum’a ikinci kez özel bir yer ayırması karşısında duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başar, “Dergide Erzurum’la ilgili olarak geçtiğimiz aylarda da yine bir çalışmaya yer verilmişti. Ekim ayı sayısında Erzurum’a çok geniş bir yer ayıran dergimiz, Şubat ayı sayısını da, bu kez kapak olarak yine Erzurum’a ayırdı. Kış Oyunları dolayısıyla kazandığımız tesislerin ayrı ayrı tanıtıldığı dergide, şehrin üstlendiği yeni statüye de dikkat çekiliyor. Yurt çapında binlerce yolcunun bu dergi aracılığıyla Erzurum’u okuyor olması, bizim için büyük bir mutluluk oldu.” dedi.

 
365 günün 241'i kutlama
 
Yavuz'dan uluslararası etkinlik önerisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
365 günün 241'i kutlama
Türkiye'de şenlik ve festivallerle birlikte toplam 241 günün kutlamayla ...
Trk Büro Sen'den kandil kutlaması
Mevlit Kandili sebebiyle Türk Kamu Sen'e bağlı Türk Büro Sen Erzurum Şube ...
Dualar birlik ve beraberlik için
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Kolları Başkanlığı, Mevlit Kandili’ne ...
 
Kaçak yapılara ceza yağdı
Palandöken Kayak Merkezin de 2011 Kış Oyunlarını ve farklı bahanelerle ...
Alkır'a Saygı Gecesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nca ...
Adalet gerçeği ortaya çıkaracak
MHP İl Başkanı Zekai Kaya ile 25 Haber Gazetesi sahibi Ender Yüncü ve ...
 
Güzel'e güvenoyu
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanlığına Erdal Güzel, yeniden seçildi.
Emeklerini Erzurum için birleştirdiler
Erzurum’da bulunan 16 kadın dernek başkanı, 2011 Dünya Üniversiteler Kış ...
KÖYDES'te 2011'e hızlı başlangıç
Kırsal kalkınmayı sağlamaya yönelik olarak uygulanan KÖYDES programı çerçevesinde ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva