Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Erzurum bankacılıkta lider il
Erzurum bankacılıkta lider il
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Kırsal kalkınma proje limitlerinde yüzde 100 artış
Kırsal kalkınma proje limitlerinde yüzde 100 artış
HABERLER>GÜNDEM
14 Şubat 2011 Pazartesi - 07:26

Emeklerini Erzurum için birleştirdiler

Erzurum’da bulunan 16 kadın dernek başkanı, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sürecinde kentin kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlenen Hanımeli Kültür Evi Projesi sonunda İl Genel Meclis Üyeleri Reyhan Dağyıkan ve Meve Küçükali tarafından plaketle ödüllendirildi.

Emeklerini Erzurum için birleştirdiler

Erzurum’da bulunan 16 kadın dernek başkanı, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sürecinde kentin kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlenen Hanımeli Kültür Evi Projesi sonunda İl Genel Meclis Üyeleri Reyhan Dağyıkan ve Meve Küçükali tarafından plaketle ödüllendirildi.
Tarihi Erzurum hamamındaki serginin kapanış töreninde yapılan programa çok sayıda dernek yöneticisi katıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kadın Platform Sözcüsü Reyhan Dağyıkan, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Sivil Toplum Komitesi Başkanı Muhammet Yılmaz’a da katkılarından dolayı teşekkür ederek, plaket verdi. Hanımevi kültür evini çok sayıda yabancı turistin ziyaret ettiğini belirten Yılmaz, “ Tüm kadın dernek başkanlarına Erzurum kültürünün tanıtımına verdikleri katkıdan dolayı kutluyorum. FİSU yetkilileri de kültür evi konusunda olumlu görüşlerini bizlerle paylaştı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
ERZURUM KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK İÇİN İŞBİRLİĞİ
Bugüne Kadar yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Platform Sözcüsü Dağyıkan, “ Erzurum Kadın Platformu 19 Eylülde 18 kadın sivil toplumu başkanı ile kurulmuş olup 2011 kış oyunlarına kadınlar olarak bir amaç belirlenmiş ve çalışmaya başlamıştır. Kadın platformunun amacı Erzurum’un kültürünü ve Erzurum kadın figürünü el becerilerini gelen yerli ve yabancı misafirlere göstermek değil yaşatmaktı ve yapılan çalışma amacına ulaştı. 18 kadın derneği ile başlayıp 16 dernekle bitirmiş olduğumuz tarihi Erzurum askeri hamamındaki kültür evimiz gelen yerli ve yabancı akınına uğradı çalışmalarımızı ilgi ile izleyen tüm konuklarımıza teşekkür ediyoruz. Erzurum kadın platformunu teker teker kutluyoruz,ellerine yüreklerine sağlık” dedi.
DERNEKLER İŞ BÖLÜMÜ YAPTI
Derneklerin yaptığı iş bölümü konusunda açıklamalarda bulunan Merve Küçükali’de,
“ ERVAK Kadın Kolu Başkanı Nuran Çelenk ve Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Saniye Eğilmez gelen konuklarımızı güzel şehrimizin ketesini böreği kadayıf dolması ve Erzurum pastası ikramıyla karşıladı. ETSO Kadın Kolu Başkanı Demet Erkmen Hanımeli Kültür Evimizin iç mimarisini ve düzenlemesi yaparak gelen konuklarımızı gözüne gönlüne yakışır bir düzenleme üstlendi. Umut Derneği Başkan Yardımcısı Gülay Bulut Hanımeli kültür evinin proje koordinatörlüğünü yürüttü. Tüketiciyi Koruma Derneği Erzurum Şuba Başkanı Gamze İspirli, platformunun basın danışmanlığını yürüterek, Hanımeli Kültür Evinin tanıtılmasını sağladı. Gönüllü Anneler Derneği Başkanı İncizer Azak, Erzurum’un kültür gecelerini gerçekleştirdi, kına gecesi hamam bohçası açma diş hediği, mani geceleri düzenledi. KAMER Vakfı Başkanı Neşe Hançerli ve Kızılay Kadın Kolları Başkanı Lale Yılmaz kültür evimize gelen konuklarımıza kıtlama çayımızı Türk kahvemizi hem ikram edip hem de kıtlama çayı nasıl içilir gösterdiler. Deniz Feneri Doğu Anadolu Temsilciliği Kadın Komisyonu Başkanı Bilge Karayılan Türk İslam sanatı olan ebru gelen misafirlerimize hem yaptılar hem de yaptırdılar. Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı Erzurum’un folklorik bebekleri Karnavaz bezini konuklarımıza tanıtırken okuduğu şiirlerle de konuklarımızı mest etti. Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Kars ehramın dokunuşundan yünün eğrilip iplik oluşuna nasıl geldiğini ve kültür örtümüz olan ehramın gönlümüze nasıl modernize edildiğini gelen konuklarımıza gösterdi ve yaşattı. Kadın Esnaf ve Çalışanı Destekleme Derneği Başkanı Ayfer Kayacı, Umut Derneği Başkanı Aynur Sögüt, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Sevim Çebi, Şefkatli Eller Derneği Başkanı Nihal Barutçu, Vefa Derneği Kadın Komisyonu Başkanı Zeynep Erkaymak Hanımeli kültür evimizde Erzurum’un değişik el işleri el sanatları ile sergimize güzellik katmış gelen konuklarımıza el sanatlarımızı birer birer anlatmıştır. Uzkader Derneği Başkanı Firdevs Kurt Erzurum Uzundere ilçesinde kurdukları denekte ev kadınlarının seramikten yaptıkları ürünleri konuklarımıza tanıtarak seramikten yapılan çift başlı kartal figürleriyle renk kattılar. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nimet Aydemir ve STK Komitesi Üyesi Merve Konca Erzurum Kadın platformuna vermiş oldukları destek unutulamaz. Erzurum Türküleriyle her akşam kültür gecelerimize renk katan Ayşe Esenboğa gelen misafirlerimize unutulmaz akşamlar yaşattı. Erzurum Kadın Platformu adına bu platforma emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 
KÖYDES'te 2011'e hızlı başlangıç
 
Ulaşımda Ovit açılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KÖYDES'te 2011'e hızlı başlangıç
Kırsal kalkınmayı sağlamaya yönelik olarak uygulanan KÖYDES programı çerçevesinde ...
Mevlit Kandiliniz kutlu olsun
Mevlit Kandili dolayısıyla Erzurum’daki bütün camilerde, sohbetler ve ...
Almacı da göç ediyor..
Palandöken Devlet Hastanesi’nde 25 yıldır Başhekimlik yapan Recep Almacı, ...
 
Erzurum Evleri restore edilecek
Yüzlerce tarihi evini kaybeden Erzurum’da ayakta kalan tarihi mekanlar ...
'Bu, Dadaş üslubu değil'
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, yaptığı yazılı ...
e-devlet uygulamaları yaygınlaşıyor
Erzurum Valiliği, kaymakamlık ve İl Özel İdaresi'nde yönetici ve resmi ...
 
Kandille yürekler aydınlanacak
Tüm dünyada Sevgililer Günü olarak kutlanan 14 Şubat, bu yıl Mevlit Kandili’ne denk geliyor.
Ramazanoğlu'ndan milenyum yalnızlığı
Edebiyatçı, Yazar ve Aktivist Yıldız Ramazanoğlu, Erzurum’da Birey Üniversite ...
24 saat görev yaptılar
Palandöken Kayak Merkezinde görev yapan Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva