Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
TCMB piyasa katılımcıları anketini yayımladı
TCMB piyasa katılımcıları anketini yayımladı
Özvar: 'Türkiye'deki üniversitelerin yüzde 99.8'i dolu'
Özvar: 'Türkiye'deki üniversitelerin yüzde 99.8'i dolu'
Hava platformlarının sayısı artacak
Hava platformlarının sayısı artacak
HABERLER>SPOR
9 Ağustos 2022 Salı - 05:22

Spor Toto 1’inci Ligde geri sayım

Spor Toto 1’inci Ligde kulüpler büyük ölçüde transfer çalışmalarını tamamladı. Erzurumspor FK başta olmak üzere transfer tahtası kapalı olan takımlar ise dar kadrolarla lig hazırlıklarını sürdürüyor.

Spor Toto 1’inci Ligde geri sayım

Spor Toto 1’inci Ligde kulüpler büyük ölçüde transfer çalışmalarını tamamladı. Erzurumspor FK başta olmak üzere transfer tahtası kapalı olan takımlar ise dar kadrolarla lig hazırlıklarını sürdürüyor.

SAMSUNSPOR’DAN AYRILAN OYUNCULARA SÜPER LİG KANCASI

Spor Toto 1. Lig takımı Samsunspor’un kadrosundan ayrılan 14 oyuncudan 5’i Süper Lig’e transfer oldu.

Bu yılda önceki yıllarda olduğu gibi iddialı bir kadro kuran Samsunspor’da gelen oyuncular kadar giden oyuncularda dikkat çekti. Kırmızı-beyazlılardan ayrılan 5 oyuncu Türkiye Süper Ligi’ne, 1’i Romanya 1. Ligi’ne, 1’i Macaristan 1. Ligi’ne, 4’ü Spor Toto 1. Lig’e, 1’i Almanya 4. Ligi’ne ve 1’i de TFF 2. Lig’e transfer oldu.

14 oyuncan 5'i Süper Lig'e, 2'si de kendi liglerindeki Süper Lig'e transfer oldu

Samsunspor kadrosundan bu sene ayrılan oyunculardan kaleci Nurullah Aslan Süper Lig takımlarından Ankaragücü’ne, sağ bek Talha Ulvan ile orta saha Vukan Savicevic Giresunspor’a, stoper Recep Burak Yılmaz Hatayspor’a transfer olurken, sağ bek Alaaddin Okumuş ise kiralık geldiği Sivasspor’a geri döndü. Karadeniz temsilcisinde öte yandan stoper Kevin Boli Romanya 1. Lig ekiplerinden FC Bostani’ye transfer oldu. Forvet Junior Tallo’da Macaristan 1. Lig ekiplerinden Ujpest’e geri döndü. Kırmızı-beyazlılarda öte yandan orta saha Tolcay Ciğerci Almanya 4. Lig ekiplerinden Altglienicke’ye, sol bek Hüseyin Öztürk Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Adanaspor’a, sağ kanat Melih Okutan, sağ kanat Joel Kayamba ve stoper Guy Yameogo Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Boluspor’a, sol kenar forvet Yasin Öztekin Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Göztepe’ye ve stoper Necmican Cebeci ise TFF 2. Lig ekiplerinden Kırklarelispor’a transfer oldu.

Kadroya önemli isimler ilave edildi

Kırmızı-beyazlılar kadrosuna ise Jakup Szumski, Alim Öztürk, Yusuf Abdioğlu, Mücahid Albayrak, Zeki Yavru, Celil Yüksel, Yusuf Emre Gültekin, Fernando Boldrin, Şener Kaya, Aryvdas Novikovas, Yusuf Ensar Poyrazlı, Kadeem Harris, Gaetan Laura, Emin Amir Arlı ve Ahmet Sagat gibi isimleri takviye etti.

9 oyuncu daha kendisine kulüp arıyor

Öte yandan bu sezon kadroda düşünülmeyen ve takımdan ayrı çalışan Sheldon Bateau, Melih-Semih Altıkulaç, Amir Emin Arlı, Eraldo Cinari, Furkan Fehmi Güneş, Ensar Arslan, Elhadj Bah ve Ismael Diomande'nin kendilerine takım bulması isteniyor.

Samsunspor’da Başkan Yüksel Yıldırım, ‘çilek’ diye tabir edilen bir santrafor transferinin de yakın zamanda tamamlanacağını belirtti.

ALTINORDU TEKNİK DİREKTÖRÜ KAHRAMAN:“LİGE EN İYİ ŞEKİLDE BAŞLAMAK İSTİYORUZ”

Altınordu Teknik Direktörü Ufuk Kahraman, 2-2 berabere kaldıkları Göztepe maçında takımının eksik ve güçlü yönlerini gördüklerini belirterek, Spor Toto 1. Lig’in ilk haftasında oynayacakları Gençlerbirliği maçının provasını yaptıklarını söyledi. Kahraman, “Lige en iyi şekilde başlamak istiyoruz” dedi.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu, dün oynadığı hazırlık maçında Göztepe ile 2-2 berabere kaldı. Altınordu Teknik Direktörü Ufuk Kahraman, maçın ardından değerlendirmelerde bulundu. Ufuk Kahraman, lig maçları öncesinde son hazırlık maçını Göztepe ile oynadıklarını belirterek, “Ligin başlamasına sayılı günler kala takımımızdaki eksiklikleri gördük. Yine bu maçta güçlü yönlerimizi de görmeye çalıştık. Sakat oyuncularımızın olmayışından dolayı Göztepe maçında bazı oyuncuları farklı mevkilerde denemelerimiz oldu. Bu maç daha çok Gençlerbirliği maçının provası gibi geçti. Oyunu ikinci bölgede kabul edip hızlı hücumları tercih ettik. İkinci yarıda bunun tam tersi ön alan baskısı yapmaya çalıştık. Bu şekilde gol de bulduk. Tabi ki tam hazır pozisyona geleceğiz. Bu maçta eksik ve güçlü yanlarımızı görme fırsatı bulduk. Lige en iyi şekilde başlamak istiyoruz” dedi.

Altınordu, 13 Ağustos’ta deplasmanda oynayacağı Gençlerbirliği maçının hazırlıklarına bir günlük iznin ardından yarın sabah yapacağı antrenmanla başlayacak.

Öte yandan Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U18/19, U16/17, U15, U14 ve U13 takımı sporcuları Göztepe maçını tribünden takip etti ve “Göztepe’yi layık olduğu Süper Lig’de tekrar görmeyi çok isteriz” pankartı astı.

ALTINORDU FOOTBALL CAMPS SÜRÜYOR

Öte yandan Altınordu Futbol Kulübü tarafından düzenlenen Altınordu Football Camps devam ediyor. Bundan önce iki kamp dönemini gerçekleştirilen kulüpte bugün Metin Oktay Yerleşkesi’nde üçüncü kamp dönemi başladı. Türkiye ve Avrupa’nın değişik yerlerinden gelen misafir sporcular, Altınordu Futbol Kulübü’nün bünyesindeki antrenörler tarafından ileri futbol eğitimi alıyor. Sporcular, boş zamanlarında da sosyal aktiviteler gerçekleştiriyor. Altınordu Football Camps ile ilgili detaylı bilgilere https://altinorducamps.com/ sitesinden ulaşılabiliyor.

ALTAY’DA YENİ YÖNETİM, TARAFTARIN TAKDİRİNİ TOPLADI

Altay Başkanı Ayhan Dündar ve yönetimi, yaşanılan mali sorunlara ve transfer yasağına rağmen 8 futbolcusuyla yeniden anlaşarak kadrosunu büyük oranda korudu. Yeni yönetimin performansı siyah-beyazlı taraftarlardan da takdir topladı.

Geçtiğimiz sezon 18 yıl aradan sonra Süper Lig’e yükselen Altay, iyi başlangıç yaptığı sezonda üst üste aldığı kötü sonuçlarla ligi 18. sırada bitirerek ve küme düşmüştü. Siyah-beyazlı ekipte kötü sonuçlarla beraber mali sorunlar yaşanmış ve özellikle yabancı futbolculara alacakları ödenememişti. Yaklaşık 6 yıldır kulüp başkanlığı görevini yürüten Özgür Ekmekçioğlu’nun nisan ayında görevini bırakmasının ardından yapılan kongrede Ayhan Dündar, kulübün yeni başkan olmuştu. Yaşanan mali sorunlar sebebiyle birçok yabancı futbolcu kulübe ihtarname çekerken, sözleşmesini tek taraflı feshederek yollarını ayırmıştı. Toplam borcu 400 milyon TL'ye yaklaşan İzmir temsilcisi, FIFA’dan da bir dönemlik transfer yasağı almıştı.

KADRO BÜYÜK ORANDA KORUNDU

Yeni sezonda Spor Toto 1. Lig’de mücadele edecek olan Altay, sezon hazırlıklarına altyapısından yetişen genç futbolcularla başlamıştı. Daha sonra Başkan Ayhan Dündar ve yönetimi, ilk olarak geçtiğimiz sezon sözleşmesi sona eren yerli futbolcularla görüşmeler gerçekleştirmişti. Siyah-beyazlılar, yapılan görüşmeler sonucu İbrahim Öztürk, Özgür Özkaya, Ceyhun Gülselam, Tolga Ünlü, Deniz Kadah, Ozan Evrim Özenç ve Zeki Yıldırım ile yeniden anlaştı. Kadrosunda yabancı futbolcu olarak sadece İsveçli stoper Eric Bjönkander’i bulunduran Altay, yollarını ayırdığı diğer yabancı futbolcularla da görüşmelere yapmıştı. Poko, Thiam ve Kappel ile anlaşamayan siyah-beyazlılar, kulüpten yaklaşık 600 bin Euro alacağı bulunan efsane golcüsü Marco Paixao’yu ikna ederek geçtiğimiz cumartesi günü yeniden anlaşma imzaladı. İzmir temsilcisi son olarak geçtiğimiz sezon kadrosuna kattığı İranlı sol bek Mohammad Naderi ile görüşme gerçekleştirdi ve 25 yaşındaki oyuncunun cevabını beklemeye başladı.

TARAFTARDAN YÖNETİME TEBRİK

Mali sorunlara ve transfer yasağına rağmen Ayhan Dündar başkanlığındaki Altay yönetimi, kadro iskeletini büyük oranda korumayı başardı. Yönetimin bu performansı Altaylı taraftarlardan da takdir gördü. Siyah-beyazlı taraftarlar, kulübün sosyal medya hesaplarına, "Bravo başkanım, kaptanlarımızı geri döndürdünüz", "Bu iş başkana yazar, helal olsun", "Bravo yönetime" şeklinde yazdıkları yorumlarla Başkan Ayhan Dündar’ı ve yönetimini tebrik etti.

DENİZLİSPOR, EYÜPSPOR'A PUAN HEDEFİYLE HAZIRLANIYOR

A. Denizlispor Başkanı Mehmet Uz, ligin ilk maçında karşılaşacakları Eyüpspor maçından puan ya da puanlarla ayrılmak istediklerini söyledi.

Spor Toto 1.Lig 2022-2023 Sezonunun ilk haftasında, 13 Ağustos Cumartesi günü deplasmanda Eyüpspor ile karşılaşacak olan Altaş Denizlispor, hazırlıklarını sürdürüyor. Sezonun ilk maçı öncesi açıklamalarda bulunan Altaş Denizlispor Başkanı Mehmet Uz, "Yeni sezona, geçen sezonki kadromuzu koruyarak hazırlandık. Hocamız Mesut Bakkal'la yola devam edecek olmamız en büyük avantajlarımızdan biri. 25 Haziran'dan bu yana yoğun bir çalışma temposu içerisinde olan takımımız, Burdur kampı ve oynanan hazırlık maçlarında eksikleri görme ve bunları giderme konusunda fırsat buldu. Lige mümkün olduğunca hazır olarak gireceğimizi düşünüyorum" dedi.

“SEZON ÖNCESİ İYİ BİR HAZIRLIK DÖNEMİ GEÇİRDİK”

Ligin ilk haftasında geçen sezon Play-Off oynayan ve bu sezon çok önemli transferler yapan Eyüpspor'la deplasmanda karşılaşacaklarını ifade eden başkan Uz, "Sezon öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Birlikte oynama alışkanlığı olan ve birbirini iyi tanıyan oyuncularımızın sahada en iyi mücadeleyi vereceklerinden şüphem yok. İlk maçımızdan puan ya da puanlarla dönerek sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. İnşallah sahadan istediğini alarak ayrılan takım biz oluruz. Kazasız, belasız, futbolseverlerin futbol heyecanını dilediği gibi yaşadığı bir sezon olmasını diliyor, tüm takımlara başarılar diliyorum" dedi.

ALİ AKMAN, GÖZTEPE'DE

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Göztepe, genç oyuncu Ali Akman’ı kadrosunu kattığını açıkladı.

Göztepe, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Emre Çolak’ı kadrosuna katan İzmir ekibi, bonservisi Eintracht Frankfurt'ta olan, genç oyuncu Ali Akman’ı satın alma opsiyonu ile 1 yıllığına kiraladığını açıkladı. Yapılan açıklamada “2002 doğumlu hücum oyuncusu Ali Akman ile satın alma opsiyonlu 1 yıllık sözleşme imzaladık. Ali Akman’a Göztepe'mize hoş geldin diyor, şanlı formamızla başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verildi. 20 yaşındaki hücum oyuncusu imzanın ardından Gürsel Aksel Stadyumu’nda Göztepe atkısı ile poz verdi.

Geçtiğimiz sezonu NEC Nijmegen’de geçiren Akman, Hollanda Lig'inde 28 karşılaşmaya çıkarken, bu maçlarda 6 gol attı.

ÇAYKUR RİZESPOR TARAFTARI LİG MEŞALESİNİ YAKTI

Çaykur Rizespor taraftarları, kulüp başkanıyla bir araya gelerek statta lig meşalesini yaktı.

TFF 1. Lig'in Karadeniz ekiplerinden Çaykur Rizespor, yeni sezon öncesi Kulüp Başkanı İbrahim Turgut, taraftarlar ve yönetim bir araya geldi. Çaykur Didi Stadyumu'nda gerçekleşen organizasyonda Turgut'un ilk meşaleyi yakmasıyla tribünde olan taraftar da ellerindeki meşaleleri yakarak büyük bir coşku yaşadı.

 
Erdoğan’dan ‘köklü geçmiş, parlak gelecek’ mesajı
 
Erzurum’un 7 aylık trafik kaza bilançosu açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elazığspor'da hazırlık kampı sürüyor
Elazığspor, 2022-2023 sezonu hazırlıklarına Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde devam ediyor.
Spor Toto 1’inci Lig’de hazırlık maçları gündemi
Erzurumspor’un Kazım Karabekir Stadyumunda Erzincanspor ile yapacağı hazırlık ...
Duman Erzurum Kampını değerlendirdi
TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu’nda ikinci kamp dönemi başladı.
 
1’inci Ligde transfer günleri
12 Ağustosta başlayacak olan sezon öncesinde Spor Toto 1’inci Lig ekiplerinde ...
Kasapoğlu: 'Spor ailesini büyütme kararlılığındayız'
Bakan Kasapoğlu, sporun her branşında gelişime katkı sağlamak istediklerini ...
İslami Dayanışma Oyunları'nda geri sayım
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 5. İslami Dayanışma ...
 
Elazığspor Erzurum’da toplanacak
Elazığspor’da 2. etap kamp çalışmaları bugün gerçekleştirilecek olan tek antrenmanla başlayacak.
Elazığ Karakoçan’ın 2. etap kampı da Erzurum’da
Elazığ Karakoçan FK, Elazığ’da sürdürdüğü 1. etap kamp çalışmalarını 4 ...
Amerikan beyzboluna rakip geleneksel beyzbol
Yüksekova ilçesinde yaşayan Oremari aşiretine mensup Kartal ailesinin ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva