Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’da ‘Gelecek kuşaklar buluşuyor’ etkinliği
Erzurum’da ‘Gelecek kuşaklar buluşuyor’ etkinliği
Erzurum’un Mart ayı bölge payı yüzde 12,6 oldu
Erzurum’un Mart ayı bölge payı yüzde 12,6 oldu
Erzurum’da kişi başına 5.2 bin TL eğitim harcaması
Erzurum’da kişi başına 5.2 bin TL eğitim harcaması
Erzurum sağlık harcaması verileri açıklandı
Erzurum sağlık harcaması verileri açıklandı
Orhan Ovacıklı taraftarın gönlüne taht kurdu
Orhan Ovacıklı taraftarın gönlüne taht kurdu
HABERLER>SPOR
5 Ağustos 2022 Cuma - 01:46

1’inci Ligde transfer günleri

12 Ağustosta başlayacak olan sezon öncesinde Spor Toto 1’inci Lig ekiplerinde transfer çalışmaları hız kazanırken, Erzurumspor bekleyişini sürdürüyor. Son üç sezonda transfer dönemine damga vuran Erzurumspor’da bu sezon sessizlik hakim.

1’inci Ligde transfer günleri

12 Ağustosta başlayacak olan sezon öncesinde Spor Toto 1’inci Lig ekiplerinde transfer çalışmaları hız kazanırken, Erzurumspor bekleyişini sürdürüyor. Son üç sezonda transfer dönemine damga vuran Erzurumspor’da bu sezon sessizlik hakim.

Olağanüstü kongre sonucunda seçimle işbaşına gelen Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal, yayımladığı mesajda yeni dönem ve sezonun hayırlı olmasını diledi. Dal mesajında, ‘Olağanüstü Genel Kurulumuza katılım sağlayarak yanımızda olan Büyük Erzurumspor sevdalılarına teşekkür ediyorum. Daha önce birlikte görev yaptığımız ve Erzurumsporumuza hizmet etmiş Başkanlarımıza, yönetim Kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum, Yeni Yönetim Kurulumuzun camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. ‘ ifadelerine yer verdi.

MERT ALİ ÖZBAYKIZ, MANİSA FK'DA

Manisa Futbol Kulübü, 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Mert Ali Özbaykız’ı kadrosuna kattı. Manisa Futbol Kulübü’ne imza attığı için mutlu olduğunu belirten Mert Ali, “Takımımın başarısı için çok çalışacağım” dedi.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Manisa Futbol Kulübü, Göztepe’den genç orta saha oyuncusu Mert Ali Özbaykız ile 3 yıllık anlaşma sağladı. Fikri Bayrıl Tesisleri’nde gerçekleşen imza törenine Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan katıldı. İmza töreninde konuşan yeni transfer Mert Ali Özbaykız, “Manisa Futbol Kulübü’nde olduğum için çok mutluyum. Takımımın başarısı için çok çalışacağım. Hedeflerime bir adım daha yaklaştım. İnşallah takımımla birlikte çok daha iyi yerlere geleceğim” dedi.

Mevlüt Aktan: “Gençlere inanan ve şans veren bir kulübüz”

Mert Ali Özbaykız’a hayırlı olsun dileğinde bulunan Başkan Mevlüt Aktan ise, “Öncelikle transferin hem Mert Ali Özbaykız’a hem de kulübümüze hayırlı olmasını diliyorum. Manisa Futbol Kulübü, her zaman gençlere inanan, gençlere şans veren bir kulüp oldu. Bu ilkemizi sürdürmeye devam ediyoruz. Mert Ali Özbaykız, yeteneklerine inandığımız bir oyuncu. Manisa FK formasıyla çok iyi yerlere gelecektir” diye konuştu.

SAMSUNSPOR’DA 15 FUTBOLCU GELDİ, 14 FUTBOLCU GİTTİ

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Samsunspor, bu yaz transfer döneminde 15 futbolcuyu renklerine bağlarken, 14 oyuncuyla da yollarını ayırdı.

Son 4 sezonda toplam 80 futbolcu transfer eden Samsunspor, bu sezon da transfere tam gaz devam ediyor. Şimdiye kadar 5’i yabancı toplam 15 isme imza attıran kırmızı-beyazlılar, kadrosunda bulunan 14 futbolcuyla da yollarını ayırdı. Karadeniz temsilcisi bu dönemde kaleci Jakup Szumski, savunma oyuncuları Alim Öztürk, Yusuf Abdioğlu, Mücahid Albayrak, Zeki Yavru, orta saha oyuncuları Yusuf Emre Gültekin, Celil Yüksel, Fernando Boldrin, Amir Arlı, Şener Kaya, Arvydas Novikovas, Yusuf Ensar Poyrazlı, Kadeem Harris ile forvet oyuncuları Gaetan Laura ve Ahmet Sagat'ı kadrosuna kattı.

14 FUTBOLCUYLA YOLLAR AYRILDI

Samsunspor’da sezon sonu sözleşmeleri sona eren Recep Burak Yılmaz, Alaaddin Okumuş, Yasin Öztekin, Joel Kayamba ve Junior Tallo ile sözleşme yenilenmedi. Ayrıca takım kadrosunda bulunan oyunculardan Kevin Boli, Tolcay Ciğerci, Hüseyin Öztürk, Nurullah Aslan, Talha Ulvan, Melih Okutan, Guy Yameogo, Necmican Cebeci ve Vukan Savicevic ile de yollar ayrıldı. Öte yandan hala Samsunspor ile sözleşmesi bulunan ve kadroda düşünülmeyen isimlerden Sheldon Bateau, Melih Altıkulaç, Semih Altıkulaç, Amir Emin Arlı, Eraldo Çinari, Furkan Fehmi Güneş, Ensar Arslan, Ismael Diomande ve Elhadj Bah’tan da kendilerine takım bulması istendi.

12 FUTBOLCU İLE ŞİMDİLİK YOLA DEVAM

Kırmızı-beyazlılarda geçen sezon da kadroda bulunan 12 futbolcu ile bu sene de yola devam ediliyor. Geçen seneden devam eden oyuncular ise şunlar:

Aykut Özer, Alp Tutar, Yunus Emre Çift, Berk Taşkın, Soner Gönül, Ali Ülgen, Osman Çelik, Hasan Kılıç, Cihan Kahraman, Moryke Fofana, Polat Yaldır ve Tomane Mendes.

BANDIRMASPOR, MALALY DEMBELE'Yİ TRANSFER ETTİ

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Bandırmaspor, 25 yaşındaki santrfor Malaly Dembele ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Bandırmaspor, Malaly Dembele ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Santrfor ve hücum hattının her iki kanadında da görev yapan Dembele, AS Nancy ve Rodez AF takımlarında forma giydi. Başarılı futbolcu, oynadığı 137 maçta 15 gol, 6 asist yaptı.

MANİSA FK’YA FRANSIZ SAVUNMACI

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Manisa Futbol Kulübü, Fransız savunma oyuncusu Alioune Ba’yı kadrosuna kattı. Manisa Futbol Kulübü’nün bir parçası olduğu için mutluluğunu dile getiren Alioune Ba, “Adaptasyon sürecini hızla geçip takımım için mücadele etmek istiyorum” dedi.

Manisa Futbol Kulübü, Fransız savunma oyuncusu Alioune Ba ile 1+1 yıllık anlaşma sağladı. Fikri Bayrıl Tesisleri’nde gerçekleşen imza törenine Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan katıldı. İmza töreninde konuşan yeni transfer Alioune Ba, “Manisa Futbol Kulübü’nde çok sıcak karşılandım öncelikle bu sıcak karşılama için teşekkür ediyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Takımım için elimden geleni yapacağım. Adaptasyon sürecini hızla geçip takımım için mücadele etmek istiyorum. Takım olarak hedefimiz bir üst lige çıkmak. Umarım çok güzel bir sezon geçiririz” cümlelerine yer verdi.

BAŞKAN AKTAN: “ALİOUNE BA ÇOK DENEYİMLİ BİR OYUNCU”

Alioune Ba transferinin kulübe hayırlı olmasını dileyen Başkan Mevlüt Aktan ise, “Yeni sezon öncesi transferlerimize devam ediyoruz. Alioune Ba, Fransa’da uzun yıllar forma giymiş çok deneyimli bir oyuncu. Takımımıza çok önemli katkılar sağlayacaktır. Umarım Manisa Futbol Kulübü ile başarılı bir sezon yaşar. Transferin hem kendisine hem de kulübümüze hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

ALİOUNE BA KİMDİR?

Manisa Futbol Kulübünün yeni transferi Alioune Ba, 1989 yılında Fransa’da dünyaya geldi. Futbola Viry-Chatillon altyapısında başlayan ve bu kulüpte profesyonel olan Alioune Ba, 2012-13 sezonunda Amiens AC’ye transfer oldu. Sırasıyla Amiens, Quevilly Rouen, Stade Lavallois, Orleans formaları giyen deneyimli savunma oyuncusu 2020-21 ve 2021-22 sezonlarında Dunkerque forması giydi.

BODRUMSPOR’DA VE STADYUMDA HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Tarihinde ilk kez birinci ligde mücadele edecek Bodrumspor’un maçlarını oynayacağı ilçe stadında çalışmalar son hızla devam ediyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından belirtilen stat kriterlerinin yerine getirilmesi için başlayan çalışmalara Bodrum Belediyesi Fen İşleri, Destek Hizmetleri, Bilgi İşlem, Park Bahçe ve ilgili diğer müdürlükleri de katılıyor. Bodrum İlçe Stadyumunda devam eden çalışmalar çerçevesinde, naklen yayın çekim ve canlı anlatım platformları, basın çalışma odası, foto muhabirleri odası, basın toplantı odası, sağlık odaları, doping odası, güvenlik ve sistem kontrol odası, naklen yayın araçları, görevliler ve misafirler için yeni otopark alanları yapımı devam ediyor. Bir taraftan saha çevresindeki hazırlıklar sürerken diğer taraftan saha içindeki çimleme çalışmaları yapılıyor.

Ayrıca TFF tarafından giriş kapılarındaki turnikelerde passolig ve güvenlik kamera sistemleri kurulurken, kombine ve passolig satışları ise kulübün Gümbet Mahallesi’ndeki tesislerinde devam ediyor. Tarihi zaferlere imza atan Bodrumspor’un 1. Lig yolunda da büyük başarılara imza atacağına yürekten inandığını ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu şehrin insanlarının takımına her zaman destek olacağına ve sahip çıkacağına inandığını belirterek, Bodrumspor’a 1.Lig mücadelesinde başarılar diledi.

ADANASPOR'DA THOMAS BRUNS İLE YOLLAR AYRILDI

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Adanaspor'da, tecrübeli futbolcu Thomas Bruns ile yollar ayrıldı.

Adanaspor'da, geçtiğimiz sezon takımda en fazla forma giyen futbolcular arasında bulunan Bruns ile yolların ayrıldığı belirtildi. Kulüpten yapılan açıklamada, "Futbolcumuz Thomas Bruns ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Kendisine vermiş olduğu emekler için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz" denildi.

SAKARYASPOR, EMİRHAN AYDOĞAN’I KADROSUNA KATTI

Sakaryaspor, Alanyaspor forması giyen Emirhan Aydoğan’ı kadrosuna kattığını duyurdu.

Spor Toto 1. Lig’e yükselen Sakaryaspor’da transfer çalışmaları sürüyor. Bu doğrultuda son olarak Alanyaspor forması giyen Emirhan Aydoğan’ın, Sakaryaspor ile anlaştığı duyuruldu.

TURGUT: "ŞAMPİYONLUK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı İbrahim Turgut, gazetecilerle düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Burada alınan kararların hiçbiri şahsi değildir çünkü burası şahsi birinin malı değildir. Burası Rize'nin, Rizelilerin, Rizespor'a gönül verenlerin yeridir” dedi.

Spor Toto 1. Lig'in Karadeniz ekibi Çaykur Rizespor'un küme düşmesinin ardından 20 Haziran tarihinde yeni başkan olan İbrahim Turgut gazetecilerle bir araya gelerek bir basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Turgut, kapatılan Çaykur Rizespor Kadın Futbol Takımı'nın şahsi bir karar olmadığını söyledi. Turgut, takıma 9 oyuncu transfer ettiklerini bir kaç oyuncuyla daha görüşmelerin sürdüğünü söyleyerek, "Şu ana kadar 9 tane transfer yaptık. Bir kaç tane daha transfer çalışmamız var. Bu transferleri ince eleyip sık dokumaya çalışıyoruz. Yapacağımız hamlelerde en doğrusunu, Rizespor'a en layık olanını, en iyi sonuç alacağımız hamleleri yapmaya çalışıyoruz. Dürüst, şeffaf, ilkeli bir çalışma yürütüyoruz. Futbolcularımızın transferlerinin büyük kulüplerle anılması elbette ki bizi sevindirir. Bu transferlerin gerçekleşmesi için hem kulübü menfaatine hem de futbolcunun menfaatine olan durum tamamen gerçekleşmesi gerekir ki bunlar gerçekleşsin. Oyuncularla bir çok görüşme yapılıyor ama bu gerçekleşmeyen sonuçlanmayan transfer çalışmaların açıklanmasını uygun bulmuyorum. Gökhan Akkan bizim ailemizden biri. Kulübün menfaatine, oyuncunun menfaatine bir durum gerçekleşirse bu değerlendirilecektir. Şuan öyle bir transfer söz konusu değil. Şampiyonluğa, galibiyete giden yolda golcü çok önemli. O yüzden golcü futbolcuyla ilgili çalışmalarımız var" dedi.

"Doğru futbolcularla çalıştığımızı düşünüyorum"

Teknik direktör Bülent Korkmaz ile beraber transfer çalışmalarını yaptığını ifade eden Turgut, "Bir yapılandırma oluşturduk. Biz savaşçı, başarıya hevesli, mücadeleci bir ekip oluşturmak istedik. Bu yüzden de çok yıldız isimlerle değil, daha mücadeleye aç, bizi galibiyete götürecek hırslı arkadaşlarla yürümeyi tercih ettik. Hocamızla istişaremizin sonucu doğru futbolcularla çalıştığımızı düşünüyorum" ifadelerini kulandı.

"Burası Rize'nin, Rizelilerin, Rizespor'a gönül verenlerin yeridir"

Kapatılan Çaykur Rizespor Kadın Futbol takımının şahsi bir karar olmadığını sözlerine yansıtan İbrahim Turgut, "Kadın futbol takımının kapatılması yönünde kararımız kulüp için Rize için daha hayırlı olacağını düşündük. İlerleyen zamanlarda biz bunu yine canlandıracağız. Bazen kararlar almak durumunda kalırsın ama bu kararın şehir ve kulüp için daha iyi olacağına inanırsın. Burada alınan kararların hiçbiri şahsi değildir çünkü burası şahsi birinin malı değildir. Burası Rize'nin, Rizelilerin, Rizespor'a gönül verenlerin yeridir. Bizde bu kurumun en doğru olanın kapatılması yönünde olduğunu düşündük" şeklinde konuştu.

"Futbolcular bizim ailemizin birer bireyleridir"

Takıma gelen futbolcularla birer aile bireyi olduklarını söyleyen Başkan Turgut, "Futbolcular bizim ailemizin birer bireyleridir. Hepsi çok kıymetli oyuncular. Bazıları için transfer çalışmaları oluyor. Bu transfer çalışmaları hem kulüp için hem de futbolcu için uygun şarta gelmesi lazım ki transfer gerçekleşsin. Göreve geldiğimizden bu zamana kadar şunu görüyoruz ki bir hareket oluyor bin konuşuluyor" dedi.

"Kadın izleyicilerimize çocuk izleyicilerimize çok ihtiyacımız var"

Şampiyon olabilmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını sözlerine yansıtan Başkan İbrahim Turgut, "Özellikle kadınları ve çocukları stada çekmek istiyoruz. Sportif başarı her zaman önceliğimiz, şampiyonluk yolunda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Şampiyon olacağımıza da inanıyorum. Bunun için çalışmalarımızı bu şekilde dizayn ettik. Bütün kulüplerin sportif başarısının üstünde bazı misyonlarının da olması gerektiğine inanıyorum. Birleştirici, bütünleştirici, o şehirde birliği beraberliği arttırıcı etkilerinde olmasını istiyoruz. Bunun için bizim kadın izleyicilerimize çocuk izleyicilerimize çok ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

EMRE ÇOLAK, RESMEN GÖZTEPE’DE

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Göztepe, tecrübeli oyuncu Emre Çolak’ı kadrosuna kattığını duyurdu.

Göztepe, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Yasin Öztekin’i kadrosuna katan İzmir ekibi, tecrübeli futbolcu Emre Çolak ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. 30 yaşındaki orta saha oyuncusu imzanın ardından Gürsel Aksel Stadyumu’nda Göztepe atkısı ile poz verdi. Sarı-kırmızılılardan transferle ilgili yapılan açıklamada, "1991 doğumlu orta saha oyuncusu Emre Çolak ile 1 yıl kulüp opsiyonlu 1+1 yıllık sözleşme imzaladık. Emre Çolak'a Göztepe'mize hoş geldin diyor, şanlı formamızla başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

 
Erzurum bankacılıkta liderliğini korudu
 
Erzurum FİNTÜRK - 6 verileri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kasapoğlu: 'Spor ailesini büyütme kararlılığındayız'
Bakan Kasapoğlu, sporun her branşında gelişime katkı sağlamak istediklerini ...
İslami Dayanışma Oyunları'nda geri sayım
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 5. İslami Dayanışma ...
Elazığspor Erzurum’da toplanacak
Elazığspor’da 2. etap kamp çalışmaları bugün gerçekleştirilecek olan tek antrenmanla başlayacak.
 
Elazığ Karakoçan’ın 2. etap kampı da Erzurum’da
Elazığ Karakoçan FK, Elazığ’da sürdürdüğü 1. etap kamp çalışmalarını 4 ...
Amerikan beyzboluna rakip geleneksel beyzbol
Yüksekova ilçesinde yaşayan Oremari aşiretine mensup Kartal ailesinin ...
Elazığspor, 14 Ağustos’a kadar Erzurum kampında
2. etap kamp çalışmalarını Erzurum’da gerçekleştirecek olan Elazığspor, ...
 
Spor Toto 1’inci Ligde gündem: Transfer
Spor Toto 1’inci Ligde yer alan takımlar yeni sezon çalışmalarını sürdürüyor. ...
Boksun nabzı Erzurum'da atacak
Üst Minikler Avrupa Boks Şampiyonası Anadolu’nun zirvesinde yapılacak. ...
Erzurumspor 15 Ağustosta seyircisiyle buluşacak
Spor Toto 1. Lig'de 1 - 8. hafta müsabakalarına ilişkin program belirlendi. ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva