Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>SPOR
4 Ocak 2023 Çarşamba - 07:11

Spor Toto 1. Ligde 2. Yarı seferberliği

Erzurumspor, Antalya kampında Spor Toto 1 Lig’in ikinci yarısına hazırlanıyor.

Spor Toto 1. Ligde 2. Yarı seferberliği

Erzurumspor, Antalya kampında Spor Toto 1 Lig’in ikinci yarısına hazırlanıyor. 

Teknik Direktör Muzaffer Bilazer yönetiminde hazırlıklarına start veren Mavi-Beyazlı ekip sezonun ikinci yarısında ligin üst sıralarına çıkmayı hedefliyor.

Erzurumspor Antalya kampında, Göktuğ Bakırbaş, Rıdvan Oğuzhan Yağcı, Fırat Aymak, Orhan Ovacıklı, Celal Hanalp, Mustafa Yumlu, Fırat Şaşi, Mustafa Akbaş, Yakup Kırtay, Cengizhan Bayrak, Ufuk Budak, Zakaria Bergdich, Herolind Shala, Ahmet Eren Aksakal, Estrela, Batuhan Artarslan, Haluk Baydan, Özgür Sert, Sefa Akgün, Süleyman Koç, Eren Tozlu, Güney Yılmaz, Furkan Özhan, Samuel Olanare, Ahmet Eren Akgüney, Mikail Rosheuvel, Alican Özfesli, Martin Hasek ve Eyüp Oskan yer aldı.

ERİŞ İLK YARIYI DEĞERLENDİRDİ

Spor Toto 1. Lig’in ilk devresini değerlendiren Manisa Futbol Kulübü Teknik Direktörü Levent Eriş, “İçeride maçları kazanamamamızın bazı nedenleri vardı. Bu nedenlerin en başında kreatif oyuncu eksikliğimiz var. Bu kreatif oyuncunun alınması halinde biz çok kaliteli işler yapabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Manisa FK’da Teknik Direktör Levent Eriş, basın mensuplarını ağırlayarak ilk devreyi değerlendirdi. Fikri Bayrıl Tesisleri’nde gerçekleşen yemeğe Manisa Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ertuğrul Aytaç, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Hakkı Özbayır ve Ertan Korkmaz ile yerel ve ulusal basının temsilcileri katıldı.

“Gecemizi gündüzümüzü bir ediyoruz.”

Yemek sonrasında gazetecilere ilk yarı değerlendirmesi yapan Teknik Direktör Levent Eriş, “İçeride maçları kazanamamamızın bazı nedenleri vardı. Bu nedenlerin en başında kreatif oyuncu eksikliğimiz var. Başkanımız, yönetim kurulumuz, transfer komitemiz hep beraber bir araya gelerek ikinci devre bizim üzerimizde olan 5 tane takımla içeride oynayacağımızın değerlendirmesini yaptık. Bu çok ciddi bir avantaja dönüşebilir. Ama bu oyun formatıyla dönüşmez. Bize bu anlamda kreatif oyuncu ihtiyacımız var. Bu kreatif oyuncunun kesinlikle alınması halinde biz çok kaliteli işler yapabileceğimizi düşünüyoruz. Oyuncunun kriteri belli. Ne tip oyuncu alacağımız belli. Oyuncu isimleri dönüyor. Aradığımız kriterler oyuncu portföyü açısından net. Ama yaş, oynamışlık, adam 6 ay top oynamamış ama çok ciddi bir isim. Bu bize yarar mı, gibi isimler üzerinden çok tartıştığımız, sayısını hatırlayamayacağım kadar çok olan bir durumla karşı karşıyayız. Bu anlamda gecemizi gündüzümüzü bir ediyoruz. Türkiye’deki yabancı oyunculardan mı bulalım ki devre arası kimse oyuncusunu kolay kolay vermek istemez. Yoksa yurtdışındaki yabancı oyunculardan mı alalım. İki yabancı alabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

ALTAY, İKİNCİ DEVREYE ZORLU BİR BAŞLANGIÇ YAPACAK

Altay’ı, Spor Toto 1. Lig’in ikinci devresinin ilk 3 haftasında zorlu maçlar bekliyor. Siyah-beyazlılar, bu süreçte ikinci Samsunspor, altıncı Pendikspor ve dördüncü Ankara Keçiörengücü ile karşı karşıya gelecek.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altay, sezona arka arkaya 3 mağlubiyet alarak kötü bir giriş yapmıştı. Sonrasında takımı toparlayan Sinan Kaloğlu ve ekibi, zaman zaman galibiyet ve yenilmezlik serileri yaparak play-off hattına yaklaşmıştı. Siyah-beyazlılar, bu noktada üst sıraları hedeflemişken, Göztepe maçında yaşananlar takımı olumsuz yönde etkiledi. İki takım da hükmen yenik sayılırken; Altay, bir şok daha yaşadı ve borçlarından dolayı lisans alamadığı için (-3) puan silme cezasına çarptırıldı. Altay, bundan sonra oynadığı Denizlispor ve Tuzlaspor müsabakalarında öne geçmesine rağmen skoru koruyamayıp sahadan puansız ayrıldı. Siyah-beyazlı ekip için süreç daha da sıkıntılı bir yola girerken, bu kez de ikinci devrenin başlangıcında 3 zorlu rakiple karşı karşıya gelecek.

İzmir temsilcisi, bu süreçte şampiyonluğa oynayan 32 puanlı Samsunspor ve Ankara Keçiörengücü'nün yanı sıra 30 puanlı Pendikspor ile kozlarını paylaşacak. Altay, bu süreçten en az hasarla çıkmak için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

ALTAY VE GÖZTEPE, ANTALYA’DA ANTRENMANLARA BAŞLADI

İzmir’in köklü kulüplerinden Altay ve Göztepe, kampa girdiği Antalya’da antrenmanlara başladı.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altay ve Göztepe, ikinci devre için Antalya’da kampa girdi. İki kulüpte sezonun kalan kısmı için çalışmalarına resmen başladı.

Siyah-beyazlılar, ısınma hareketleri ve kondisyon ağırlıklı çalışmalar yaparken, sarı-kırmızılı ekip ilk bölümde 5'e 2 pas ve top kapma çalışması, ikinci bölümde ise dar alanda oyun gerçekleştirdi.

GÖZTEPE, TRANSFERDE ATAĞA GEÇTİ

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Göztepe, Kongolu Michee Ngalina’yı kadrosuna katarak ara transfer dönemindeki ilk takviyesini yapmış oldu.

Spor Toto 1. Lig’de play-off hattını hedefleyen Göztepe, ligin devre arasına 24 puanla 11. sırada girdi. İzmir temsilcisinin play-off ile arasında ise sadece 6 puanlık bir fark bulunuyor. Göz-Göz, ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirerek üst sıraları zorlamak ve hedeflerine ulaşmak istiyor. Bu süreçte Göztepe, ilk transfer bombasını patlattı ve Colorado Springs Switchbacks FC’de forma giyen 22 yaşındaki sol kanat oyuncusu Michee Ngalina’yı 1 yıl opsiyonlu olmak üzere 2,5 yıllığına kadrosuna kattı. Kongolu oyuncu, profesyonel futbol kariyerinde 108 maça çıkarken 34 gol, 23 asist üretme başarısı gösterdi.

EROĞLU: “LİDERLİĞE DOĞRU ADIM ADIM YÜRÜMEK İSTİYORUZ”

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, ligin ikinci yarısında yakalayacakları ivme ile liderliğe doğru yükselmek istediklerini söyledi.

Spor Toto 1. Lig takımlarından Samsunspor, devre arası hazırlık sürecini Antalya’da yaptığı kamp ile sürdürüyor. Kırmızı-beyazlı ekibin Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, sezonun ikinci yarı hazırlık kampını değerlendirdi. Son düdük çaldığında Süper Lig'de olmak için çalıştıklarını belirten Hüseyin Eroğlu, "Ligde ilk yarıyı, geriden gelmemize ve sezon içerisinde çok sayıda sakatlık yaşamamıza rağmen iyi bir konumda bitirdik. Oyun stratejimiz, takım kurgumuz ve futbolcularımızın buna adaptasyonu, şartlar ne olursa olsun kaybetmeyen bir kimlik sahibi olmamızı sağladı. Şu anda halen sakatlıkları devam eden ve fiziksel eksiklikleri bulunan oyuncularımız var. Kısa devre arasında bunları da gidermeye çalışıyoruz. Altay maçıyla açılacak ikinci devreye iyi bir ivmeyle başlayıp liderliğe doğru adım adım yürümek istiyoruz" dedi.

BANDIRMASPOR NİCOLA TERZİC'İ KİRALIK OLARAK KADROYA DAHİL ETTİ

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Bandırmaspor, 22 yaşındaki kanat oyuncusu Nicola Terzic ile satın alma opsiyonlu olarak 6 aylık kiralık sözleşme imzaladı.

Ara sezon transfer çalışmalarını sürdüren Bandırmaspor son olarak Partizan forması giyen Nikola Terzic ile satın alma opsiyonlu 6 aylık kiralık sözleşme imzaladı. Bordo-beyazlı ekip genç kanat oyuncusunu kadroya dahil etti. Hücum hattının her iki kanadında da görev yapan Nicola, AS Nancy, FK ukariki, FK IMT Belgrad, FK Partizan takımlarında forma giydi. Başarılı futbolcu, oynadığı 68 maçta 19 gol, 5 asist yaptı.

ALTINORDU’NUN İKİNCİ DEVRE HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu, ligin ikinci devresinin hazırlıkları için Antalya’da kampa girdi. Kırmızı-lacivertli ekip, bugün gerçekleştireceği antrenmanla Teknik Direktör Gökhan Ünal yönetiminde ikinci yarının çalışmalarına resmen başlayacak.

Spor Toto 1. Lig’de yer alan Altınordu, ligin ikinci devresinin hazırlıkları için Antalya’da kampa girdi. Gökhan Ünal yönetiminde gerçekleştirilecek kampa tüm oyuncuların katılacağı açıklandı.

10 Ocak Salı gününe kadar Antalya’da kamp yapacak Altınordu, aynı gün İzmir’e dönecek ve ikinci yarı hazırlıklarına Selçuk İsmet Orhunbilge Tesisleri’nde devam edecek. Öte yandan kırmızı-lacivertliler, Antalya’da bir tane de özel maç yapacak.

MALATYASPOR’DA YILMAZ VURAL DÖNEMİ

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor, Yılmaz Vural’la anlaştı.

Yeni Malatyaspor’da geçtiğimiz günlerde istifa eden teknik direktör Hasan Özer’in yerine Yılmaz Vural getirildi.

Kulübün sosyal medya hesabında yapılan açıklamada, ”Kulübümüz, Teknik Direktörlük görevi için Yılmaz Vural ile sezon sonuna kadar anlaşma sağlamıştır. Teknik Direktörümüz Yılmaz Vural ve ekibine hoş geldin diyor, başarılar diliyoruz” denildi.

SAKARYASPOR, 4 OYUNCUYLA YOLLARINI AYIRDI

Spor Toto 1. Lig'de 18. hafta maçlarının ardından verilen devre arasında Sakaryaspor, 4 oyuncusu ile yollarını ayırdı. Geçen sezon takımın gol yükünü sırtlayan isimlerden biri olan Ozan Sol ile de yollar ayrıldı.

Spor Toto 1. Lig'de 18. hafta maçlarının ardından verilen devre arasında Sakaryaspor, yaptığı transferlerin birçoğundan fayda alamayınca, rotasını devre arası transferlerine çevirdi. Bu çerçevede transfer sürecini hızlandıran yeşil-siyahlı takım, son olarak Çorum FK forması giyen Mehmet Akyüz ile anlaşma sağlayarak kadrosuna dahil etti. Transfer süreci devam ederken takımdan ayrılanlar konusunda değişimler yaşandı. İkinci devre hazırlıklarını sürdüren Sakaryaspor’da Emirhan Aydoğan, Yasin Pehlivan, Berat Pınar ve geçen sezon 13 gollük katkı sağlayan Ozan Sol ile yolların ayrıldığı öğrenildi. Konuya ilişkin Sakarya’nın yerel bir televizyon kanalına konuk olan Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cumhur Genç, Çorum FK forması giyen Mehmet Akyüz ile anlaşmaya vardıklarını ve 54 numaralı formayı giyeceğini söyledi. Genç, Ozan Sol’un takıma faydalı olamayacağını düşündükleri için takımdan gönderildiğini aktararak aynı zamanda Emirhan Aydoğan, Yasin Pehlivan ve Berat Pınar ile de yollarını ayırdıklarını söyleyerek yeni transfer için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

 
'Erzurum, ülkemizin sporda en iyi üç şehri arasında'
 
2023’ün ilk kan bağışı sağlık çalışanlarından
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Erzurum, ülkemizin sporda en iyi üç şehri arasında'
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Lisanslı sporcu sayısı 74 ...
Spor Toto 1. Lig 20-21. hafta programı açıklandı
Erzurumspor 20’inci haftada İstanbul deplasmanına gidecek. Pendikspor ...
1. Lig ilk yarı istatistikleri açıklandı
Spor Toto 1. Lig’de 2022-2023 sezonu ilk yarısında en çok gol atan takım ...
 
Erzurumspor iç ve dış saha verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurumspor 3 maçla kendi sahasında en az sayıda ...
Orhan Ovacıklı ve Kaleci Göktuğ ilk 15’te
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurumspor’dan Orhan Ovacıklı ve Kaleci Göktuğ ...
2022 Spor en’leri açıklandı
2022 yılı birbirinden renkli, coşkulu spor organizasyonlarına sahne oldu. ...
 
Kış Sporlarının adresi Palandöken oldu
Suni karlama yardımı ile pistlerini kayakseverler için hazır hale getiren ...
ETÜ Floor Curlingte 2. oldu
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından ÜNİLİG çerçevesinde ...
Spor Toto 1’inci Ligde 2’inci yarı gündemi
Spor Toto 1’inci Ligde 2022 -2023 sezonunun ilk yarısı tamamlandı. Kulüpler ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva