Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>SPOR
4 Ocak 2023 Çarşamba - 07:07

'Erzurum, ülkemizin sporda en iyi üç şehri arasında'

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Lisanslı sporcu sayısı 74 bini aşan Erzurum, ülkemizin sporda en iyi üç şehrinden birisidir” dedi.

 Erzurum, ülkemizin sporda en iyi üç şehri arasında

Büyükşehir Belediyesi, kentte güreş sporunun gelişimine önemli katkılar sunan Dursun Ali Kishalı’nın adını taşıyan Güreş Eğitim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasını yapan Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Dal, kentte hayata geçen sportif yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Başkan Dal, “Türkiye’nin yerel yönetimde duayen ismi Sayın Mehmet Sekmen Başkanımızın öncülüğünde Erzurum, sporda marka bir kent oldu” dedi.

Spor adamı Dursun Ali Kishalı da duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “65 yılımı ata sporumuza adadım. Adımı eğitim merkezine veren gurur kaynağımız Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen Bey’e şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“ERZURUM, TÜRKİYE’DE SPORDA EN İYİ ÜÇ ŞEHRİNDEN BİRİ”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, “Lisanslı sporcu sayısı 74 bini aşan Erzurum, ülkemizin sporda en iyi üç şehrinden birisidir” dedi.

“Olimpiyat şehri Erzurum’da amatör ve salon sporlarının gelişmesi, diğer spor branşların da derece elde etmek için ilimizde canla başla görev yapmaktayız” diyen Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Yaz ve Kış Spor Okulları’nda 8 yılda 50 bin yavrumuzu sporun fair play ruhunda buluşturduk. Erzurum, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarıyla sporda da marka bir kent haline geldi. Yarı maraton, tenis, karate, güreş, futbol, boks, sürat pateni, dağcılık, kızak, kayak, yaz ve kış spor okulları, buz hokeyi, kış sporları, kick boks ve diğer salon sporlarında şehrimizi daima zirveye taşıdık. Bugün burada son derece anlamlı ve önemli bir yatırımımızın açılışında sizlerle birlikteyiz. Erzurum’da güreş sporunun gelişimi için ömrünü ata sporumuza adayan Dursun Ali Kishalı ağabeyimiz, malumunuz şehrimizin yetiştirdiği kıymetli bir değer Batı Menzil Müsabakaları Türkiye Birinciliği, Türk Silahlı Kuvvetleri Şampiyonluğu, Kara Kuvvetleri Şampiyonluğu ve nice Türkiye Birinciliklerinde ülkemizi gururla temsil eden bu spor adamı, Güreş İl Temsilciliği ve aldığı tüm görevlerde Erzurum’a sayısız Avrupa Şampiyonu ve Dünya Güreş Şampiyonalarında derece elde eden nice sporcular yetiştirdi. Bizler dün olduğu gibi bugün de ‘Vefa; İslam ahlakının en önemli ilkelerinden biridir’ düşüncesinden hareketle Güreş Eğitim Merkezi’mize Dursun Ali ağabeyimizin adını verdik. Umuyorum ki bu güzel tesiste, yiğitlikleriyle adını spor tarihinin sayfalarına altın harflerle yazdıran Koca Yusuf, Kel Aliço, Adalı Halil, Yaşar Doğu, Hamza Yerlikaya, Nihat Kabanlı, Reşit Karabacak, Asım Bülbül, Erdal Karakaş ve İbrahim Bölükbaşı gibi daha nice sporcular ve nice şampiyonlar yetişir. 5 bin kişi kapasiteli Güreş Arena, 6 adet açık ve 3 adet Kapalı Tenis Kortları, 1 adet Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, 1 Jimnastik Salonu, 2 Spor Salonu, 2 Açık Basketbol ve 1 adet de Voleybol Sahası, Trafik Eğitim Pisti, 4 Fitness Salonu, 2 Güreş antrenman sahasının yanı sıra FIFA standartlarında 22 futbol sahasına sahip Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’mize inşallah yeni yatırımlar ekleyeceğiz.”

Konuşmaların ardından dev yatırımın açılış kurdelesi Başkan Sekmen, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nün Avrupa ve Dünya Şampiyonları ile protokol üyelerinin katılımıyla kesildi.

Açılışa Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanvekili Çetin Gözütok, Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, Pazaryolu Belediye Başkanı İbrahim Şahin, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın, Türk Kızılayı Erzurum Bölge Başkanı Hüseyin Bozhalil, Kış Sporları Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve ERGÜDER Başkanı Doç. Dr. İzzet Uçan, Güreş İl Temsilcisi Battal Alpkılıç, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

 
Özer MEB 2023 Hedeflerini paylaştı
 
Spor Toto 1. Ligde 2. Yarı seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Spor Toto 1. Lig 20-21. hafta programı açıklandı
Erzurumspor 20’inci haftada İstanbul deplasmanına gidecek. Pendikspor ...
1. Lig ilk yarı istatistikleri açıklandı
Spor Toto 1. Lig’de 2022-2023 sezonu ilk yarısında en çok gol atan takım ...
Erzurumspor iç ve dış saha verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurumspor 3 maçla kendi sahasında en az sayıda ...
 
Orhan Ovacıklı ve Kaleci Göktuğ ilk 15’te
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurumspor’dan Orhan Ovacıklı ve Kaleci Göktuğ ...
2022 Spor en’leri açıklandı
2022 yılı birbirinden renkli, coşkulu spor organizasyonlarına sahne oldu. ...
Kış Sporlarının adresi Palandöken oldu
Suni karlama yardımı ile pistlerini kayakseverler için hazır hale getiren ...
 
ETÜ Floor Curlingte 2. oldu
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından ÜNİLİG çerçevesinde ...
Spor Toto 1’inci Ligde 2’inci yarı gündemi
Spor Toto 1’inci Ligde 2022 -2023 sezonunun ilk yarısı tamamlandı. Kulüpler ...
Ege Bölgesi 9. Cirit şölenine hazırlanıyor
Uşak Belediyesi tarafından 2023 yılında düzenlenecek olan 9. Geleneksel ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva