Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>GÜNDEM
12 Ocak 2022 Çarşamba - 16:28

Son 51 yılın en sıcak 10'uncu Aralık ayı oldu

Doğu Anadolu’da Ortalama sıcaklıklar, Bitlis çevresinde mevsim normallerinin altında, Erciş çevresinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşirken; bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti.

Son 51 yılın en sıcak 10 uncu Aralık ayı oldu

Doğu Anadolu’da Ortalama sıcaklıklar, Bitlis çevresinde mevsim normallerinin altında, Erciş çevresinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşirken; bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı derlemeye göre, Aralık ayında en düşük sıcaklık eksi 26.4 derece ile Kayseri Pınarbaşı'nda, en yüksek sıcaklık ise 27.1 derece ile İnebolu’da tespit edildi. 2021 yılı Aralık ayı, uzun yıllar Aralık ayı ortalamasının 1.4 derece üzerinde gerçekleşirken, 2021 yılı Aralık'ın, son 51 yılın en sıcak 10. Aralık ayı olarak gerçekleştiği belirtildi.
2021 yılı Aralık ayında ortalama sıcaklıklar, Marmara bölgesinin kuzeyinde ve tüm kıyı kesimlerinde, Karadeniz bölgesinin kıyı kesimlerinde, İzmir, Ödemiş, Isparta, Alanya, Osmaniye, Eğirdir, Acıpayam, Elmalı, Kale/Demre, Kırıkkale, Polatlı, Erciş, Ceylanpınar çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde; Bitlis çevresinde mevsim normallerinin altında gerçekleşirken; diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında gerçekleşti.
Uzun yıllar Aralık ayı ortalama sıcaklığı 4.6 derece olup 2021 Aralık ayı sıcaklığı da 6.0 derece olarak gerçekleştiği belirtildi. Aralık ayında en düşük sıcaklık eksi 26.4 derece ile Pınarbaşı/Kayseri'de, en yüksek sıcaklık ise 27.1 derece ile İnebolu’da tespit edildi. 2021 yılı Aralık ayı, uzun yıllar Aralık ayı ortalamasının 1.4 derece üzerinde gerçekleşerek, 2021 yılı Aralık ayı, son 51 yılın en sıcak 10. Aralık ayı olarak kayıtlara girdi.
Bölgesel değerlendirmeler ise şu şekilde yapıldı:
MARMARA BÖLGESİ
Ortalama sıcaklıklar, bölgenin kuzeyinde ve tüm kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşirken; bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Bölgenin Aralık ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 6.9 derece iken, 2021 Aralık ayı 9.3 derece olarak gerçekleşti. Bölgede en düşük sıcaklık eksi 7.5 derece olarak Balıkesir’de, en yüksek sıcaklık ise 24.5 derece olarak Kocaeli’de tespit edildi.
EGE BÖLGESİ
Ortalama sıcaklıklar, İzmir, Ödemiş çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşirken; bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Bölgenin Aralık ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 7.9 derece iken, 2021 Aralık ayı 9.0 derece olarak kayda geçti. Bölgede en düşük sıcaklık eksi 15.3 derece olarak Afyonkarahisar’da, en yüksek sıcaklık ise 23.6 derece olarak Salihli’de tespit edildi.
AKDENİZ BÖLGESİ
Ortalama sıcaklıklar, Isparta, Alanya, Osmaniye, Eğirdir, Acıpayam, Elmalı, Kale/Demre çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşirken; bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Bölgenin Aralık ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 8.9 derece iken, 2021 Aralık ayı 9.9 derece olarak gerçekleşti. Bölgede en düşük sıcaklık eksi 22.7 derece olarak Göksun’da, en yüksek sıcaklık ise 24.2 derece olarak Gazipaşa’da kayda geçti.
İÇ ANADOLU BÖLGESİ
Ortalama sıcaklıklar, Kırıkkale, Polatlı çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşirken; bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Bölgenin Aralık ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 1.1 derece iken, 2021 Aralık ayı 2.4 derece olarak gerçekleşti. Bölgede en düşük sıcaklık eksi 26.4 derece olarak Pınarbaşı'nda (Kayseri), en yüksek sıcaklık ise 18.0 derece olarak Niğde’de kayda geçti.
KARADENİZ BÖLGESİ
Ortalama sıcaklıklar, bölgenin kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşirken; bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Bölgenin Aralık ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 4.7 derece iken, 2021 Aralık ayı 6.8 derece olarak gerçekleşti. Bölgede en düşük sıcaklık eksi 14.1 derece olarak Kastamonu’da, en yüksek sıcaklık ise 27.1 derece olarak İnebolu’da tespit edildi.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Ortalama sıcaklıklar, Bitlis çevresinde mevsim normallerinin altında, Erciş çevresinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşirken; bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Bölgenin Aralık ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı eksi 1.8 derece olup 2021 Aralık ayı da eksi 1.1 derece olarak gerçekleşti. Bölgede en düşük sıcaklık eksi 25.0 derece olarak Ardahan’da, en yüksek sıcaklık ise 14.8 derece olarak Van, Çemişgezek, Muradiye (Van) ve Palu’da tespit edildi.
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Ortalama sıcaklıklar, Ceylanpınar çevresinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşirken; bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Bölgenin Aralık ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 6.2 derece olup 2021 Aralık ayı da 7.0 derece olarak gerçekleşti.
Bölgede en düşük sıcaklık eksi 6.3 derece olarak Batman’da, en yüksek sıcaklık ise 21.1 derece olarak Ceylanpınar’da tespit edildi.

 
Karlıova ve Yedisu arasında çığ düştü
 
TDP Erzurum’da ilk kongresini yapacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karlıova ve Yedisu arasında çığ düştü
Bingöl’ün Karlıova ve Yedisu ilçeleri arasında yola çığ düştü, sürücüler ...
Atatürk Üniversitesinde TÜBİTAK gündemi
Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, geçtiğimiz ay Rusya’nın başkenti Moskova’da ...
Erzurum 2’inci doz aşı oranı 73.2’ye yükseldi
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL - Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı ...
 
Dınkırcı Erzurum’u örnek gösterdi
Dınkırcı, “Karayazı’da kaymakamlık yaptığım sırada şehir merkezinde bir ...
Küçük Emin’in doktoru açıkladı!
Emin’in ameliyatını yapan Dr. Öğr. Üyesi Abdulkerim Olğun, çocuğun hastaneye ...
Vatandaşlar tedbir alınmasını istiyor
Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde 8 yaşındaki çocuğun 6 sokak köpeğinin saldırısına ...
 
Büyükşehir’den hasta kurtarma operasyonu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, elverişsiz hava şartları nedeniyle köyünde ...
Erzurum’da vaka sayısı yükselişe geçti
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 18 –24 aralığında 14.51 olan vaka ...
Tarım öğretimi 176. Yılında
Atatürk Üniversitesi tarafından Türkiye’de Tarım Öğretiminin 176. yılı ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva