Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
26 Şubat 2011 Cumartesi - 08:31

Eğitimde proje rekabeti

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bölge elemelerinde sergilenmeye hak kazanan 54 projeden 8'i, Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine ait. Okul, sosyal bilimler lisesi olmasına rağmen fen ve matematik branşlarında da projesi bulunuyor.

Eğitimde proje rekabeti

NURETTİN TOPÇU’DA PROJE BAŞARISI
TÜBİTAK'ın bölge elemelerinde, Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin 8 projesi sergilenmeye değer bulundu. Matematiğin Doğa ve Yaşamla İlişkisinin İncelenmesi Projesi'ni hazırlayan Akif Polat ve Gizem Kılıç; esnaf, öğrenci ve öğretmenler üzerinde yaptıkları çalışmada, matematiğin daha çok para kaynağı olarak görüldüğünü ve insanların farkında olmadan matematiği kullandığını ifade etti.
MATEMATİK YAŞAMIN PARÇASI
Öğrenciler, bitkiden vücut organlarına kadar her şeyde matematikteki altın oran değerinin bulunduğunu vurgulayarak, bunun ise bilinmediğini tespit ettiklerini açıkladılar. Mekke'nin kuzey kutup noktasına olan uzaklığı ile güney kutup noktasına olan uzaklık oranının 1.618 olan altın oran rakamını verdiğini belirten öğrenciler, Kabe'nin dünyanın altın oran noktası olduğunu ifade ediyor. Bir bütünün ve onun parçaları arasındaki ahenge verilen ve 1.618 olarak hesaplanan altın oran değeri, yaratıcının matematikteki üstün tasarım oranı olarak da biliniyor.
ERKEK ÖĞRENCİLER BABALARIYLA AYNI TAKIMI TUTUYOR
Kız öğrencilerden Gülşen Eryılmaz ve Fatma Altınay da konusu fanatizm olan projeyi hazırladı. 'Ne Yaşa Ne Başa Bakar, Fanatizm Her Yerde Yaşar' adlı proje kapsamında, 15-19 yaş arasındaki 344 öğrenciye değişik sorular yöneltildi. Eryılmaz ve Altınay'ın ulaştıkları sonuç ise ilginç. Kız öğrencilerden fanatik olanların, ileride çocuklarının kendisiyle aynı takımı tutmasını istediğini dile getiren öğrenciler, fanatizmin aileden başladığı sonucuna ulaştıklarını söyledi. Çocukların tuttukları takımda ebeveynlerin büyük etkisi olduğunu tespit ettiklerini açıklayan öğrenciler, 'babanızla aynı takımı tutar mısınız' sorusuna ankete katılanların çoğunun 'evet' cevabı verdiğine dikkat çekiyor. Projeyle ilgili diğer sonuçlar ise şöyle: "Erkek öğrenciler kendileriyle aynı takımı tutan arkadaşlarıyla daha iyi anlaşmaktadır. Erkek öğrenciler, kızlarla aynı ortamda maç izlediklerinde şiddet eğiliminin azalacağını düşünüyor. Milli maçların toplumsal bütünlüğü sağladığı düşünülüyor."
ÜNİVERSİTEYE GİDEN YOL
Ebru Koçak ve Işılay Tuysuz tarafından hazırlanan, Üniversiteye Giden Yol Dershaneden (mi) Geçer? projesi kapsamında ise 200 öğrenciye sorular yönetildi. Proje sahibi Koçak ve Tuysuz, şunları ifade ettiler: "Öğrenciler, dershaneye gitmeden de sınavın kazanılabileceğini düşünüyor. Veliler ve öğrenciler aslında okuldan alınan eğitimle üniversite sınavının kazanılabileceğine inanmaktadırlar. Buna rağmen, liseden sonra üniversite okuyabilmenin her şeyden daha önemli olarak görülmesi, dershaneye giden öğrencilerden geri kalma endişesi gibi nedenlerden dolayı öğrenciler dershaneye gidiyor."
DİLDEKİ KİRLİLİK
Tubanur Atik ve Büşra Kaya ise 'Dilimiz Dilim Dilim' projesiyle dildeki kirlenmeyi araştırdı. Anket yoluyla 453 öğrenciye 18 soru yönelttiklerini anlatan Kaya ve Atik, internet kullanımının artmasıyla öğrencideki dil kirliliğinin de arttığını, kız öğrencilerdeki dil kirliliğinin erkek öğrencilere göre ileri düzeyde olduğunu, öğrencide sözlük kullanma alışkanlığı azaldıkça dil kirliliği arttığı sonuçlarına ulaştıklarını belirtti. Ümmigülsüm Akyol ve Seda Akın isimli öğrencilerin hazırladığı 'Akarları Biliyor musunuz? Akarlar İçimizde!' projesinde ise akarlar sistematik yönden inceleniyor. 
 
 

 
483 annenin hayatını kurtardılar
 
Hokeyciler Palandöken kampında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emniyetin nabzı A.Ü'de atacak
Polis Akademisi ile Erzurum Atatürk Üniversitesi arasında Güvenlik Eğitimi ...
Koncuk'tan sert tepki
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Fevzi Budak'a yapılanlar, ...
DES'ten anlamlı destek
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şubesi yöneticileri, tarafından ...
 
Facebook özgürlük adımı mı?
Dünyada 500 milyon civarında kullanıcısı bulunan sosyal paylaşım sitesi ...
Pasinlioğlu övgü topladı
Erzurum 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda sporcuların konakladığı ...
Eğitimde bir ilk
Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. ...
 
Felsefe'de A.Ü Okulu
Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden bir grup bilim insanının kurduğu Osmanlı ...
Iğdır, Erzurum’a örnek olsun..
Atatürk üniversitesi bünyesinde sıkça kamuoyu gündemine getirilen Erzurum ...
GSF'de ilginç sergi
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Tekstil ve Moda Tasarımı ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva