Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Erzurum bankacılıkta lider il
Erzurum bankacılıkta lider il
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Kırsal kalkınma proje limitlerinde yüzde 100 artış
Kırsal kalkınma proje limitlerinde yüzde 100 artış
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
26 Şubat 2011 Cumartesi - 08:23

Koncuk'tan sert tepki

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Fevzi Budak'a yapılanlar, hukukun üstünlüğünden dem vuranların mahkeme kararlarını nasıl tanımadığını gözler önüne seriyor" dedi.

Koncuk tan sert tepki

BUDAK’IN TAYİNİ VE HUKUK
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Koncuk, hükümet tarafından 12 kez farklı illere atanan, ancak her defasında mahkeme kararıyla görevine dönen Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ın atamasının, bu kez de Kars'a yapılmasının eğitim camiasını bir kez daha çileden çıkardığını söyledi.
HÜKÜMETİN BUDAK TAKINTISI MI VAR?
Bu olayın, Fevzi Budak'ın Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten sonra, hukukçu olan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından da kara listeye alındığının göstergesi olduğunu ifade eden Koncuk, "Hükümetin adeta takıntılı olduğu Fevzi Budak, açtığı davaları kazanmıştır. Buna rağmen hükümet, sanki yargı kararlarını tanımadığını göstermek için Fevzi Budak'ı sürekli sürgün etmektedir. Bu durum sık sık hukukun üstünlüğünden dem vuran Başbakan'ın, hukukun üstünlüğüne ne kadar bağlı olduğunu da gözler önüne sermektedir. Bu olay artık kabak tadı vermiştir. Yargı kararlarını tanımayan bir hükümetin bu ülkede hukukun üstünlüğünden ve demokrasiden bahsetmesi, hatta bu kelimeleri ağzına alması doğru değildir. Fevzi Budak'a yapılan haksızlık ve hukuksuzluklar Türkiye'de sistemin ne kadar çarpık işlediğinin de bir fotoğrafıdır. Fevzi Budak'ı yargı kararlarına rağmen sürgün etmek vicdansızlıktır" dedi.
KENDİN OLMAYANLAR, TANIMLAMASI
Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendinden olmayanları elimine etmek için inanılmaz bir çaba içerisinde olduğunu ve hükümetin bu kararıyla 'ya bizden olacaksın, ya da sana yaşama hakkı tanımıyoruz' demek istediğini savunan Koncuk, "Bir devlet memuruyla, 11 mahkeme kararına rağmen bu kadar uğraşıp, ardından hak ve adaletten bahsedenler seviyelerini de ortaya koymaktadır. Türkiye'de bugün en çok kadrolaşan kurum Milli Eğitim Bakanlığı'dır. Hüseyin Çelik'in mirasını devralan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da
aynı yöntemi izlemektedir. Bu ülkede hiçbir kritere, liyakate bağlı kalınmadan bakan onaylı usulsüz atamalar yapılmıştır. Türk Eğitim-Sen'in açtığı davalar sonucunda usulsüz atamalar birer birer iptal edilmektedir. Türkiye'de torpilli geçici şube müdürü atamaları yapılmaktadır. Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı'nda 1995 Şube Müdürü kadrosu bulunmaktadır. Ancak bunların bin 400'ü geçici olarak görevlendirilen Şube Müdürleri ile doldurulmuştur. Kadrolu çalışan Şube Müdürü sayısı ise bin 75'tir. Görüldüğü üzere Milli Eğitim Bakanlığında belirtilen norm kadronun dışında şube müdürü çalıştırılmakta ve böylece devlet zarara uğratılmaktadır. Bunun da tek nedeni Bakanlığın kendi yandaşlarına yer açma çabasıdır" şeklinde konuştu.
TAYİN Mİ SÜRGÜN MÜ?
Koncuk, eğitim çalışanlarının haksız yere sürgün edildiğini, kıyıma maruz kaldığını ve eğitim camiasında hükümetin çifte standardı meşhur olduğunu kaydederek, "Hükümet, kendi yandaşlarını bizzat Başbakan tarafından ödüllendirirken, farklı sendikalara üye eğitimciler sürgün edilmektedir. Tüm bunlar dikkate alındığında, adaletsizliğin diz boyu olduğu eğitim camiasında, Fevzi Budak'ın yaşadıkları korku filmlerinden farksızdır. Fevzi Budak, hukuku göz göre göre çiğneyenlerin, yargıya meydan okuyanların, mahkeme kararlarını tanımayanların kurbanı olmaktadır. Ancak biz eğitimciler, bir gün adaletin yerini bulacağına inanıyoruz. Hiçbir haksızlık, hukuksuzluk karşılıksız kalmaz. Hükümetin Fevzi Budak'a olan hıncını anlamak mümkün değildir. Yargı tarafından haklı bulunan bir kişiyi siyasi çıkarlarına ters düştüğü için oradan oraya sürgün etmek hangi mantıkla, hangi vicdanla bağdaşır? Fevzi Budak'a yapılan işkencenin adı AK Parti demokrasisidir. Fevzi Budak'a yapılanlara tepki göstermek hepimizin görevidir. Bugün Fevzi Budak'ın uğradığı haksızlık yarın başka bir eğitimcinin başına gelebilir. Türk Eğitim-Sen olarak, hukuku hiçe sayarak, eğitim çalışanlarını sürgün edenleri şiddetle ve nefretle kınıyoruz" dedi.

 
İnsanlık şarlatanları nerede?
 
Emniyetin nabzı A.Ü'de atacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DES'ten anlamlı destek
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şubesi yöneticileri, tarafından ...
Facebook özgürlük adımı mı?
Dünyada 500 milyon civarında kullanıcısı bulunan sosyal paylaşım sitesi ...
Pasinlioğlu övgü topladı
Erzurum 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda sporcuların konakladığı ...
 
Eğitimde bir ilk
Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. ...
Felsefe'de A.Ü Okulu
Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden bir grup bilim insanının kurduğu Osmanlı ...
Iğdır, Erzurum’a örnek olsun..
Atatürk üniversitesi bünyesinde sıkça kamuoyu gündemine getirilen Erzurum ...
 
GSF'de ilginç sergi
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Tekstil ve Moda Tasarımı ...
46 yıl sonra hatırlandı...!
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi İşletme Müdürlüğü Kuluçkahane Ünitesi, ...
Esmer'den şefkat örneği
Erzurum’un Palandöken ilçesinde okul öncesi öğretimin çıtası giderek yükseliyor. ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva