Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
AK Parti’de kamp takvimi açıklandı
AK Parti’de kamp takvimi açıklandı
Erdoğan ekonomiyi değerlendirdi
Erdoğan ekonomiyi değerlendirdi
Erdoğan, Balkanlarda en çok beğenilen lider oldu
Erdoğan, Balkanlarda en çok beğenilen lider oldu
Gazze'de can kaybı 35 bin 223'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 223'e yükseldi
Işıkhan: 'Temmuz’u bekleyelim'
Işıkhan: 'Temmuz’u bekleyelim'
HABERLER>GÜNDEM
30 Nisan 2012 Pazartesi - 08:14

Erzurum altyapısı güncelleştiriliyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, “Atıksu Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi”ni hayata geçirmek için temel atmaya hazırlanıyor.

Erzurum altyapısı güncelleştiriliyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, “Atıksu Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi”ni hayata geçirmek için temel atmaya hazırlanıyor. İçme Suyu Şebeke Sistemi Yenileme etabı ile birlikte toplam 64 Milyon Euro’ya mal olacak olan dev tesisin temelinin 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde atılması planlanırken, Büyükşehir Belediyesi’nde bu yöndeki hazırlık toplantıları ise son sürat devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’a kazandırılacak olan 64 Milyon Euro’luk dev altyapı yatırımına ilk harcı koymak için çalışmalara hız verdi. Aziziye ilçesindeki Şeker Fabrikası’nın bulunduğu bölgede kurulacak olan Atıksu Arıtma Tesisi’nin temelinin 5 Dünya Çevre Günü’nde atılması planlanırken, ön hazırlık çalışmaları ise ESKİ Genel Müdürlüğü ile müteahhit ve müşavir firmalarca yürütülüyor.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum Atıksu Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi"nin, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) desteğiyle hayata geçirileceğini anımsattı. Projenin mali büyüklüğünün 64 Milyon Euro tutarında olduğu bilgisini veren Başkan Küçükler, “Bizim hiçbir projemiz söylemde kalmadı, hepsini birer-birer eyleme dönüştürüyoruz. Atıksu Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projemizi de, yoğun çalışmalar sonucunda temel atma aşamasına getirdik” diye konuştu.
DEV TESİSİN TEMELİ 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NDE ATILACAK…
Erzurum'a kazandırılacak olan bu tesisle Büyükşehir Belediyesi'nin bir ilke daha imza atmış olacağını vurgulayan Başkan Küçükler, "Bu projeyle Erzurum'daki kanalizasyon ve atık sularımız, bundan böyle arıtıldıktan sonra doğaya bırakılacak. Bu yatırımın Erzurum için çok önemli bir başka kazanımı ise, içme suyu şebekesinin yenilenmesi olacak. Şubat ayından beri çalışmalarını sürdürdüğümüz projemizi sonunda temel atma aşamasına getirdik. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yatırımımızın temelini atacak ve böylece Erzurum’un önemli bir altyapı ihtiyacını daha ortadan kaldırmış olacağız” şeklinde konuştu.
ATIKSU ARITMA TESİSİ VE İÇMESUYU ŞEBEKESİ YATIRIMININ BEDELİ 64 MİLYON EURO
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Atıksu Arıtma Tesisi ve İçmesuyu Şebeke Yenileme Projesi" hakkında bilgiler de aktardı. Erzurum'un içme suyu ile kanalizasyon şebekelerinin yenilenmesini kapsayan projenin, 64 milyon 313 bin Euro'luk yatırım bedeline sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Küçükler, "Erzurum'u 150 trilyonluk bir yatırıma kavuşturuyoruz. Üstelik bu yatırımın bedelinin yüzde 85'ini Avrupa Birliği karşılıyor" diye konuştu.
Projenin hayata geçirilmesi için hibe miktarının dışında üstlenilecek maliyetin yüzde 6'lık kısmının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geriye kalan yüzde 9'luk diliminin de, Büyükşehir Belediyesi'nce karşılanacağı bilgisini veren Başkan Küçükler, söz konusu çalışma çerçevesinde Erzurum'da ayrıca 560 kilometre uzunluğunda şebeke yenileme çalışması yapılacağını da sözlerine ekledi.

 
Işık kongre sürecini anlattı
 
ETÜ övgü topluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ahlat'a Güneş doğdu
Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Güneş Vakfının konuğu oldu. Çoban, ...
Erzurum'a Eğitim Kampüsü müjdesi
Vali Sebahattin Öztürk, eğitimde kalite ve verimliliği artırmak amacıyla, ...
KUDAKA’da şirketleşme hızı düştü
KUDAKA’da 66 şirket kuruldu
 
Çağrı merkezlerine bilimsel yaklaşım
Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi tarafından düzenlenen panelde ...
KAGİDER kadın sorunlarını tartıştı
Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği (KAGIDER) tarafından Atatürk Üniversitesi’nde ...
Tarım Zirvesi başlıyor
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Doğu Anadolu Bölge Toplantısı, bugün Erzurum'da yapılacak.
 
Fuar alanı olimpiyat parkı olacak
Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’daki sosyal yaşam olanaklarını zenginleştirmek ...
Aziziye'de tiyatro şöleni
Aziziye Belediyesi, ilçedeki ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlediği ...
Okçularımız Londra yolunda
Erzurum’un okçuluktaki iki yıldızı 2012 Londra biletini cebine koydu. ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva