Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'
'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'
Mayıs ayında yağan kar besicileri vurdu
Mayıs ayında yağan kar besicileri vurdu
'Siyasette rotamızı hep milletimiz çizdi'
'Siyasette rotamızı hep milletimiz çizdi'
Çintimar: 'Hedefimiz 25 kotayı alabilmek'
Çintimar: 'Hedefimiz 25 kotayı alabilmek'
Trendyol 1. Lig 9 Ağustos'ta başlayacak
Trendyol 1. Lig 9 Ağustos'ta başlayacak
HABERLER>GÜNDEM
21 Şubat 2011 Pazartesi - 03:52

ENER'den Zirve çağrısı

Ener Strateji Merkezi Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, Rail Life’de Erzurum’a hakaret içeren yazıyı kaleme alan Aycı’yı görevden alan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a ENER adına teşekkürlerini sundu.

ENER den Zirve çağrısı

Aksu, yaptığı açıklamada, “Basın danışmanı Mehmet Aycı´nın "Rail Life" adlı dergide yayınlanan makalesiyle ilgili, "Yanlış talihsiz, kabul edilemez bir yazı. Bu arkadaşımız görevinden alınmıştır. Erzurumlu hemşeri ve kadınlarımızdan özür diliyorum" açıklamasında bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a, olayı hassasiyetle takip eden Sağlık Bakanımıza, milletvekillerimize, kadın kuruluşlarımıza ve yerel medyamıza teşekkürlerimi sunuyoruz. “ dedi.
TEŞEKKÜR ZİRVESİ ÖNERİSİ
 Universiade 2011’in Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi için bir yol haritası oluşturduğu, oyunlarla tüm dünyanın Erzurum’a odaklandığını belirten Aksu,25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları sonrasında ihmal edilmemesi gereken bazı önemli faaliyetlerin bulunduğu kanaatindeyiz. Öncelikle ilgili kurumlar “ Oyunlar bitti, görev bitti” zihniyetinde olmamalıdır. Eğer, şehrin kış turizminde uluslar arası bir aktör olması gibi bir misyonu varsa şehir yönetimine “ Görev asıl şimdi başlıyor” anlayışı hâkim olmalıdır.” vurgusunu yaptı.
POPÜLARİTE SÜRECİ
Uluslararası etkinliklerde, etkinliklerle elde edilen popülariteden mümkün olduğunca uzun bir süre yararlanılmasının önemli olduğunu kaydeden Aksu, “Bunun için her fırsat ve zeminde yerel ve genel medya’da programlar yapılması, oyunlarla ilgi görsel ve dijital malzemelerin özenler hazırlanarak piyasaya sürülmesi ve böylece şehrin adının sürekli gündemde tutulması yararlı olacaktır.” kaydını düştü.
ÖNCELİKLİ ETKİNLİK
Aksu, öncelikli etkinlikleri sıralayarak şunları bildirdi, “Fazla gecikilmeden yerine getirilmesi gereken bir görev de şudur: Bilindiği gibi açılış ve kapanış törenlerine önemli misafirler katıldı.  Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Meclis Başkanı, Sayın Başbakan ve diğer siyaset, devlet ve ticaret erkânının törenlerde hazır bulunması, Erzurum’un ilgi odağı olmasını sağladı.
Bu yüksek düzey ilginin “bir törenlik” ve bir kerelik olmaması için şehir ileri gelenleri çaba göstermelidir.  En kısa süre içerisinde oluşturulacak bir heyetle; Cumhurbaşkanı,TBMM Başkanı, Başbakan, Muhalefet Parti Liderleri, İlgili Bakanlar, Milletvekilleri,Bürokratlar ve belirlenecek diğer önemli misafirlere  teşekkür ziyaretlerinde bulunulmalıdır. Bu ziyaretlerde, muhataplara teşekkür ve minnet plaketi sunularak, üst düzel ilginin devamı temennisinde bulunulmalıdır.”
TEŞEKKÜR HEYETİ
Acilen bir Teşekkür Heyeti oluşturulması gerektiğini dile getiren Aksu şunları söyledi, “ Teşekkür ziyaretine katılacak heyet; Milletvekilleri, Vali, Rektör, Belediye Başkanı,  Siyasi Partilerin İl Başkanları, Sivil Toplum Teşkilatlarının Başkanları, Fikir ve kanaat önderleri,  Yerel Medya Mensupları,  Ve vilayetçe belirlenecek geniş çaplı bir heyetten oluşmalıdır.
Bu ziyaretlerde, şehri sembolize eden estetik, zarif yöresel armağanlar takdim edilmeli (Oltu taşı ürünleri) ve Erzurumlunun minnet, teşekkür hisleri ifade edilmelidir.  Böyle bir jest, sadece şehrin çıkarına bir tanıtım görevi değil, Erzurum’un geleneksel misafirperverliğinin üzerimize yüklediği kaçınılmaz bir görevdir. “
HEMŞEHRİLİK ENERJİSİ
Erzurum’a it en büyük gücün Hemşehrilik enerjisi olduğunun altını çizen Aksu, “ Bize göre şehrin en büyük sermayesi, dadaşlık vakarından güç alan hemşehrilik enerjisidir. Bu enerjinin şehrin istikbaline yönelik atılımlar yerine, iç çekişmelere harcanması gerekmektedir. Böyle bir heyetle yapılacak olan ziyaretler, önemli bir görevin yerine getirilmesi kadar, oyunlar sonrasında meydana gelen bazı gelişmelerden ötürü zedelendiği zannedilen birlik ve beraberliğin tesisine de yardımcı olacaktır.  Erzurum’a karşı son dönemlerde yoğunlaşan üst düzey ilgi yönelimini, birlik ve beraberlik ortamını zedeleyecek iç çekişmelere feda etmemek hepimizin ortak sorumluluğudur.” Dedi.
 
 
 

 
Ege'deki Dadaşlar dava açacak
 
Karadayı Group’tan yeni atılım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege'deki Dadaşlar dava açacak
İzmir'de bulunan Ege Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu, Erzurumlu ...
SYDV dua aldı
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın, Erzurum merkez ve tüm ilçelerde ...
Erzurum MMO şubesine muhtaç
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği, şube statüsüne ...
 
Erzurum'da Anayasa Zirvesi
Anayasa Mahkemesi eski Raportörü Doç. Dr. Osman Can, Türkiye’de halkın ...
Erzurum adına bir leke daha!
Ali Korkut'tan inanılmaz cezalandırma yöntemi. Belediyenin Kadın Sığınma ...
PMYO'dan örnek etkinlik
Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) öğretmen, öğrenci ve idari personeli ...
 
Güvenç göreve başladı
Erzurum’dan Sakarya’ya atanan Bayındırlık İl Müdürü Yaşar Güvenç görevine başladı.
Aycı görevden alındı
'Trenden kaçan oğlan' makalesinde Erzurum kızlarını hedef alan ifadelere ...
Nene Hatunlar'dan tepki eylemi
- Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) aylık seyahat ve ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva