Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>GÜNDEM
18 Şubat 2011 Cuma - 21:12

Aycı görevden alındı

'Trenden kaçan oğlan' makalesinde Erzurum kızlarını hedef alan ifadelere yer verdiği için eleştirilerin hedefi olan TCDD'nin aylık seyahat ve aktüalite dergisi ‘Rail Life’nin Şubat sayısı, toplatıldı., dergi yazarı görevden alındı.

Aycı görevden alındı

'Trenden kaçan oğlan' makalesinde Erzurum kızlarını hedef alan ifadelere yer verdiği için eleştirilerin hedefi olan TCDD'nin aylık seyahat ve aktüalite dergisi ‘Rail Life’nin Şubat sayısı, toplatıldı., dergi yazarı görevden alındı.
TCDD'yi Geliştirme ve TCDD Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Genel Müdürlüğü, TCDD'nin aylık seyahat ve aktüalite dergisi Rail Life'da yer alan Erzurumlu kadınlarla ilgili yazı nedeniyle ‘derginin toplatıldığını, yayınının durdurulduğunu, soruşturma sonucuna göre yayında ihmal ve kusuru görülenler hakkında gereken işlemin yapılacağını’ bildirdi. Vakıf tarafından yayımlanan aylık Rail Life dergisinin şubat sayısında yer alan ‘Trenden Kaçan Oğlan’ başlıklı yazı nedeniyle oluşan haklı tepki ve hassasiyet üzerine söz konusu yazının sahibinin, ‘incinen vatandaşlardan özür dileyen bir açıklama’ yaptığı belirtildi.
Derginin Şubat 2011 sayısının dağıtımının durdurulduğu, derginin Vakıf tarafından toplatıldığını kaydeden yetkililer, başlatılan soruşturma tamamlanana kadar derginin yayınının durdurulduğu söyledi. Yetkililer, “Soruşturma sonucuna göre, yayında ihmal ve kusuru görülenler hakkında gereken işlem yapılacaktır” dedi.
İŞTE TARTIŞMALARI BAŞLATAN YAZI
TCDD'nin aylık yayınlanan dergisi 'Rail Life'nin Şubat sayısında Mehmet Aycı imzasıyla 48 ve 49'uncu sayfalarda 'Trenden kaçan oğlan' başlıklı bir makale yayınlandı. Derginin künyesinde Genel Müdür Süleyman Karaman'dan sonra yer alan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Mehmet Aycı, yazının bir bölümünde şöyle dedi: "Mustafa Çetin Baydar anlatmıştı.
ÇAM DİBİNE YATIRILDIKTAN SONRA
Tren Erzurum'a geldikten sonra Yeşilçam'da artist olma heveslisi Erzurum kızları, trenle İstanbul'a kaçarlar, türlü maceralar yaşadıktan hatta çam dibine yatırıldıktan sonra, tabii artist olamadan ancak 'kız gittim, kadın geldim' havasında tekrar memleketlerine dönerler.
YANDI GÜLÜM KETEN HELVA HİKAYESİ
Yeşilçam'a varmadan yolda belde İstanbul'da ikna edilenler ayrı, pişman olanlar da ayrı, film çevirmeye başlayanlar yandı gülüm keten helva hikayesidir. Ve bu hikayenin kaçıs kısmı trenlidir. Gözünü sevdiğim memleketimde kaç kız bavulunu günler önceden hazırlayıp dağlar yakışıklısına kaçar gibi trenle artist olmak için kaçmıştır, bunun istatistiği yoktur, Allah bilir. Kaçanlardan artist olan var mıdır, bunu da Yeşilçam'ın insan hatiratısını çıkarmakla mesul sinema tarihçilerimize, ne sinema tarihçisi, özenti tarihçilerimize sorulmalıdır. Tren sadece kaçışa tanık olmuştur, vallahi de billahi de bu işte vebali yoktur."

 
Çığlık, Erzurum'un yüreği oldu
 
Nefes kesen operasyon
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Şubat 2011 Salı 18:53

bu haddini bilmez mehmet ayciya haddini bildimeleiri sart olmustur artik

Yorumu oyla      0      0  
melek 20 Şubat 2011 Pazar 17:36

bu yazıyı yazanda yayınlayanda suç işlemiştir iftira etmiştir. kendisi sanki böyle olaylara çok şahit olmuş. soruşturulması ve cezalandırılması gerekir. bu hakareti aynen kendisine iade ediyorum. erzurumlu kadınların tepkisi ve bakanın tavrı çok yetersiz.erzurum erzurum olalı böyle bir hakaret ve iftira görmemiştir.üstü kaptılamaz. bunu yapanın yanına kalmamalıdır. yazının uslubu konusu çok çirkin ve alaycı aşagılayıcı. kendi düzeyini sergilemiştir. saygılarımla herkese.

Yorumu oyla      0      0  
misafir 20 Şubat 2011 Pazar 02:05

böyle bir söz böyle bir konu böyle bir ima nasıl yapılabilir anlamakta zorlanıyorum hemde böyle bir dergide...ve hem de böyle bir şehir için, gerçekten şaşkınım.

Yorumu oyla      0      0  
Kurtboğan 19 Şubat 2011 Cumartesi 18:31

Aycı özür dilemiş , Aycı görevden alınmış da öyle kolay kolay kurtulamaz !! Bu işi namus meselesi ederse erzurumlular adamın anasını ağlatırlar.

Yorumu oyla      0      0  
Kenan Tımarlı 19 Şubat 2011 Cumartesi 18:29

Erzurumluların hiçbir tepki göstereceğini sanmıyorum geldim ben erzuruma öyle gördüm harika bir rehavetteler durun değmeyin uyandırmayın bozmayın rahatlarını, ne tepki var ne birşey herkes hayatından çooooooook memnunnn.Kadrolar hazır , görevler hazır yardımlar tıkırında.....mmmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...........

Yorumu oyla      0      0  
Erhan 19 Şubat 2011 Cumartesi 17:43

Temiz ulkemin temiz insanlarina topluca iftira atma gafletinde bulunan sozde yazarlarin meslekten men edilmeleri icin ahlak sahibi gazeteciler ve dernekler karar alinincaya kadar davayi takip etmelidir. Eskiden boyle iftiralara hukumetler vurdum duymaz tavir takinirlardi. Allah'a sukur o devir bitti artik. Simdi en kucuk bir iftiranin dahi cezasi kesiliyor. Cetin Baydar'a bir an once tum kadinlarimizdan helallik istemesini tavsiye ederim.

Yorumu oyla      0      0  
hakan 19 Şubat 2011 Cumartesi 09:16

BAKALIM YALAKALAR NE DİYİCEK. UNUTMASINLARKİ, BİZİM ANALARIMIZ, BACILARIMIZ, VE KIZLARIMIZ DÜNDE TEMİZ VE HAYSİYETLİYDİ , BUGÜNDE, YARINDA, ESEFLE KINIYORUM. ERZURUMLULARIN BAKANI İSTİFAYA DAVET ETMELERİNİ İSTİYORUM.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nene Hatunlar'dan tepki eylemi
- Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) aylık seyahat ve ...
Erzurum Sınıfta mı Kaldı?
Erzurum’a hakaret içeren Raillife Dergisi’nin şubat sayında manşet “Erzurum ...
Aycı özür diledi..
TCDD'nin Aylık Yolcu Dergisi Rail Life Yazarı Mehmet Aycı, "Yazıdaki trenden ...
 
Bulutlar'dan dadaşça tepki
Devlet Demiryolları Vakfına ait Raillife isimli Seyahat ve Aktüalite Dergisi’nde ...
'Erzurum'dan iffetsiz kadın çıkmaz'
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Kadın Kolları Başkanı Gülşah ...
Korkut'tan suç duyurusu
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) aylık seyahat ve aktüalite ...
 
2011 Koordinatörlüğü Bakanlığı zora soktu...
Bekir korkmaz'ın beceriksizliği yüzünden yaşanan skandallara bir yenisi ...
DADAŞTV, gündem belirlemeye devam ediyor!
Erzurum kadınlarını aşağılayan TCDD dergisini konu alan yazımız Türkiye'nin ...
Kadınlardan TCDD dergisine öfke!
DEVLET Demiryolları’nın aylık seyahat ve aktüalite dergisi ’Raillife’nin ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva