KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor dış, Bodrum FK iç sahada lider
Erzurumspor dış, Bodrum FK iç sahada lider
Geleceğin Diş Hekimleri beyaz önlüklerini giydi
Geleceğin Diş Hekimleri beyaz önlüklerini giydi
Erdoğan, Barış ve Güven Forumuna seslendi
Erdoğan, Barış ve Güven Forumuna seslendi
Yılmaz MEB Dijital İkiz Atölyeleri Projesini paylaştı
Yılmaz MEB Dijital İkiz Atölyeleri Projesini paylaştı
Erzurum güne karlı başladı
Erzurum güne karlı başladı
HABERLER>SİYASET
14 Aralık 2015 Pazartesi - 10:22

Bakan Sarı açıkladı..

Sarı, Aralık ayında Ankara’da toplam bin kişiye Çevre Görevlisi Vize Eğitimi verdiklerini ifade etti. Eğitime; Ankara, İzmir, Kocaeli, Diyarbakır, Erzurum, Tekirdağ, Batman ve Şırnak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ile Bakanlık uzman ekiplerinin katıldığını bildirdi

Bakan Sarı açıkladı..

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Bin kişiye çevre görevlisi vize eğitimi verdik. 2016'da 5 bin kişiye daha eğitim vereceğiz" dedi.

Bakanlığın "Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik" kapsamında, üniversitelerin çevre mühendisliği, fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji ve veteriner bölümlerinden mezun olanlara eğitim verdiğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Aralık ayında Ankara’da toplam bin kişiye Çevre Görevlisi Vize Eğitimi verdiklerini ifade etti. Eğitime; Ankara, İzmir, Kocaeli, Diyarbakır, Erzurum, Tekirdağ, Batman ve Şırnak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ile Bakanlık uzman ekiplerinin katıldığını bildiren Sarı, "Mevzuat hakkında katılımcılara detaylı bilgi verildi. Çevre görevlilerin sahada karşılaştığı sorunlara çözüm üretilmesi hedeflendi. Eğitim sonucunda katılımcılara sertifika verildi" dedi.

Bakan Sarı, çevre görevlilerinin; 'sanayicilerimizin, çevre mevzuatı ile ilgili yükümlülüklerini tam ve zamanında yapmalarını sağlamak, faaliyetleri sonucu çevre kirliliğine neden olacak veya çevreye zarar verecek kurum, kuruluş ve işletmelerin çevre kirliliği oluşturmadan önce gerekli olan önlemleri almalarının temin edilmesini ve dolayısıyla çevrenin korunmasına katkı sağlamak, işletme sahibi ve çalışanlarının çevre mevzuatı konusundaki eğitim ihtiyaçlarının karşılanması ve çevre bilincinin arttırılmasını sağlamak ve yatırım ortamının iyileştirilmesi amacına yönelik olarak, işletmelerin çevre mevzuatı gereği yapmaları gereken iş ve işlemlerin hızlandırılmasını sağlamakla yükümlü olduğunu' belirtti.

Bakan Sarı, tesislere yönelik denetimleri arttırmak için eğitime devam edeceklerini belirterek "Şu an bin kişiye eğitim verdik. 2016'da 5 bin kişiye daha eğitim vereceğiz. Yine yeni belge alacak çevre görevlilerine yönelik eğitimlerimiz devam edecek olup, çevre görevlisi sayısını olabildiğince artıracağız ve yeni istihdam sağlamış olacağız" dedi.

 
Büyükşehir Güreş Takımı finalde
 
Aydemir: 'Erzurum Ülke Gündeminin Manşeti’dir'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Şeytan da taşlayacağız, tavfa da edeceğiz'
Davutoğlu, ‘'Bir yandan şeytan taşlayacağız ama bir yandan da tavaf etmeyi ...
'Milli meselelerde bir ve beraber olalım'
Muhalefet partilerine yaptığı çağrıyı tekrarlamak istediğini belirten ...
Davutoğlu: ‘Kamu personel reformu yapacağız’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kamu personel reformu yapacağız. Yapacağımız ...
 
GSB Doğu’da yatırıma yoğunlaştı
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın göreve geldiği 2013 yılından ...
Aydemir’den İhtisas Ekonomisi Modeli
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ilçeler bazında, sosyal ...
TBMM Komisyonlarında Erzurum ağırlığı
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) hükümet programını görüşmek üzere toplandı.
 
Aydemir’den Dadaş asaleti vurgusu
Aydemir,’Halkın irfanından tedris etmiş, feraset, basiret ve izanına teslim ...
Milletvekili İbrahim Aydemir: ‘AK Hareket, Milli basirettir...’
İbrahim Aydemir, TBMM 25. Dönem 2. Yasama Yılı Açılış töreninde Cumhurbaşkanımız ...
Zehra Taşkesenlioğlu Ziyaretli’nin konuğuydu
AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Zehra Taşkesenlioğlu, Tortum ilçesine ...
 
YAZARLAR
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
Yurdagül’ün Tokadı: Babasının Malı Değil!
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Darfur’da kan, Sakarya’da çelik, futbolda utanç
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva