Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Ömer Arda Kara Futsal U19 Millî Takımı'nda
Ömer Arda Kara Futsal U19 Millî Takımı'nda
MEB’den yeni bir ilk
MEB’den yeni bir ilk
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
HABERLER>SÄ°YASET
9 Aralık 2015 Çarşamba - 10:49

'Milli meselelerde bir ve beraber olalım'

Muhalefet partilerine yaptığı çağrıyı tekrarlamak istediğini belirten AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Milli meselelerde bir ve beraber olalım. Bütün dünya bu birliğimizi görsün'' dedi.

 Milli meselelerde bir ve beraber olalım

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, Diyarbakırlılara seslenmek istediğini belirterek, "O ateş sadece Fatih Paşa Camii'ne atılmadı, o ateş Türk-Kürt kardeşliğini kuran bu iki yüce insanın manevi şahsiyetlerine de atıldı. Bunlar ne yaparlarsa yapsınlar, Fatih Paşa ile İdris-i Bitlisi arasındaki dostluk ve kardeşlik o kadar sağlam bir temelde yükselecek ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti hem Türklerin hem Kürtlerin aziz vatanı olmaya kıyamete kadar devam edecektir" ifadesini kullandı.

"Diyarbakır'a hepiniz mutlaka gitmişsinizdir ama bundan sonra daha çok gideceğiz" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: "Her gidişimde Diyarbakır'dan bir şeyler öğrenirim ve buradan da Diyarbakır'ın surlarına, minarelerine, Hz. Süleyman'a, Ulu Camii'ne TBMM'den selamlarımızı, ihtiramlarımızı, hürmetlerimizi iletiyorum Peygamberler şehrine. İnsanlık tarihinin tescilli yapıları bu kültür, din ve tarih düşmanı barbarların elinde bir bir tahrip olma riski altında. Allah aşkına Kurşunlu Camii'ni, yani Fatih Paşa Camii'ni ateşe veren, Dört Ayaklı Minare'yi tahrip eden PKK'nın, Palmira'yı tahrip eden DAEŞ'den ne farkı var? Bunların dine, kültüre, tarihe, kardeşliğimize, Diyarbakır'a saygıları yok.

O hendek ve barikatları tek tek bu şehirlerden temizliyoruz, hiç kalmayıncaya kadar da temizlemeye devam edeceğiz. Diyarbakır'da, Sur'da, Silvan'da, Cizre'de, Nusaybin'de insanımıza hayatı zindan etmek isteyenlere asla meydan vermeyeceğiz. Allah rahmet etsin, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, bu teröristlerin, kargaşa simsarlarının kurbanı oldu. Olayı her yönüyle aydınlatmak için yoğun çalışmalarımız var, her an yeni delillere ulaşmaya çalışıyoruz. Ancak ölümüne sebebiyet veren ve ortaya çıkaracağımız silah hangisi olursa olsun, Tahir Elçi nihayetinde terör kurbanıdır. Teröristlerin güvenlik güçlerimize alçakça saldırıları olmasaydı Tahir Elçi bugün yaşıyor olacaktı. Olayın seyri bütün kamuoyumuz tarafından açık bir şekilde görüldü. Teröristler iki polisimize saldırıp şehit ettikten sonra Tahir Elçi'nin istikametinde kaçarken çatışma yaşandı. Bunun arka planının bütünüyle ortaya çıkartılması için çalışılıyoruz ama bilinsin ki bütün bu saldırıların, kayıpların arkasında bölücü terör örgütünün terör faaliyetleri var."

Başbakan Davutoğlu, terörün asla amacına ulaşamayacağını, asla bu milletin birliğini ve kardeşliğini yok edemeyeceğine dikkati çekti.

"BİZDEN HAK ETTİĞİ CEVABI ALIYOR VE ALACAK"

"Kim bu topraklarda terör üzerinden kirli hesap yaparsa, bizden hak ettiği cevabı alıyor ve alacak" diyen Davutoğlu, Türkiye'nin önüne çıkarılan her engeli kararlılıkla aşacaklarını vurguladı. Davutoğlu, Türkiye'yi özgür ve mutlu insanların yaşadığı aydınlık ve güçlü bir ülke haline getireceklerini belirtti.

Davutoğlu, önümüzdeki dönemin Türkiye'nin geleceği için kalıcı reformlar yapacağımız bir dönem olacağını ifade etti.

Bütün milletvekillerinden, parti grubundan bu dönemi kalıcı hizmetler için en yararlı şekilde geçirmelerini dileyen Davutoğlu, şöyle dedi: "Tarihe mühür vuracaksınız, lütfen sen, ben davasına, nefis ve enaniyete, gurur ve kibre hiçbir şekilde tenezzül etmeyiniz. Tarihe yön vereceksiniz, lütfen kişisel hiçbir meselenizi hareketimizin, misyonumuzun, davamızın önüne almayınız. Tarihi yaralarımızı saracaksınız. Lütfen bu büyük davaya gölge düşürecek her hareketten ve eylemden sakınalım. Unutmayalım ki üzerimizdeki bütün nimetler Allah'ın lütfu, ihsanı ve ikramıdır. Unutmayalım ki her eylemimizden, fiilimizden şaşmaz bir terazinin önünde hesap vereceğiz."

Muhalefet partilerine yaptığı çağrıyı da tekrarlamak istediğini belirten Davutoğlu, şunları kaydetti: "Türkiye'yi bekleyen reformlara birlikte mühür vuralım. Türkiye'nin hasretle beklediği anayasayı birlikte yapalım. Vesayet rejiminin bütün kalıntılarını sistemimizden birlikte tasfiye edelim, yapıcı, pozitif olalım. En önemlisi milli meselelerde bir ve beraber olalım. Bütün dünya bu birliğimizi görsün.  Yeni dönem ülkemiz, milletimiz ve sizler için hayırlı olsun."

 
‘Gelin bir olalım, diri olalım, kardeş olalım’
 
Kanuni Sultan Süleyman’ın Türbesi bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu: ‘Kamu personel reformu yapacağız’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kamu personel reformu yapacağız. Yapacağımız ...
GSB Doğu’da yatırıma yoğunlaştı
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın göreve geldiği 2013 yılından ...
Aydemir’den İhtisas Ekonomisi Modeli
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ilçeler bazında, sosyal ...
 
TBMM Komisyonlarında Erzurum ağırlığı
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) hükümet programını görüşmek üzere toplandı.
Aydemir’den Dadaş asaleti vurgusu
Aydemir,’Halkın irfanından tedris etmiş, feraset, basiret ve izanına teslim ...
Milletvekili İbrahim Aydemir: ‘AK Hareket, Milli basirettir...’
İbrahim Aydemir, TBMM 25. Dönem 2. Yasama Yılı Açılış töreninde Cumhurbaşkanımız ...
 
Zehra Taşkesenlioğlu Ziyaretli’nin konuğuydu
AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Zehra Taşkesenlioğlu, Tortum ilçesine ...
Deligöz Narmanlılarla istişare etti
AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Orhan Deligöz 1 Kasım Seçim çalışmalarını ...
AK adaylar muhtarlarla buluştu
Bulutlar ile birlikte AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva