Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>SÄ°YASET
3 Ocak 2023 Salı - 15:00

Aydemir: ‘Dünya Cumhurbaşkanımıza saygı duyuyor’

Milletvekili Aydemir TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ekonomideki gelişmelere değindi, siyasi olgulara dikkat çekti. Aydemir, ‘Sayın Cumhurbaşkanı'mızın varlığı, Cumhur İttifakı'nın cari olması ülkemiz için büyük bir nimet’ kaydını düştü.

Aydemir: ‘Dünya Cumhurbaşkanımıza saygı duyuyor’

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ekonomideki gelişmelere değindi, siyasi olgulara dikkat çekti. Aydemir, ‘Sayın Cumhurbaşkanı'mızın varlığı, Cumhur İttifakı'nın cari olması ülkemiz için büyük bir nimet.’ kaydını düştü 

İhracat rakamlarına, TÜFE’deki gelişmelere ve büyüme rakamlarına dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ‘Eşi emsali az görülür bir liderimiz var. Bunu dost düşman, herkes hak teslimi bağlamında söylüyor ve biliyor. Dünya temenna ile saygı duyuyor. ’ dedi.

EKONOMİDEKİ POZİTİF SEYİR

Milletvekili Aydemir, ihracatta Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını söyledi. İhracattaki artışın yatırım, üretim, istihdam, kalkınma ve gelişmeyi ifade ettiğini dile getiren Milletvekili Aydemir, "Cumhuriyet tarihinde hiç olmayan bir rakam, 254,2 milyar dolarlık ihracata ulaştık. Allah nasip ederse gelecek dönemde 300 milyar dolara ulaşacağız. 2023 seçimlerinden sonra bu hedefe ulaştığımızı da herkes görecek." diye konuştu.

Enflasyonun yüzde 64,27 düzeyine indiğini, gelecek süreçte daha da aşağı düşeceğini belirten Aydemir, "Yeterli değil tabii ki ama seyri ifade etmesi bakımından çok önemli." ifadesini kullandı.

İHRACATTAKİ ARTIŞ

2022 yılı bütününde 2021 yılına göre, ihracatın yüzde 12,9 oranında artışla 254 milyar 210 milyon dolara ulaştığını hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘İhracat yatırımı, üretimi, istihdamı ve dolayısıyla iktisadi büyümeyi ifade ediyor. Önümüzdeki dönem Allah nasip ederse 300 milyara ulaşacağız. Küresel krize rağmen Türkiye’de eser ve yatırım siyaseti devam ediyor. Tüm bunları Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli liderliğine borçluyuz. ‘ diye konuştu.

TÜFE’DEKİ DÜŞÜŞ

Yıllık enflasyonun yüzde 64,27 olarak gerçekleştiğini ve düşüşe geçtiğini belirten Milletvekili Aydemir,

‘Yılsonuna doğru enflasyon düşecek demiştik. Özellikle 2023’ten sonra baş aşağı gidecek diye vurgu yapmıştık. Bugün açıklanan rakamlar orta yerde, enflasyon yüzde 64’lere düştü. Daha aşağı inmesi lazım. Bu düşüş ekonomideki pozitif seyri de ifade ediyor. Türkiye’de dirayetli bir liderlik var. Eşi ve emsali az görülür bir liderimiz var. Bunu dost düşman, herkes hak teslimi bağlamında söylüyor.‘ kaydını düştü.

ÖZKÖK’ÜN TESPİTLERİ

Basın toplantısında, vicdan sahibi herkesin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderlik ve ufkunda Türkiye’nin Dünya’da söz sahibi bir ülke konumuna geldiği gerçeğini kabul ettiğini bildiren Milletvekili Aydemir, gazeteci Ertuğrul Özkök’ün tespitlerini aktararak, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘dünyanın kafasına Türklerle uğraşılmaz anlayışını raptettiğini’ kaydediyor. ‘Türkiye Büyük bir devlettir. Türklerle uğraşılmaz anlayışını Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi dünyaya raptetti’ diyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizde olduğu gibi küresel bazda da ufuk çizen bir Dünya Lideri. Bunu 20 yıllık reformlar, yatırımlarla, eserlerle ortaya koydu. Dünya saygı duyuyor. Tabii ki emperyalistler değil, emperyalistler rahatsız oluyorlar bu durumdan. Emperyalistlerin içerideki uşakları arkadaşlar içerideki uzantıları da rahatsızlıklarını ifade ediyorlar. ‘ dedi.

AYDEMİR’İN BASIN TOPLANTISI

Milletvekili Aydemir, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Nuşirevan Elçi’nin açıklamalarını, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmesi ardından yapılan anketleri değerlendirdiği bir basın açıklaması yaptı.

“CHP GENEL BAŞKANI’NIN DANIŞMANI ‘ÖZERKLİK GELMELİ’ DİYOR”

Aydemir burada yaptığı konuşmada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak görev yapan Nuşirevan Elçi’nin enteresan açıklamalar yaptığını belirterek, “Üstelik CHP Genel Merkezi’nde bunu yapıyor. ‘Özerklik gelmeli’ diyor. Türkiye’deki yönetim tarzı değişmeli diyor. CHP Genel Başkanı’nın danışmanı bunu diyen. CHP Genel Başkanı, Atatürk’ün makamı diye kendi oturduğu yeri tarif ediyor. Sözüm ona Atatürkçüler oraya yönelmişler. CHP’li diye kendilerini tarif ediyorlar. Bu mu Atatürkçülük arkadaşlar? Ülkeyi bölmeliyiz diyor açık açık. Özerk yönetim başka nedir? Başka neyi ifade eder? Bu, 'üniter yapıyı kaldıracağız' demektir” dedi.

“5-6 MUHALİF İSİM, CUMHURBAŞKANIMIZA ALDIKLARI OYLA YETİŞEMİYOR”

“Laf olsun torba dolsun” kabilinden kullanılmış notlar kullanmadıklarına vurgu yapan Aydemir, “Ne benim tarafımdan ne de Cumhur İttifakı’nı ifade eden arkadaşlarımız tarafından kullanılmadı. Hep sahici notlar düştük. Yalanın, iftiranın, dedikodunun olmadığı kayıtlarla sizi muhatap ettik. Son örnek. İhracat rakamlarına vurgu yapıyoruz. Bulgaristan’a doğal gaz satacağımızı söylüyoruz. Karadeniz’deki gazı tiye alanlar utanmadılar. Onlardaki bütün sermaye kızarmaz yüz. Ne gelişme olursa olsun, utanmazlar başka bir yalan üretmenin peşinde olurlar. Böyle bir hal var. Bu gelişmeleri milletimiz yakından takip ediyor. Sahici anket sonuçları ortada. Cumhurbaşkanımız ile ilgili çıkan rakamlara 5-6 muhalif isim aldıkları oyla yetişemiyorlar. Bu kadar açık. Bu anketleri yapanlar AK Parti’ye yakın isimler de değil. Hakikaten işini düzgün yapan anket firmaları bunu yapıyor. Sahici siyaset yapmak lazım. Yürekten geleni millet adına sahaya sürmek lazım” diye konuştu.

‘MİLLETİMİZ FERASETİYLE GERÇEKLERİ GÖRÜYOR’

Ezbere yapılan hiçbir şeyin vatandaş nezdinde aksülamel (tepki) bulmadığını aktaran Aydemir, “Bir mahkeme kararı üzerinden akılları sıra bir mağduriyet tiyatrosu oynamaya çalıştılar. Şimdi anketler neyi gösteriyor? O tiyatronun baş aktörü iki ismin dibe vurduğunu gösteriyor. Millet sahici olanla sahte olanı ayırt etmede eşi emsali olmayacak bir kıvamdadır. Dolasıyla buna göre herkes siyaset yaparsa çok daha değerli olur” ifadelerini kullandı.

‘REZALETE BAKAR MISINIZ?’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, "Anadilde eğitimi anayasal güvenceye kavuşturmak istediklerini" açıkladığına değinen Aydemir, "Dil konusunda 'Anayasa'daki maddeleri değiştireceğiz.' diyor. Bölünmeyi çok açık bir biçimde desteklediğini ifade ediyor. Rezalete bakar mısınız? Bu yüzden Sayın Cumhurbaşkanı'mızın varlığı, Cumhur İttifakı'nın cari olması ülkemiz için büyük bir nimet. Bunu kimse ıskalamasın, aportta bekleyenlere dikkat edin. İkisi de çok özel noktalardan vuruyorlar. Bunlar kendi düşünceleri değil, emperyalist düşüncenin açığa vurulmuş hali." değerlendirmelerinde bulundu.

ERKEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

ERKEN SEÇİMLE İLGİLİ GELİŞMELER

Milletvekili Aydemir, erken seçim iddialarına ilişkin, “Erken seçimle ilgili tarih terennüm etmem doğru değil ancak belli ki erkene alma söz konusu olacak. 30 Haziran mı olur yoksa 7 Mayıs mı olur onu çok net bilmiyorum. Gelişmeler öyle bir seyri önümüze koyacak gibi” dedi.

Aydemir, seçim tarihinin erkene alınacağı iddialarını da ele alarak şunları kaydetti:

“Erken seçimle ilgili tarih ifade etmek doğru değil ancak belli ki erkene alma söz konusu olacak. Erkene alma derken şunu kastediyorum: Seçimleri bir sene önceye almak gibi değil. Malumunuz artık. Seçimlere şunun şurasında kaldı 5 ay. Dolayısıyla alınacak tarih kesiti her ne kadar 18 Haziran’dan önceye olsa da çok erken diye nitelendirilecek bir tarih olmayacaktır. Şartlar işi oraya getiriyor. Haziran ayında bir nüfus sirkülasyonu oluyor, insanlar tatile falan gidiyor. Bunun önüne geçebilme adına. Öyle olunca da 30 Haziran mı olur yoksa 7 Mayıs mı olur onu çok net bilmiyorum. Gelişmeler öyle bir seyri önümüze koyacak gibi.”

 
Kirişçi DAP İdaresi Başkan Yardımcılığına atandı
 
ETÜ’de Kariyer Günleri devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘Biz siyaseti milletimizle beraber yapıyoruz’
Milletvekili Aydemir TBMM’de gerçekleştirdiği 2023’ün ilk basın toplantısında ...
'Allah’ın izni ile Cumhur İttifakı yine kazanacak'
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici yeni yıl mesajında, ...
‘2023’ün kazananı Türkiye ve Türk milleti olacak’
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Demokrasi ...
 
‘Arvasi öğreti ve eserleriyle yüreğimizde yaşıyor’
Milletvekili Aydemir, "Türk Düşünce Tarihinin mümtaz siması, Türk – İslam ...
MHP İl başkanlığında yeni yönetim belirlendi
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığına atanan Adem Yurdagül, Erzurum’u ...
Aydemir: ‘İstiklal Marşımız ebedi yol haritamız’
Aydemir, ‘Türk Milletini, ‘Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklâl’ ...
 
Bölge Milletvekilleri Bingöl’de buluştu
Bingöl’deki şehir buluşmasına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri, ...
Bahçeli’den Lider Ülke Türkiye vurgusu
Bahçeli, “Bu yeni yüzyıl, Türkiye sevdalılarının, milletini canından aziz ...
MHP’de Yurdagül dönemi
MHP Erzurum İl Başkanlığı görevinden istifa eden Naim Karataş’dan boşalan ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva