Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Kurtulmuş 1. Meclisten seslendi
Kurtulmuş 1. Meclisten seslendi
Erdoğan, Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti
Erdoğan, Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti
HABERLER>TÜRKÄ°YE
12 Kasım 2022 Cumartesi - 05:16

'Erdoğan Dünya çapında büyük devlet adamı’

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında, “Hepimiz sizi dünya çapında iftihar edilen büyük devlet ve siyaset adamı, bilge ve kararlı, kendi halkının fedakar ali cenap çocuğu olarak hürmet ediyoruz” dedi.

 Erdoğan Dünya çapında büyük devlet adamı’

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında, “Hepimiz sizi dünya çapında iftihar edilen büyük devlet ve siyaset adamı, bilge ve kararlı, kendi halkının fedakar ali cenap çocuğu olarak hürmet ediyoruz” dedi.

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 9'uncu Zirvesi çerçevesinde geldiği Özbekistan’ın Semerkant kentine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlediği ortak basın toplantısı Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, “Siz aziz kardeşimi ve Türk dostlarımızı bir kez daha kadim Semerkant şehrinde selamlamaktan bahtiyarlık duyuyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Özbek halkının yakın dostu olarak nitelendiren Mirziyoyev, “Sadece Türk dünyasında değil belki tüm Müslüman aleminde çok büyük itibara ve nüfusa sahip olan Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın kardeşim Recep Tayyip Erdoğan zatı devletleri Özbekistan'ın Yüksek Düzey İmam Buhari Nişanı ile ödüllendirildiler” dedi. Söz konusu nişanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunmaktan son derece kıvanç duyduğunu ifade eden Mirziyoyev, “İslam aleminde muhaddisler imamı olarak şöhret kazanan İmam Buhari'nin kutsal mukaddes dinimizin gelişmesine ne denli eşsiz katkılarda bulunduklarını hepimiz iyi biliyoruz” dedi. Söz konusu nişanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İslam’ı tanıtma, dünya çapında Müslümanların menfaatlerini koruma, ümmetin birlik ve beraberliğini, refahını sağlama, dini hoşgörüyü tanıtma, gençleri iyi ruhla yetiştirme yolunda yaptığı eşsiz çalışmaları nedeniyle takdim edildiğini aktaran Mirziyoyev, “2017 yılında Birleşmiş Milletler'in genel kurulunun 72’nci oturumunda, dünya insanlarını, İslam dininin insani mahiyetinden özellikle İmam Buhari'nin manevi mirasından istifade etme konusunda bir konuşma yapmıştım. Bu konuşmam bittikten sonra siz aziz kardeşim bana özellikle ilgi gösterdiniz ve içtenlikle beni kutladınız. İmam Buhari'nin muteber adı Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nın yüksek kürsüsünde ilk kez seslendirildiğini söylediniz. O sözlerinizi hala güzel izlenimlerle hatırlıyorum” dedi.

 

Mirziyoyev, “Ulu Ata'mızın rivayet ettiği bir hadisi şerifte 'ameller niyetlere bağlıdır' denilmektedir. Dolayısıyla biz de Özbekistan'da İmam Buhari atamızın mirasını derinlemesine incelemek üzere Semerkant topraklarında bu zatın adını taşıyan uluslararası araştırma merkezi ve hadis bilim okulunu kurduk. Ülkemizde İmam Buhari adlı Taşkent İslam Enstitüsü etkin bir şekilde faaliyetlerini sürdürmekte. Bu vesileyle mukaddes dinimizi, büyük atalarımızı ve düşünürlerimizin öğretilerini inceleme ve tanıtma konusundaki çabalarımıza desteklerinizden dolayı size özel teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Hepimiz sizi dünya çapında iftihar edilen büyük devlet ve siyaset adamı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özbekistan-Türkiye arasındaki dostça ilişkilerin kapsamlı stratejik ortaklık düzeyine yükseltilmesi ve karşılıklı çıkara dayalı projeleri etkin bir şekilde uygulama konusundaki kişisel katkılarını çok iyi bildiğini ve takdir ettiğini aktaran Mirziyoyev, “Hepimiz sizi dünya çapında iftihar edilen büyük devlet ve siyaset adamı, bilge ve kararlı, kendi halkının fedakar ali cenap çocuğu olarak hürmet ediyoruz. Sizin bilge yönetiminiz döneminde dost Türkiye Cumhuriyeti siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel ve beşeri alanlarda evrensel başarıları elde ediyor olduğu kardeşleriniz olarak bizleri elbette sevindiriyor” dedi.

 
Erdoğan: 'Türk dünyası olarak daha güçlüyüz'
 
TDT’nin yeni Genel Sekreteri Ömüraliyev oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: 'Türk dünyası olarak daha güçlüyüz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Semerkant'ta "Türk Dünyası Ali Nişanı" verildi.
Türk Dünyası tek yürek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk Yatırım Fonu'nun mümkün olan en kısa sürede ...
Erdoğan’dan ezeli ve ebedi kardeşlik vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Özbekistan’da Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı takdim edildi.
 
'Türkiye Yüzyılı’nı birlikte yükselteceğiz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Sahip olduğumuz imkanları, yeni ...
Türk Dünyası Tarihi Zirvede buluşuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ziyareti öncesinde gerçekleştirdiği ...
'Türkiye Yüzyılı’ vizyonuyla geleceğe hazırlanıyoruz
Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti’ni 85 milyon olarak ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuyla ...
 
Sağlık sistemimizi küresel markaya dönüştürüyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sağlık sistemimizi ‘Health Türkiye’ ...
Asırlık hizmetler kazandırmaya devam ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasankeyf-Gercüş Tüneli Açılış Töreni'nde yaptığı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Anayasa mesajı
Erdoğan, "Prensip olarak temel hak ve özgürlüklerle ilgili konuların halk ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva