Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>TÜRKÄ°YE
11 Kasım 2022 Cuma - 01:00

'Türkiye Yüzyılı’nı birlikte yükselteceğiz'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Sahip olduğumuz imkanları, yeni atılımlarımızın altyapısı olarak görerek, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için her alanda gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

 Türkiye Yüzyılı’nı birlikte yükselteceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Sahip olduğumuz imkanları, yeni atılımlarımızın altyapısı olarak görerek, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için her alanda gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunca Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Atatürk'ü anma törenine katıldı.
Konuşmasında Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 84’üncü yıldönümünde rahmetle yad eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, toplumların yazgılarına yön veren öncülerini daima hatırladıklarını ifade etti.
“ATATÜRK, CUMHURİYETİMİZİN İLK ASRININ YOLUNU ÇİZMİŞ, UFKUNU AÇMIŞ VE TARİHİN AKIŞINA DERİN İZLER BIRAKMIŞTIR”
Atatürk’ün Cumhuriyetin ilk asrının yolunu çizdiğini belirten Oktay, şunları aktardı:
“Bizler de; tüm imkansızlıklara rağmen, kararlı ve dirençli tutumuyla Türk milletini bağımsızlık ülküsü etrafında birleştiren ve zafere taşıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tazimle anıyor ve anlıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin ilk asrının yolunu çizmiş, ufkunu açmış ve tarihin akışına derin izler bırakmıştır. ‘Geldikleri gibi giderler’ dedirten özgüveniyle ve ‘milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ ifadesinde hayat bulan milletine güveniyle, Anadolu’nun dirilişine vesile olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın şahsında tecessüm eden ve Türk milletinin ferasetini, azmini, kararlılığını ortaya koyan İstiklal mücadelesi, ‘hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu’nun tescillendiği Büyük Millet Meclisinin açılması ve sonrasında cumhuriyetimizin ilanı ile sonuçlanmıştır.”
“Gazi’nin, Sayın Cumhurbaşkanımızın da sık sık atıf yaptığı ‘İdare-i maslahatçılar, esaslı inkılap yapamaz’ sözüne uygun şekilde, bizler de daha büyük reformlar, daha büyük hedefler için hazırlanıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Türkiye’ye kazandırdıkları her eser ve hizmeti, aynı zamanda istiklali tahkim eden birer burç olarak gördüklerini ifade ederek, “Hamdolsun bugün 81 vilayetimizin tamamında, eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, tarımdan spora her alanda sayısız burç yükselmektedir. Şimdi bu burçların üzerinde daha büyük hayalleri hayata geçirmenin hazırlıklarını yürütüyoruz” dedi.
“BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN İNŞASI İÇİN HER ALANDA GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”
Cumhuriyeti kuran iradenin dayandığı gücün Fatih Sultan Mehmet’in ‘Ben bu milletle değil İstanbul’u, cihanı bile fethederim’ sözündeki millet olduğunu dile getiren Oktay, “Biz de 20 yıldır ülkemizde gerçekleştirdiğimiz her reformu, her devrimi, her yeniliği bu anlayışla milletimizle birlikte başarıya ulaştırdık. Şimdi de Türkiye Yüzyıl’ına aynı güvenle yine milletimizle birlikte hazırlanıyoruz. Atatürk’ün ‘Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma’ hedefini rehber edinerek yürüttüğümüz bu mücadeleyi de zaferle taçlandıracağımıza inanıyoruz. Gazi Mustafa Kemal’i anlamak ve yaşatmaktan bizim anladığımız işte budur. Sahip olduğumuz imkanları, yeni atılımlarımızın altyapısı olarak görerek, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için her alanda gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, siyasi istiklalin olmadığı yerde, iktisadi, askeri ve kültürel özgürlüğün bulunamayacağını anlattı.
“2023’Ü NİRENGİ NOKTASI HALİNE GETİRECEK HAZIRLIKLARIN İÇİNDEYİZ”
Yaşanan krizlerin attıkları adımların önemini ortaya çıkardığını söyleyen Oktay, “Tam bağımsızlık yolunda savunma sanayii atılımlarımız, stratejik alanlarda yerli üretim, yerli enerji kaynaklarının keşfi ve insan kaynağımıza yaptığımız yatırımlarla Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı, 2023’ü nirengi noktası haline getirecek hazırlıkların içindeyiz. Yaşanan her küresel kriz, Cumhurbaşkanımız liderliğinde attığımız adımların önemini ortaya çıkarmaktadır. Bölgemizde ve dünyada ortaya çıkan her yeni durum, Türkiye’nin 20 yılda yaptığı hazırlıkların önemine işaret ediyor. Bu tablonun, sadece bugünümüzü değil, önümüzdeki bir asırdaki demokrasi ve kalkınma yolculuğumuzu etkileyeceğini biliyoruz” dedi.
ATATÜRK’ÜN VASİYETİNİN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDİYORUZ, DEVAM EDECEĞİZ
Oktay, şöyle devam etti:“Şayet bir önceki 20 yıldaki gibi bir yönetim kriziyle bu süreci geçirmiş olsaydık, bugün ve yarın ne halde olacağımızın takdirini sizlere bırakıyoruz. Milletimizle birlikte ele ele, yürek yüreğe vererek, Türkiye Yüzyılı’nı adım adım birlikte yükselteceğiz. Elbette, tıpkı milli mücadeleye karşı olanlar veya altı asırlık Osmanlının yıkılışının verdiği umutsuzlukla kayıtsız kalanlar bulunduğu gibi, Türkiye Yüzyılına da şaşı bakanlar çıkacaktır. Biz hiçbir zaman insanlarımızın üzerine karamsarlık bulutları toplamaya çalışmaktan başka gayretleri ve kabiliyetleri olmayanlara bakmadık. Bugün de aynı şekilde milletimizi, niyetlerini sorgulamaksızın karamsarlık bezirganlarının değil; umudun, vizyonun, yüksek hedeflerin bayrağı etrafında toplanmaya davet ediyoruz. Atatürkçü görünüp aslında iztemezükçü olan kimi refleksler, söylemler zaman zaman bizi yorsa da, her dem tazelenen bir şevkle, milletimizi hak ettiği yere çıkartmakta kararlıyız. Yerlileşmeye, millileşmeye direnenlere rağmen, biz Atatürk’ün vasiyetinin gereklerini yerine getirmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz.”

 
ÇSGB’den ‘EYT tarihi’ ile ilgili açıklama
 
Soylu: '12 Kasım'da ülke tatbikatı gerçekleştireceğiz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Dünyası Tarihi Zirvede buluşuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ziyareti öncesinde gerçekleştirdiği ...
'Türkiye Yüzyılı’ vizyonuyla geleceğe hazırlanıyoruz
Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti’ni 85 milyon olarak ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuyla ...
Sağlık sistemimizi küresel markaya dönüştürüyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sağlık sistemimizi ‘Health Türkiye’ ...
 
Asırlık hizmetler kazandırmaya devam ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasankeyf-Gercüş Tüneli Açılış Töreni'nde yaptığı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Anayasa mesajı
Erdoğan, "Prensip olarak temel hak ve özgürlüklerle ilgili konuların halk ...
'Şimdi sıra Türkiye Yüzyılı’nı inşada'
Erdoğan, “Şimdi sıra, 81 vilayetimizle birlikte Türkiye Yüzyılını adım ...
 
'Emanete hiçbir zaman halel getirmedik'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu'nda ...
‘Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Biz 20 yıldır böyle bir muhalefete rastlamadığımız ...
'Batılı ülkelerin kayıtsızlığı utanç verici'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva