Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Bakan Tekin: Hiçbir arkadaşımızın hakkının yenmediği bir süreci yürüteceğiz
Bakan Tekin: Hiçbir arkadaşımızın hakkının yenmediği bir süreci yürüteceğiz
20 bin öğretmen ataması yapılacak
20 bin öğretmen ataması yapılacak
Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği, Resmi Gazetede yayımlandı
Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği, Resmi Gazetede yayımlandı
52 ilde “Narkoçelik-15” operasyonu
52 ilde “Narkoçelik-15” operasyonu
Erzurum 2024 FİNTÜRK-3 verileri açıklandı
Erzurum 2024 FİNTÜRK-3 verileri açıklandı
HABERLER>HAYATıN İÇÄ°NDEN
1 Şubat 2011 Salı - 06:48

Aras Hoca hoş sada bıraktı

Atatürk Üniversitesi'nin emektar hocalarından Prof. Dr. Sıtkı Aras emekliliğe ayrıldı. Erzurum'da yediden yetmişe her kesimden insanın gönlünde aziz bir yeri olan Hoca, Palandöken Gazetesindeki köşe yazısıyla, emeklilik dönemine ait duygularını dile getirdi.

 Aras Hoca hoş sada bıraktı

"MESLEKİ HAYATA VEDA EDERKEN DOSTLARDAN VEFA ÇAĞLAYANLARI" başlığıyla kaleme aldığı yazıyı DADAŞTV okurları için olduğu gibi aktarıyoruz. 

***

Dünyada her şey fani. Bitmez sanılan her varlık tükenmeğe mahkûm. Aynı şekilde çokluğu sembolize eden gökteki yıldızlar, deryadaki kumlar dahi sayılmaya tabi tutulduğu zaman sonsuzluğun insaf tanımayan çarkları arasında bir noktada her fani gibi tükenmeğe mahkûm. Bu astronomik mefhumlar deryasının yanında insan ömrünün, insan hayatının uzunluğundan devamlığından bahsetmek abes. Göz açıp yumana kadar şimşek hızıyla gelip, yıldırım hızıyla geçip gidiyor. Bu ilahi kuraldan geçmişteki örnekleri gibi bir türlü bitmeyeceğini sandığım bendenizin mesleği hayatı da kurtaramadı. Ve geçen haftalar noktalandı. Kıymetli bir şair hemşerimiz bir beyitlerinde;
"Nihayet anladı ki son buluca bir ömü
Yeni bir hayat başlar daha canlı daha gür"
demektedirler. Tabii burada öbür taraftaki ömür kastedilmiştir. Ancak; bir büyüğümüzün dedikleri gibi, "öbür dünya bu dünyadan değil hem hiç değil ayrı" prensibi gereğince kırıntılar halinde de olsa bu tarafa da aksetmektedir. Temennim bendenizin yeni hayatı da bundan nasiplenebilmesidir.
Sağ olsun dekanlığımız çok güzide ve bugüne kadar ender rastlanan çok kalabalık bir toplumun iştirakiyle bir veda yemeği düzenleme lütfunde bulundu. Kıymetli rektör yardımcılarımızın dördünün de şereflendirmiş oldukları (muhterem rektörümüz telefonla mazeretlerini bildirme ali cenaplığını gösterdiler) bu merasimde muhterem rektör yardımcımız Prof. Dr. Sebahattin TÜZEMEN, Dekanımız Prof Dr. Mustafa CANBOLAT ve bölüm başkanımız Prof. Dr. N. Mevlüt ARAS Beyler katiyetle layığı olmadığım cümleleri muhtevi konuşmalar yapıp, plaketler ve çok değerli hediyeler verme lütfunde bulundular. Kendilerine candan teşekkürlerimi sunarım (aynı merasimde sevgili talebelerim Adem Yavuz'un ve Gökhan'ın hediyeleri de kendileri kadar güzeldi). Ayrıca şehirden aziz dostlarım ve Erzurum'un medar-ı iftiharlarından Muammer CİNDİLLİ ve Feridun Fazıl ÖZSOY Beyler de merasimi şereflendirdiler.  Sevgili Muammer bekli de bugüne kadar mevcut salonun duvarlarında ender yankılanan güzellikte bir konuşma yaparak üzerinde ÜLKEMİZİN YÜZ AKI EĞİTİM KURUMU ATATÜRK ÜNİVERSİTEMİZE, İLİMİZ KÜLTÜRÜNE VE İKTİSADİ ALANDAKİ GELİŞMELERE; DEĞERLİ ÇALIŞMALARINIZLA VERDİĞİNİZ DESTEKTEN DOLAYI ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ.
DOSİAD (DOĞU ANADOLU SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ)
Şeklindeki belagatli ve yine layığı olmadığım cümlelerin yazılı olduğu bir plaket sundular. Her iki aziz dostuma da derneğin başkanı çok kıymetli değerimiz olan sevgili İbrahim AYDEMİR kardeşimize de şükranlarımı sunarım.
Hele hele mesleki hayatım boyunca hep destekçim olan ve bendenizi her vesilelerle onurlara gark eden günümüz Erzurum'unu tek elle tutulabilecek sektörü bahtiyarlığını taşıyan mahalli basınımın bugüne kadar kimselere göstermemiş olduğu çok yakın ilgileri için nasıl teşekkür edeceğimi beceremiyorum. Kalemim de kelamım da aciz kalıyor.
Kırk yıllık mesleki hayatımda çeşitli engellemeler olumsuzluklar nedeniyle (Bu sütunlarda yer alan KARAVANAYA ATILAN MERMİLER, HEBA OLAN BARUTLAR konulu yazımızda genişçe anlatılmıştır) hayalim de olanın ancak kırkta biri gerçekleştirilebilmiştir. Bununla beraber bölümümüz Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerinin de dört yüz dolaylarındaki balık işletmesine en azından öncülük etmiş, çok daha önemlisi, bugüne kadar çok ender bölüme nasip olan kuruluşunun 20. Yılını ilim bahçesinin has koruluğuna kırkı doktora olmak üzere (otuzu su ürünleri bölümü, onu zootekni bölümü adına) yüzün üzerinde lisansüstü fidanı hediye ederek kutlamıştır.
Veda yemeğinde sevgili Muammerin tabirleriyle "taheze diş"lerim dolayısıyla fazla anlaşılamayan konuşmamı "Paris, kendisi görülmediği için Ayfer kulesinden daha güzel görünüyormuş. Şimdi bendeniz olmaksızın da Bölümümüz daha güzel görünecek ve daha güzel işler yapacaktır" cümleleriyle bitirmiştim. Burada da aynı cümlelere imza atacağımı bildiriyor, yukarıdaki tüm teşekkürlerimi tekrarlıyor en azıdan resmi görevime ELVEDA diyorum.

 
Kış Oyunları'nda taciz rezaleti!
 
FISU’dan Erzurum’a uyarı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Naim Gurbetten 1 Şubat 2011 Salı 10:51

Erzurumun çok değerli insanları birer birer ayrılıyor kentten veda ediyor ama öyle ya da böyle bir şekilde veda ediyor kalmayı düşünmüyor düşünemiyor,ve ne acıdır ki çoğu da küskün ayrılıyor, küsüp gidiyor küstürülüyor gençliğini herşeyini bu memlekete feda edenler kelek görüyor kazık yeyip gidiyor dedikodu yapılıyor samimiyet yok vefa asla yok, bol bol kuyu kazma var ve Hükümetlere,mevcut iktidarlara yalakalık var o yüzden birileri eziliyor ve sürekli bu tekrarlanıyor Erzurumda...

Yorumu oyla      0      0  
Dadaş Kami 31 Ocak 2011 Pazartesi 12:31

Huzur kuşatsın her yanınızı, Yüreğiniz her daim geniş olsun. Allah'a emanet olunuz sevgili hocam.

Yorumu oyla      0      0  
ufuk tapucu 31 Ocak 2011 Pazartesi 12:30

Bundan sonraki yaşamınızda hayırlar ve başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      0      0  
tarık polat 31 Ocak 2011 Pazartesi 12:30

Hocam ömrünüz uzun ve bereketli olsun. Erzurumun bağrına ismi kazınan ender Dadaşxlardansınız. Varolun!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kar ulaşımı vurdu
Erzurum'da gece saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte kar kalınlığı ...
Nenehatun Bölgeye hizmet veriyor
Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi, ...
Randevu sistemi tuttu
Erzurum Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne (MHRS) çabuk alıştı. Geçtiğimiz ...
 
Yanlış alarm mı?
Türkiye sınırına çok yakın bir bölgede bulunan Ermenistan'daki Medzamor ...
Bunun adı cehalet..
112 Acil Servis Hizmetleri, bir yandan asılsız ihbarlarla uğraşırken, ...
Sağlıkta yoğun bakım açılımı
Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi hizmete ...
 
ENER’den kültürel girişim
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz’ı ziyaret eden ENER ...
Türkiye 'insanlık anıtı'nı konuşuyor
Kars kalesinin tam karşısında Timur Paşa tabyası üzerinde yapılan ve Başbakan ...
Devlet vahşete el koydu
Erzurum'un Karayazı ilçesinde yakalanan bir kurdun köpeklere parçalattırıldığı ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva