Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
AK Parti’de kamp takvimi açıklandı
AK Parti’de kamp takvimi açıklandı
Erdoğan ekonomiyi değerlendirdi
Erdoğan ekonomiyi değerlendirdi
Erdoğan, Balkanlarda en çok beğenilen lider oldu
Erdoğan, Balkanlarda en çok beğenilen lider oldu
Gazze'de can kaybı 35 bin 223'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 223'e yükseldi
Işıkhan: 'Temmuz’u bekleyelim'
Işıkhan: 'Temmuz’u bekleyelim'
HABERLER>HAYATıN İÇÄ°NDEN
25 Ocak 2011 Salı - 08:37

Nenehatun Bölgeye hizmet veriyor

Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi, 2010 yılında kapılarını 182 bin 863 hasta için açtı. 8 bin 328 doğumun gerçekleştirildiği hastanede, 13 bin 622 bebeğe de, yenidoğan muayenesi yapıldı.

Nenehatun Bölgeye hizmet veriyor

Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi, 2010 yılında kapılarını 182 bin 863 hasta için açtı. 8 bin 328 doğumun gerçekleştirildiği hastanede, 13 bin 622 bebeğe de, yenidoğan muayenesi yapıldı.
Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Remzi Arslan, 2010 yılında verilen sağlık hizmetlerinin, 2009 yılını bile geride bıraktığını söyledi.
HASTA SAYISINDA ARTIŞ
Son bir yıllık değerlendirme yapan Başhekim Arslan, kabul edilen hasta ve yenidoğan muayene sayısının, bir önceki yıla göre yüzde 10 oranında artış gösterdiğini kaydederek, hastanede sunulan sağlık hizmetlerinden faydalananların sayısının, bundan böyle her yıl artacağını kaydetti. 2010 yılında, 35 uzman ve 12 pratisyen hekimle verilen sağlık hizmetlerine, 124 ebe ve hemşirenin de dahil edildiğini anlatan Arslan, diğer personellerle birlikte toplam 430 kişiden oluşan hizmet kadrosunun, halk sağlığı amacıyla seferber edildiğini söyledi.
182 BİN HASTAYA HİÇMET VERİLDİ
Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi’nin, 182 bin 863 hastaya sağlık hizmeti sunduğunu açıklayan Başhekim Arslan, hastalardan 17 bin 802’sinin tedavisinin yatırılmak suretiyle yapıldığını bildirerek, hastanede bir yıl içerisinde gerçekleştirilen doğum sayısının ise, 8 bin 328 olduğunu söyledi. Bu doğumlardan 5 bin 52’sinin normal, 3 bin 276’sının sezaryen şeklinde gerçekleştirildiğini anlatan Remzi Arslan, hastanede bir yıl içerisinde 13 bin 622 bebeğin de, yenidoğan muayenesinden geçirildiğini kaydetti.
7 BİN 256 AMELİYAT GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Remzi Arslan, aynı dönemde yoğun bakımda toplam bin 849 hastanın yatırılarak takip ve tedavisinin yapıldığını, A, B, C, D ve E grubunda ise, toplam 7 bin 256 ameliyat gerçekleştirildiğini dile getirerek, “Hastanemizde yıl içerisinde radyolojik muayene sayısı 166 bin 651 olmuştur. Acil muayene sayısının 27 bin 171 olarak kaydedildiği hastanemizde, Aile Planlaması Polikliniği’nden de, 9 bin 121 hastamız istifade etmiştir.” diye konuştu.
HASTANE BÖLGEYE HİZMET VERİYOR
Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi’nin, sahip olduğu imkanlarla sadece Erzurum değil, bölgenin diğer illerinden gelen hastalara kucak açtığını kaydeden Aslan, kaliteli yükseltilen sağlık hizmetleri ve konforu artırılan fiziki imkanlarla kadın hastalıkları alanında bölgenin sağlık merkezi haline gelindiğini ifade etti. Hasta odalarında yapılan çalışmalarla konfor seviyesinin en üst düzeye çıkarıldığını, odalara televizyon ve buzdolabı gibi gereçler yerleştirilerek büyük bir ihtiyacın ortadan kaldırıldığını anlatan Başhekim Aslan, yine her odada hasta refakatçilerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak çeşitli düzenlemeler de yapıldığını dile getirdi.
BEBEK ÖLÜMLERİNDE CİDDİ DÜŞÜŞ

Her biri alanında uzman sağlık personelleriyle verilen sağlık hizmetleri sayesinde bebek ölümlerinin de büyük ölçüde önlendiğini vurgulayan Başhekim Uzman Dr. Remzi Aslan, “Hastanemizdeki tıbbı donanım ve uzman personel sayesinde bebek ölümlerini önlemede çok ciddi mesafeler kaydettik. Bölgenin en kapsamlı yenidoğan yoğun bakım ünitesine sahip olduğumuz için hayata tutunmaları çok zor görünen bebeklerin dahi yaşam kaynağı olduk. Bakanlığımızın destekleri ve bize sunduğu imkanlarla, Erzurum ve bölge halkına sağlık hizmetlerinin en kalitesini sunabilmek için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.  

 
Randevu sistemi tuttu
 
Gülyurt’tan EGC’ye taziye mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Randevu sistemi tuttu
Erzurum Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne (MHRS) çabuk alıştı. Geçtiğimiz ...
Yanlış alarm mı?
Türkiye sınırına çok yakın bir bölgede bulunan Ermenistan'daki Medzamor ...
Bunun adı cehalet..
112 Acil Servis Hizmetleri, bir yandan asılsız ihbarlarla uğraşırken, ...
 
Sağlıkta yoğun bakım açılımı
Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi hizmete ...
ENER’den kültürel girişim
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz’ı ziyaret eden ENER ...
Türkiye 'insanlık anıtı'nı konuşuyor
Kars kalesinin tam karşısında Timur Paşa tabyası üzerinde yapılan ve Başbakan ...
 
Devlet vahşete el koydu
Erzurum'un Karayazı ilçesinde yakalanan bir kurdun köpeklere parçalattırıldığı ...
Sınavda İbo Türküsü istenmemiş..!
Diyanet İşleri Başkanlığı, "İmamlık sınavında İbo'dan söyle dediler" başlıklı ...
“Asiye Nasıl Kurtulur?” sahnede
Erzurum Devlet Tiyatrosu 'Asiye Nasıl Kurtulur' Oyunu ile 'Benim Güzel ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva